Agenda Constructiilor
Miercuri, 01 Aprilie 2020
GRUNDFOS
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - WIENERBERGER: Consolidare a afacerilor pe pietele din Europa de Est
WIENERBERGER: Consolidare a afacerilor pe pietele din Europa de Est
Producatori & Furnizori Publicat de Cosmin Dincu 02 Aug 2018 08:10
Proiectul de investitii, anuntat la 31 iulie a.c. de furnizorul Wienerberger, include achizitionarea unei fabrici in Romania, precum si modernizarea si extinderea unor statii de productie existente in Ungaria si Croatia, avand ca scop consolidarea pozitiei companiei pe plan regional, ca lider in produse de inalta calitate, dupa cum se precizeaza intr-un comunicat emis de la sediul corporatiei, din Viena. 
Grupul Wienerberger isi consolideaza afacerea cu pavaje de beton sub marca Semmelrock, investind pe pietele in crestere din Europa de Est. In acest scop, se extind centrele de productie existente in regiune si se preia o noua fabrica. Grupul Wienerberger va pune in functiune, in special, o noua linie de productie pentru placi de inalta calitate in format mare la centrul industrial ├ôsca din Ungaria si isi propune extinderea capacitatilor de productie ale fabricii Ogulin din Croatia. In ambele fabrici, compania instaleaza si liniile de productie pentru Umbriano, un produs premium de finisare de tip Semmelrock. In plus, Wienerberger achizitioneaza o unitate de productie in nord-vestul Romaniei, langa granita cu Ungaria, si isi extinde acoperirea geografica pe piata din aceasta regiune, aflata in plina dezvoltare, precum si in zonele invecinate, din Serbia si Ungaria. 
„Activitatea noastra pe segmentul pavajelor din beton a inregistrat un progres deosebit in ultimele luni. De la renuntarea la activitatile din Austria, ne-am concentrat pe afacerea noastra profitabila pe pietele in crestere din Europa de Est. Fructificam potentialul nostru de crestere in zona prin investitii selective si consolidarea pozitiei noastre ca un lider al furnizorilor din regiune”, a declarat Heimo Scheuch, CEO al Wienerberger AG.
***
Grupul Semmelrock, detinut in totalitate de Wienerberger AG, a generat venituri de aproximativ 116 milioane de euro in 2017. Ca specialist in productia de finisaje, Semmelrock dispune de o baza industriala moderna si de o retea eficienta de productie si distributie in Europa de Est. Datorita design-ului sofisticat al produselor sale, a know-how-ului sau in inginerie si a tehnologiilor avansate de productie, compania este un furnizor de top in domeniul suprafetelor pavate de inalta calitate, pe plan european, dar mai ales in partea central-estica a continentului. In viitor, Semmelrock va avea 14 centre de productie in sapte tari - Slovacia, Cehia, Ungaria, Polonia, Croatia, Romania si Bulgaria - precum si birouri de vanzari in Slovenia, Serbia, Bosnia-Hertegovina, Muntenegru si Fosta Republica Iugoslava a Macedoniei (FYROM).
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TeraSteelACADCOVID-19ALLBIM
A aparut editia
MARTIE-APRILIE!

Autentificare

 
ROCKWOOL 196
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
EURO-Constructii 2020
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Carpatcement 196

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere