Agenda Constructiilor
Duminica, 22 Decembrie 2024
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - ROCKWOOL: Solutii de izolare performanta pentru acoperisurile cu panouri solare
ROCKWOOL: Solutii de izolare performanta pentru acoperisurile cu panouri solare
Produse & Tehnologii Publicat de AG&F 07 Mar 2024 12:03
Instalatiile fotovoltaice din cladiri reprezinta una dintre principalele masuri discutate la nivel european pentru procurarea energiei din surse verzi si asigurarea cerintei de eficienta energetica atat pentru constructiile noi, cat si pentru reconstructia si reabilitarea profunda. De asemenea, instalarea si intretinerea instalatiilor fotovoltaice maresc cerintele pentru parametrii tehnici ai acoperisurilor, atat pentru hidroizolatie, cat si pentru izolarea termica, sau invelisul general de sustinere. In acest context, Rockwool a identificat nevoia pietei pentru un produs care sa ofere o rezistenta optima la traficul pe acoperis, atat in timpul instalarii acoperisului, cat si ulterior pentru intretinerea acestuia. Acest lucru este posibil datorita incarcarii sale punctuale de 1200 de Newtoni (N).
"Piata de termoizolatii din Romania urmareste reglementarile si politicile publice stabilite la Bruxelles cu privire la combaterea schimbarilor climatice. Normele si directivele europene, dar si finantarea externa, pun accent deosebit pe reducerea consumului de energie primara care ar trebui asigurata din productie proprie de energie verde. De aici vine tendinta voluntara, dar si obligatorie de a monta panouri fotovoltatice pe cladiri si locuinte individuale”, a declarat Florin Popescu, Business Unit Director Rockwool Balkans
Hardrock 1200 este cel mai performant produs destinat izolarii acoperisurilor tip terasa, pe care se vor monta instalatii fotovoltaice. Principala utilitate a produsului Hardrock 1200 vizeaza izolarea acoperisurilor, in special cand acestea au nevoie de o intretinere regulata, spre exemplu, in cazul acoperisurilor cu panouri fotovoltaice. De asemenea, in cazul reabilitarii acoperisurilor pe care urmeaza sa fie montate panouri fotovoltaice, produsul poate fi folosit deasupra stratului existent de  termoizolatie, rezultand in economii considerabile de bani si timp necesar manoperei unei eventuale inlaturari a izolatiei. 
"La Rockwool ne ghidam constant dupa valorile si principiile companiei, iar sustenabilitatea reprezinta unul dintre pilonii de la baza afacerii noastre. Putem observa in continuare faptul ca oamenii si companiile se indreapta catre statutul de prosumator, si ne bucuram ca numerosi clienti au beneficiat de proprietatile produselor noastre dedicate acoperisurilor tip terasa cu panouri fotovoltaice. Avand in vedere si reglementarile si politicile publice europene, am urmarit sa includem in gama noastra de produse cea mai performanta izolatie din vata bazaltica pentru acoperisuri fotovoltaice – Hardrock 1200, cu o rezistenta la incarcare punctuala foarte mare, de minim 1200 N. Acesta este topul gamei de produse Dual Density destinat acoperisurilor, acest fapt asigurand pe langa rezistenta la foc, caracteristici mecanice superioare, o mai buna izolare termica, dar mentinand  incarcarea acoperisului la parametrii pe care alte produse nu ii pot asigura”, a declarat Radu Andrei, Factory Manager Rockwool Romania. 
 
 
Romania este situata intr-o zona cu un potential solar bun de 210 zile insorite pe an si cu un flux anual de energie solara cuprins intre 1.000 kWh /m2 / an si 1.300 kWh/m2 / an. 
Conform Planului National Integrat in domeniul Energiei si Schimbarilor Climatice, tinta pe care Romania si-a stabilit-o pentru consumul de energie curata in 2030 este de 30,7% din mixul energetic, insa Ministerul Energiei va actualiza acest plan pentru a se armoniza cu recomandarile CE din programul RePower EU si astfel, cel mai probabil, tinta va fi ridicata la 34%. Pana in 2024, Ministerul intentioneaza sa instaleze capacitati de 950 MW.
In ultimii ani, din ce in ce mai multe companii si persoane fizice isi manifesta interesul pentru utilizarea panourilor fotovoltaice pentru a genera energie. Potrivit unui studiu Neomar Consulting, potentialul pietei de sisteme fotovoltaice rezidentiale, la nivel national, este de aproximativ 24 de miliarde de euro (28 GW). De asemenea, datorita costurilor reduse pe termen lung, interesul oamenilor de a deveni prosumatori se afla in crestere – majoritatea  sistemelor acopera cel putin 30% din consum, reducand semnificativ factura anuala. Conform Restart Energy, in medie, un sistem de panouri solare performant compenseaza aproximativ 80% din consumul anual de electricitate al unei locuinte, iar sistemele mai mari compenseaza mai mult consumul. 
Cu toate acestea, selectia atenta a materialelor reprezinta un punct deosebit de important pentru arhitecti, contractori si investitori atunci cand vine vorba de realizarea acoperisurilor tip terasa la nivelul carora se vor monta panouri fotovoltaice. Pentru ca proiectul sa fie unul sigur, folosirea materialelor incombustibile este esentiala. Fabricat in Romania, Hardrock 1200 este astfel o solutie de izolatie incombustibila, realizata cu meticulozitate pentru a spori rezistenta structurala a acoperisurilor tip terasa. 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiRAWLPLUGTotalEnergiesALLBIMABONARE REVISTESISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 187 (Noiembrie-Decembrie 2024)
 

Autentificare

Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
konsent
Ubitech
leviatan
SSAB
MAKITA
VEGO
rigips
Acvatot 2019
strabag nivel 1
BogArt
concelex
quadratum
ELECTROGRUP
theda mar
CONCEPT STRUCTURE
GEWISS
Arduro
CDS
EURO BUILD
SIGM
noark
DRS
AED
EDIT-Structural
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<