Agenda Constructiilor
Vineri, 24 Septembrie 2021
PlanRadar
Home - Stiri - Sustenabilitate - GROHE investeste 40.000 de euro in educatie, la Facultatea de Instalatii de la UTCN
GROHE investeste 40.000 de euro in educatie, la Facultatea de Instalatii de la UTCN
Sustenabilitate & CSR Publicat de Elena Icleanu 20 Iul 2021 15:31
Grohe, cel mai important furnizor mondial de obiecte sanitare si un brand global dedicat furnizarii de produse inovatoare, sprijina Facultatea de Inginerie a Instalatiilor din cadrul Universitatii Tehnice din Cluj-Napoca prin crearea unui cadru de instruire de ultima generatie. Investitia companiei in acest demers se ridica la aproximativ 40.000 euro pentru dotarea laboratorului de practica cu trei bancuri de lucru cu obiecte si instalatii sanitare pentru toti studentii facultatii, dar si furnizarea de cursuri de invatare si formare. Aceasta initiativa face parte din programul „Instruire si educatie profesionala pentru instalatori GROHE - GIVE”.
"Avand in vedere deficitul de instalatori calificati din industria sanitara, este mai important ca niciodata sa oferim un program atractiv de instruire care sa ii ajute pe tinerii studenti din domeniu sa isi construiasca un fundament solid pentru viitoarea cariera. Ne bucuram ca am lansat acest prim proiect impreuna cu Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca prin care vom atinge aproximativ 100 de studenti anual, insa intentionam sa investim si in alte scoli, universitati din tara si astfel, sa contribuim la pregatirea a tot mai multi instalatori. Speram ca programul GROHE GIVE sa fie un suport real care sa ii convinga pe viitorii instalatori sa ramana in tara si sa lucreze pentru proiectele locale", precizeaza Mihai Stanuica (foto), Leader, Romania, Bulgaria, N. Macedonia & Moldova, LIXIL EMENA.
Grohe creeaza un mediu de formare pe deplin functional, cu echipamente moderne, materiale de instruire, sesiuni de training si o examinare scrisa care va stabili noi standarde in industrie. Cei care vor parcurge toate modulele si vor finaliza cursul de formare vor primi o certificare GROHE recunoscuta international, care le va oferi si un avantaj in viitoarea meserie, fiind complementara atestarii oferite de institutia de invatamant.

Asistenta pentru absolventi si dupa finalizarea studiilor
Chiar si dupa ce studentii si-au finalizat pregatirea GROHE, acestia vor primi asistenta - cu plasamente la un viitor loc de munca sau chiar cu un program de intership la unul dintre partenerii GROHE din industrie.
"Dezvoltarea unor astfel de laboratoare este o prioritate pentru Facultatea de Inginerie a Instalatiilor. Am incercat si vom incerca in continuare sa completam si sa modernizam baza materiala prin parteneriate incheiate cu companii din domeniul Instalatiilor pentru Constructii. Finalizarea laboratorului reflecta si deschiderea pe care o are facultatea/universitatea noastra catre latura practica a programelor de studii, care sa ii pregateasca pe studenti cu adevarat pentru piata muncii. Nu se poate face invatamant tehnic de calitate fara un parteneriat cu viitorii angajatori si fara o cooperare stransa cu companiile de profil prezente in regiune", declara decanul Facultatii de Inginerie a Instalatiilor, Conf. dr. ing. Florin Domnita.
Grohe colaboreaza deja cu 26 de institutii care ofera instruire in domeniul instalatiilor sanitare in regiunea EMENA (Europa, Orientul Mijlociu si Africa), iar in urmatorii doi ani, reteaua urmeaza sa fie extinsa la peste 50 de scoli si colegii tehnice, oferind pentru mai mult de 5.000 de studenti pe an un viitor mai bun.
Cu o pregatire practica in conformitate cu cele mai recente standarde din industrie, GROHE doreste, de asemenea, sa aiba un impact pozitiv asupra transformarii sociale durabile.
"Programul GIVE va uni toate eforturile noastre de formare profesionala si va ajuta tinerii din toate mediile, imbunatatind calitatea vietii pentru ei si pentru familiile lor. Oferim studentilor un program de instruire si educatie care ii va pregati sa devina instalatori calificati si vrem sa-i indrumam mai departe in cariera. Pe langa initiativele precum «GROHE ZERO» si «Mai putin plastic», unde sustinem conservarea resurselor si consumul durabil, dimensiunea sociala este o parte integranta a strategiei noastre de sustenabilitate. Sa dam inapoi societatii este vital pentru noi, la GROHE", afirma Jonas Brennwald, lider LIXIL EMENA. 
 
Un inceput de cariera pentru tinerii profesionisti
"Programul nostru ofera tinerelor talente formare practica care ii ajuta la inceputul carierei. Studentii vor dobandi cunostinte despre cele mai noi tehnologii si inovatii din domeniul sanitar. Acest lucru le va asigura ca sunt capabili sa instaleze si sa faca lucrari de mentenanta pentru gama noastra de produse in continua dezvoltare, inainte de a se angaja in viitoarele lor cariere din industria sanitara. Suntem incantati sa oferim programul nostru de formare acreditat la nivel international mai multor studenti din regiunea EMENA prin deschiderea a 12 scoli suplimentare in 2021 si alte 12 in 2022", spune Christopher Penney, seful scolilor de instalatori LIXIL EMENA.
***
Grohe este un brand de renume mondial pentru solutii complete de baie, bucatarie si accesorii si are in total peste 7.000 de angajati in 150 de tari - 2.600 din acestia se afla in Germania. Din 2014 marca face parte din portofoliul celui mai puternic producator japonez de produse pionierat dedicate apei si locuintelor, LIXIL, ce detine si alte branduri de top din industrie, printre care INAX, American Standard si TOSTEM. Grupul Lixil are 60.000 de angajati in peste 150 de tari.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
AUTODESKVideoConfAC-iulALLBIMgamma_2021TERAPLAST
ROCKWOOL 196
A aparut editia
SEPTEMBRIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Ubitech
cv water 2021
strabag nivel 1
hidroplasto
Acvatot 2019
leviatan
rigips
ERBASU CONSTRUCT
hilti
CELCO 2020

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
econet
bienala
AICPS_30
ef-de-n
AHK 2018
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere