Agenda Constructiilor
Vineri, 03 Aprilie 2020
GRUNDFOS
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - WIENERBERGER renunta la planurile de preluare a companiei Brikston
WIENERBERGER renunta la planurile de preluare a companiei Brikston
Producatori & Furnizori Publicat de Elena Icleanu 06 Iul 2018 14:31
Wienerberger AG, lider in productia de materiale de constructii din Europa Centrala si de Est, renunta la achizitia planificata a producatorului roman de caramizi Brikston si isi retrage cererea depusa in acest sens la autoritatea de concurenta. Grupul austriac a anuntat ca isi va extinde activitatea de pe piata locala prin investitii la unitatile de productie pe care le detine deja in Romania.
"Scopul nostru este sa ne consolidam platformele industriale si sa acceleram cresterea companiei. Suntem foarte bine pozitionati in Romania si vedem in portofoliul pe care il avem in prezent oportunitati atractive de dezvoltare. Prin urmare, ne concentram pe extinderea platformelor existente, prin proiecte de crestere organica. De asemenea, nu exclud posibilitatea diversificarii in viitor a portofoliului nostru local cu alte materiale de constructii", a declarat Heimo Scheuch, CEO al Wienerberger AG.
Grupul Wienerberger este prezent in Romania din 1998 si detine, in prezent, patru fabrici de caramida, situate la Gura Ocnitei (judetul Dambovita), Sibiu, Tritenii de Jos (Cluj) si Buzau, precum si doua unitati de productie a pavajelor din beton, la Bolintin-Vale (judetul Giurgiu) si Teius (Alba). Compania a incheiat anul 2017 cu vanzari de peste 76 milioane de euro, avand 470 de angajati. 
"Ca lider al inovatiei, Wienerberger a jucat un rol-cheie in modelarea industriei constructiilor din Romania, in ultimii 20 de ani. Am investit constant in activitatile noastre din aceasta tara. Vom continua sa facem acest lucru si sa extindem operatiunile existente. Ne vom concentra pe dezvoltarea relatiei cu clientii, precum si pentru a avansa in directia produselor inovatoare si a tehnologiilor digitale", a precizat Heimo Scheuch.
***
Wienerberger este cel mai mare producator de caramizi la nivel mondial (Porotherm, Terca) si liderul de piata in Europa pentru invelitori ceramice (Koramic, Tondach), precum si in pavaje de beton (Semmelrock) in Europa de Est. In domeniul sistemelor de tevi (Steinzeug-Keramo tevi ceramice si Pipelife tevi de plastic), compania este unul dintre producatorii importanti din Europa. Cu un total de 197 de unitati de productie, grupul Wienerberger a generat venituri in valoare de 3,12 miliarde euro si EBITDA de 415 milioane de euro in 2017.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ACADTeraSteelCOVID-19ALLBIM
A aparut editia
MARTIE-APRILIE!

Autentificare

 
ROCKWOOL 196
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Carpatcement 196

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere