Agenda Constructiilor
Miercuri, 24 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - VIOHALCO anunta vanzari de 7 miliarde de euro intr-un mediu marcat de provocari
VIOHALCO anunta vanzari de 7 miliarde de euro intr-un mediu marcat de provocari
Producatori & Furnizori Publicat de Ovidiu Stefanescu 03 Apr 2023 06:16
In anul fiscal 2022, grupul Viohalco a reusit incasari consolidate in crestere cu 30% fata de anul precedent, pana la 7 miliarde euro, in principal ca urmare a cresterii preturilor de vanzare. Rentabilitatea operationala consolidata (EBITDA ajustat) a inregistrat un avans de 52%, ducand aceasta categorie de venituri la o valoare de 649 milioane euro. Dinamica este pusa pe seama sporirii unor categorii de venituri si, concomitent, a ajustarii pozitive a profitabilitati. Profitul consolidat inainte de impozitare a fost de 375 milioane euro, in crestete de la 276 milioane euro cat era in anul precedent, iar profitul net a cumulat 266 milioane euro. Evolutia din cele 12 luni analizate a fost marcata de cateva repere operationale majore, si anume: cererea puternica pentru produsele companiilor Viohalco, determinata de megatendintele globale in materie de sustenabilitate; sporirea marjelor, in pofida contextului macroeconomic dificil; exploatarea oportunitatilor de pe piata care au asigurat o profitabilitate operationala crescuta; realizarea de investitii in eficienta proceselor, extinderea capacitatilor, calitatea ridicata a produselor si achizitia de noi tehnologii pentru a consolida competitivitatea si a incuraja accesarea de noi piete; atribuirea de noi contracte si onorarea cu succes a celor existente, datorita unui stoc de comenzi substantial pe segmentele de cabluri si tevi de otel; cresterea portofoliului imobiliar prin achizitii si reamenajarea activelor existente, cu un accent continuu pe sustenabilitate. Managementul Viohalco a aratat ca firmele din grup si-au mentinut parcursul pozitiv pentru a oferi o performanta puternica in 2022. Aceasta crestere, realizata intr-un an caracterizat de incertitudine geopolitica si economica, demonstreaza puterea si rezistenta modelului de afaceri diversificat al Viohalco. De asemenea, reflecta cererea puternica pe termen lung pentru produsele promovate de grup, determinata de megatendintele globale de sustenabilitate. In perspectiva, modelul de afaceri diversificat si durabil va fi consolidat, pentru a asigura succesul comercial din anii urmatori. 
 
***
Infiintat in anul 1937, holdingul Viohalco detine controlul asupra activitatii mai multor societati (sau grupuri de firme), avand participatii in cadrul a 90 de companii. Dintre acestea se remarca ElvalHalcor (listata la Bursa din Atena), Hellenic Cables, Corinth Pipeworks si Etem. Pe piata romaneasca, Viohalco este activa prin intermediul Steelmet si Elvial (o subsidiara a Elval SA), coordonand direct compania Icme Ecab, specializata in productia de cabluri.
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTEhiltiSISECAMALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
EDIT-Structural
SIGM
CONCEPT STRUCTURE
leviatan
siniat
Acvatot 2019
ness project
Ubitech
CDS
rigips
Arduro
strabag nivel 1
viarom
MAKITA
SSAB
quadratum
concelex
konsent
ERBASU CONSTRUCT
noark
BogArt
theda mar

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
top 500
ROGBC 2016
top 500
ef-de-n
econet
AICPS_30

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander