Agenda Constructiilor
Joi, 28 Septembrie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - MASTERPLAST: Plasa din fibra de sticla Masternet Premium, cu rezistenta sporita
MASTERPLAST: Plasa din fibra de sticla Masternet Premium, cu rezistenta sporita
Produse & Tehnologii Publicat de Elena Icleanu 04 Feb 2022 06:26
Datorita rezistentei chimice excelente in mediu acid, alcalin, dar si in raport cu alte substante agresive, plasa din fibra de sticla devine o parte importanta a stratului de armare destinat prevenirii crapaturilor, asigurand aspectul optim al fatadelor si cresterea durabilitatii acestora. Pentru prevenirea aparitiei crapaturilor cauzate de mediu, Masterplast propune plasele de fibra de sticla pentru armarea tencuielilor, Masternet Classic si Masternet Premium SE, disponibile in doua culori (alb si portocaliu).
Plasele din fibra de sticla cu textura rectangulara sunt folosite pentru rigidizarea tencuielilor interioare si exterioare. Sortimentele acestor produse sunt definite prin masa lor pe unitatea de suprafata, exprimata in grame pe metru patrat: 90 g/mp, 125 g/mp, 145 g/mp, respectiv 160 g/mp. Plasele din fibra de sticla de 145g/mp si de 160g/mp sunt folosite ca element de armare in componenta termosistemelor de fatade, fiind aplicate in masa de mortar adeziv, pe placile termoizolante. Functia acestora este de a conferi termosistemului rezistenta la miscarile materialului izolant, care se datoreaza schimbarilor termice sau fenomenelor de contractie, prevenind formarea crapaturilor sau fisurilor de fatada.
Fiind vorba de un element important in realizarea termosistemelor, produsele trebuie sa fie flexibile, usoare si sa nu se degradeze in timp sub actiunea componentilor din mortare. Din aceste motive, firele din fibra de sticla ale plaselor sunt acoperite cu o substanta care are rolul de a impiedica destramarea, de a conferi materialului rezistenta la substante alcaline. Chiar daca exista aceasta substanta de acoperire, materialul in sine are totusi un aspect moale si flexibil, poate fi intins si indoit cu usurinta, fara ca firele sa se rupa, putand fi inglobat in stratul de adeziv fara nicio problema. Se deruleaza usor, nu se onduleaza la margini, firele nu se desira si nu se rup, se indoaie cu usurinta chiar si la colturi, comportandu-se impecabil atat la transport, manipulare, cat si la punerea in opera.
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulALLBIMALLBIMman and machinehilti
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
AUGUST 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 176 (August 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
noark
CONCEPT STRUCTURE
leviatan
viarom
Ubitech
theda mar
leviatan
Acvatot 2019
CDS
BALTIC
FRONTALE
grundfos
rigips
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
MAKITA

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
econet
AICPS_30
BA 2023
ef-de-n
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

urmarire comportare constructii, monitorizare structurala, monitorizare geotehnica