Agenda Constructiilor
Joi, 04 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Sustenabilitate - MMAP a modificat ghidul de finantare a programului Casa Verde Fotovoltaice
MMAP a modificat ghidul de finantare a programului Casa Verde Fotovoltaice
Sustenabilitate & CSR Publicat de Elena Icleanu 04 Feb 2021 13:52
Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor (MMAP) a emis Ordinul pentru modificarea ghidului de finantare al Programului Casa Verde Fotovoltaice. Noile modificari evita blocajele in procesul de instalare si decontare a cheltuielilor, pentru beneficiarii validati in program, informeaza institutia.
"Programul Casa Verde Sisteme Fotovoltaice a fost o idee foarte buna, implementata insa cu deficiente majore, la nivelul anului 2019. La preluarea mandatului am gasit acest program intr-un blocaj total. In prezent, din cele 12.650 de contracte semnate, au fost instalate doar cca 450 de sisteme, pentru care au fost trimise cereri de decontare. Ghidul initial a fost gandit atat de restrictiv si limitativ, incat cele mai multe dintre cereri nu ar fi putut fi decontate in baza acestuia. Asadar, am decis modificarea ghidului de finantare, flexibilizarea acestuia, astfel incat beneficiarii sa isi poata primi banii. Acum nu mai exista niciun impediment pentru executarea lucrarilor si transmiterea cererilor de decontare si ii invitam pe toti beneficiarii sa finalizeze acest proces", a declarat Barna Tánczos, ministrul Mediului, Apelor si Padurilor.
Ordinul de ministru, publicat in Monitorul Oficial pe 1 februarie 2021, prevede urmatoarele modificari principale:
● Prelungirea termenului in care trebuie implementat proiectul cu 4 luni (de la 8 la 12 luni). "In contextul pandemiei aparute la nivel mondial, a vremii nefavorabile aferente sezonului rece, dar si a posibilelor intarzieri in procedurile specifice obtinerii Avizelor tehnice de racordare si altor documente necesare, s-a constatat faptul ca termenul de 8 luni pentru implementarea proiectelor ar putea fi insuficient, astfel incat consideram oportuna prelungirea acestuia cu 4 luni, respectiv termenul de implementare sa fie de 12 luni", argumenteaza reprezentantii MMAP.
● Reglementarea modului de transfer al persoanelor fizice intre instalatorii validati, in baza optiunii exprimate a beneficiarilor si permiterea instalarii unor sisteme cu putere superioara celei solicitate prin cererea de finantare si aprobate de AFM.
● In conditiile in care tehnologia din domeniul energetic evolueaza intr-un ritm accelerat, fiind dezvoltate echipamente care ofera solutii inteligente prin inglobarea functiilor mai multor echipamente, a fost stabilita flexibilizarea ghidului prin introducerea unor prevederi care sa permita acceptarea sistemelor de panouri fovotoltaice care indeplinesc conditiile prevazute de program in ceea ce priveste producerea energiei si colectarea datelor privind cantitatea produsa cu un minim de componente.
● Potrivit noilor prevederi, este permisa modificarea amplasamentului prin montarea panourilor in incinta proprietatii, indiferent de loc (daca a solicitat montarea pe cladire si doreste montarea pe alta cladire, daca a solicitat montarea pe cladire si doreste montarea pe teren etc.).
● cererile de decontare se depun exclusiv online prin intermediul e-mailului/ aplicatiei informatice. "Consideram necesara sporirea digitalizarii procedurilor specifice si transmiterea documentatiilor exclusiv prin mediul online, beneficiarii si instalatorii validati avand obligatia de pastrare/ arhivare a documentelor pe perioada de valabilitate a contractelor incheiate cu AFM", subliniaza reprezentantii MMAP.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMALLBIMABONARE REVISTEhilti
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
strabag nivel 1
quadratum
konsent
Ubitech
EDIT-Structural
Arduro
MAKITA
CDS
noark
CONCEPT STRUCTURE
ERBASU CONSTRUCT
rigips
concelex
Acvatot 2019
BogArt
viarom
theda mar
siniat
ness project
leviatan

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
ROGBC 2016
ef-de-n
AICPS_30
top 500
econet
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander