Agenda Constructiilor
Joi, 07 Decembrie 2023
Liebher
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - Schneider Electric: Solutii performante de protectie pentru sisteme fotovoltaice
Schneider Electric: Solutii performante de protectie pentru sisteme fotovoltaice
Produse & Tehnologii Publicat de Stelian DINCA 07 Iul 2023 06:01
 
Schneider Electric prezinta solutiile de protectie la suprasarcina si la scurtcircuit, pentru instalatiile fotovoltaice, a caror popularitate a crescut mult in ultimii ani, pe fondul eforturilor consumatorilor de a identifica surse alternative de energie electrica si a-si gestiona cat mai bine cheltuielile cu utilitatile.
Solutiile Schneider Electric sunt disponibile in doua variante - una in care elementele de protectie sunt disjunctoare (sau „sigurante automate”), iar cealalta in care elementele de protectie sunt separatori cu sigurante fuzibile.
Ambele tipuri de echipamente protejeaza instalatia fotovoltaica atat la suprasarcina, cat si la scurtcircuit. Diferenta este ca, in caz de defect, siguranta fuzibila trebuie inlocuita pentru a repune instalatia in functiune, pe cand la cea automata este suficienta o rearmare. Protectiile trebuie instalate impreuna cu un separator de sarcina, care va permite intreruperea circuitului pentru lucrari de intretinere.
Pe langa protectia la suprasarcina si scurtcircuit, Schneider Electric recomanda, de asemenea, instalarea unor descarcatoare, pentru a asigura protectia impotriva supratensiunilor de origine atmosferica. Descarcatoarele Schneider Electric sunt echipamente de curent continuu, dedicate instalatiilor fotovoltaice.
Un descarcator protejeaza instalatia in care este montat, pe o lungime a traseului de aproximativ 10 metri. In cazurile in care circuitul are o lungime mai mare de 10 metri, este recomandata instalarea unui descarcator suplimentar (sau a mai multor descarcatoare), astfel incat sa nu fie depasita aceasta distanta.
Cum majoritatea instalatiilor fotovoltaice - inclusiv traseele conductorilor - sunt in exterior, Schneider Electric recomanda cofretele Kaedra, cu grad de protectie IP65.
„Piata de instalatii fotovoltaice din Romania a cunoscut o crestere semnificativa in ultimii ani, fiind influentata de masurile de sprijin implementate de guvern, dar si de interesul crescut pentru energiile regenerabile,” spune X, functia la Schneider Electric. ”Compania noastra incurajeaza dezvoltarea acestei piete si ofera solutii performante si sigure pentru protectia instalatiilor. Pe termen mediu, implementarea unor surse alternative de energie si transformarea consumatorilor in prosumatori contribuie atat la reducerea semnificativa a costurilor finale cu utilitatile, cat la atingerea obiectivelor in materie de sustenabilitate.”
In ultimii ani, au fost implementate o serie de masuri de sprijin pentru dezvoltarea pietei energiei regenerabile, atat pentru persoane fizice cat si pentru persoane juridice. Ele au dat un impuls considerabil pietei instalatiilor fotovoltaice, facand din protectia acestora o prioritate.
Aceste masuri includ scheme de sprijin pentru energie verde, cote obligatorii de energie regenerabila, scheme de finantare pentru investitii in energie regenerabila, reducerea taxelor si impozitelor pentru proiecte de energie regenerabila etc.
Numai prin programul AFM Casa Verde Fotovoltaice, au fost aprobate in anul 2022, un numar de 42100 de dosare de finantare, prin intermediul carora fiecare dintre solicitanti a fost sprijinit cu suma nerambursabila de 20.000 RON pentru a instala astfel de sisteme. Pentru 2023, aceasta suma a crescut la 25.000 RON.
 
VideoConfAC-iulALLBIMALLBIMhilti
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
Editia OCTOMBRIE 2023!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 178 (Octombrie 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
FRONTALE
CDS
ERBASU CONSTRUCT
Ubitech
viarom
strabag nivel 1
theda mar
BALTIC
leviatan
Acvatot 2019
rigips
grundfos
noark
MAKITA
leviatan
CONCEPT STRUCTURE

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
BA 2023
AICPS_30
ROGBC 2016
econet
ef-de-n
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu