Agenda Constructiilor
Vineri, 19 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - WIENERBERGER si-a propus sa construiasca 3-5 case e4 pe an, din 2016
WIENERBERGER si-a propus sa construiasca 3-5 case e4 pe an, din 2016
Producatori & Furnizori Publicat de Elena Icleanu 08 Iul 2015 15:03
Producatorul de caramida Wienerberger a inaugurat cu succes prima casa de tipul e4 din Romania - reprezentand un model nou de locuinta, cu un consum de energie apropiat de zero (NZEB) -, investitia realizata in localitatea Corbeanca fiind prima de acest fel din sud-estul Europei. In urmatorii ani, initiatorul proiectului, compania Wienerberger, si-a propus promovarea noului tip de casa la nivel national, avand in vedere constructia a 3-5 asemenea locuinte pe an, incepand din 2016. Cladirea (P+1E+M) are o suprafata desfasurata de 325 mp si a fost realizata in 24 de luni (un an pentru proiectare si alte 12 luni pentru executia propriu-zisa). Valoarea investitiei s-a ridicat la 216.000 de euro, respectiv la un cost de constructie de 665 euro/ mp. "Costul de executie a fost cu circa 20%-30% superior altor constructii realizate in zona, insa trebuie mentionat faptul ca toate materialele si sistemele utilizate au avut o calitate peste media pietei", a declarat Corneliu Fecioru, membru in Consiliul de Administratie al Wienerberger, Vanzari si Marketing.
Casa e4 este realizata pe structura de caramida marca Porotherm fabricata in Romania, stilul modern si designul optimizat raspunzand obiectivului de performanta energetica dorit de familia Fortescu, care a investit in constructia cladirii. "Fiind pasionat de inovatie si tehnologii integrate in viata cotidiana, mi-a placut conceptul de Casa e4, pentru ca pune accent pe calitatea locuirii pe termen lung. In plus, conceptul inglobeaza in mod pragmatic si eficient solutiile optime existente in acest moment in Romania pentru constructia unei case", a declarat Adrian Fortescu, proprietarul noii locuinte.
 
Din 2021 toate cladirile noi vor trebui realizate similar
Proiectul Casei e4 reprezinta un studiu de caz pentru toti cei interesati sa-si construiasca o locuinta cu un consum de energie apropiat de zero. Conceptul e4 inseamna energie, economie, ecologie, emotie si sanatate. Specialistii Wienerberger au dezvoltat conceptul de Casa e4 din caramida pentru a arata ca prevederile Directivei Europene 31/2010 sunt fezabile in viata reala, adica se poate construi o locuinta rezistenta, moderna, cu performante ridicate din punct de vedere energetic si costuri apropiate de cele ale pietei locale. Planul arhitectural al proiectului a fost realizat de arh. Sergiu Petrea (fondator al biroului Tecto Arhitectura), printre specialistii implicati in realizarea proiectului aflandu-se ing. Emilia-Cerna Mladin (presedintele Asociatiei Romane a Auditorilor Energetici pentru Cladiri) si ing. Iulian Cuta (Product Development Manager in cadrul Wienerberger si coordonatorul proiectului). La constructia locuintei au participat cu materiale si consultanta reprezentantii companiilor Rockwool (importator de vata minerala), Bavaria Eco Systems (furnizor de sisteme pentru instalatii eficiente energetic), Tondach (producator de tigla ceramica) si Semmelrock (fabricant de pavele si borduri).
Dupa mutarea familiei Fortescu in casa va fi demarata cea de-a doua etapa a proiectului, ce vizeaza monitorizarea performantelor energetice ale cladirii pe o perioada de 24 luni, cu ajutorul unor senzori speciali.
***
Potrivit Directivei 2010/31/EU a Parlamentului European, toate casele nou-construite incepand din anul 2020 pe teritoriul Uniunii Europene trebuie sa aiba un consum de energie apropiat de zero. Valoarea maxim admisa a consumului de energie primara pentru o cladire NZEB este de 111 kWh/mp/an. Potrivit datelor prezentate de Emilia-Cerna Mladin, consumul de energie primara al Casei e4 se ridica la maximum 36 kWh/mp/an. De asemenea, locuinta are capacitatea de a produce 31 KWh de energie electrica, in contextul in care consumul nu depaseste 14,6 KWh.
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTERAWLPLUGSISECAMALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
viarom
EDIT-Structural
noark
Ubitech
strabag nivel 1
quadratum
ERBASU CONSTRUCT
theda mar
siniat
Acvatot 2019
CDS
rigips
CONCEPT STRUCTURE
MAKITA
leviatan
concelex
ness project

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
ef-de-n
econet
top 500
top 500
ROGBC 2016
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander