Agenda Constructiilor
Marti, 26 Ianuarie 2021
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - WIENERBERGER: Este posibila diminuarea capacitatii de finantare pe rezidential
WIENERBERGER: Este posibila diminuarea capacitatii de finantare pe rezidential
Producatori & Furnizori Publicat de Elena Icleanu 22 Iul 2020 05:42
Dupa evolutia foarte buna a sectorului de constructii in 2019, trendul se va mentine crescator si in 2020, dar ritmul se va domoli, ceea ce era de asteptat chiar si inainte de Covid-19. Evolutia pietei este favorabila, dar este posibil ca, in contextul crizei medicale, sa se diminueze capacitatea de finantare a constructiilor rezidentiale, este de parere Iulian Mangalagiu, CEO al Wienerberger si Tondach Romania
"In iunie 2019 Romania avusese deja cea mai mare crestere a pietei constructiilor dintre tarile Uniunii Europene, ceea ce a condus la o evolutie pozitiva pana la finalul anului. Inca de la inceputul acestui an a fost foarte clar ca 2020 nu se inscrie pe acelasi drum, dar suntem optimisti. Este posibil ca anul acesta sa se diminueze capacitatea de finantare a constructiilor rezidentiale, insa vedem un efect clar al inertiei in ceea ce priveste investitiile in constructii. Nu ne asteptam la diminuari spectaculoase ale costurilor de constructie a unei locuinte noi, intrucat scaderea cererii va fi probabil compensata de tendintele inflationiste care vor exista, cumulate cu nevoia furnizorilor de resurse pentru constructii de a recupera pierderile generate de cele aproape trei luni de pandemie si relativ blocaj", a subliniat Iulian Mangalagiu.
 
Potrivit managerului, Wienerberger Romania a inregistrat rezultate foarte bune in 2019, iar estimarile pentru 2020 sunt pozitive. "Ne propunem sa continuam eforturile pentru consolidarea pozitiei noastre ca furnizor de solutii integrate pentru structura cladirii. In acest sens, avem multe initiative noi pentru portofoliul de produse destinat pietei din Romania. In 2020 Wienerberger va continua, astfel, implementarea strategiei de crestere prin generarea de valoare si excelenta operationala, iar in acest moment suntem pozitionati bine pentru a ne dezvolta sustenabil. Vom continua cresterea organica prin inovatie si transformare strategica continua ca furnizor de solutii", a mai spus Iulian Mangalagiu.
In luna iunie 2020, Wienerberger a lansat gama de caramizi si placaje ceramice de fatada tip klinker Terca si noua tigla ceramica pentru acoperisuri Tondach Inspira, deschizand drumul arhitecturii urbane catre noi oportunitati de amenajare. Procesul de dezvotare a designul si caracteristicilor pentru tigla ceramica Tondach Inspira a avut la baza cerintele arhitectilor din Romania, Ungaria, Croatia, Slovenia si Serbia. Modelul insumeaza nevoile pietei curente si geometria actuala a interblocarii a fost amplu testata pentru a maximiza protectia impotriva inflitratiilor la pante minime, a aratat managerul Wienerberger.
 
Referitor la perioada actuala, Iulian Mangalagiu a precizat ca prioritatile raman siguranta angajatilor, respectarea masurilor de preventie si asigurarea continuitatii activitatii pentru a raspunde cat mai bine posibil solicitarilor primite de la clienti.
"Printre preocuparile importante pentru echipa noastra in aceasta perioada se afla asigurarea continua a necesarului de materii prime pentru unitatile de productie pe care le avem si gestionarea, in cel mai bun mod posibil, a livrarilor de produse finite catre clientii din reteaua noastra de distribuitori autorizati", a mai spus managerul.
Wienerberger detine patru unitati de productie la nivel local, la Gura Ocnitei (Daambovita), Sibiu, Tritenii de Jos (Cluj) si Buzau.
Printre proiectele la care compania a participat in ultima perioada se afla Fairmont Residence, Liceul Sincai si sectia Candiano Popescu.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulelmas_1octALLPLANCOVID-19AUTODESK
ROCKWOOL 196
A aparut editia
NOIEMBRIE/DECEMBRIE 2020!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
ERBASU CONSTRUCT
hilti
ssab ag antrepriza generala
Acvatot 2019
rigips
CELCO 2020
strabag nivel 1
hidroplasto

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
AICPS_30
ROGBC 2016
ef-de-n
econet
AHK 2018
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere