Agenda Constructiilor
Vineri, 29 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Sustenabilitate - Producatorii de ciment anunta ca vor reduce semnificativ emisiile pana in anul 2030
Producatorii de ciment anunta ca vor reduce semnificativ emisiile pana in anul 2030
Sustenabilitate & CSR Publicat de Stelian DINCA 13 Oct 2021 10:18
Principalii actori din industria mondiala a cimentului si betonului au anuntat marti ca doresc sa isi "accelereze tranzitia" spre o productie mai putin poluanta, printr-o reducere suplimentara cu 25% a emisiilor de CO2 pana in 2030, si sa isi atinga obiectivul privind neutralitatea emisiilor de CO2 in 2050, informeaza AFP.
Companiile din sector se angajeaza "sa evite cinci miliarde de tone de emisii de CO2 pana in 2030", adica echivalentul a "15 miliarde de zboruri comerciale intre Paris si New York", a anuntat intr-un comunicat Asociatia mondiala a cimentului si betonului (GCCA).
Aceasta asociatie regrupeaza principalii actori din sectorul cimentului si betonului precum grupul elvetian Suisse Holcim (fostul LafargeHolcim), grupul mexican Cemex sau grupul chinez CNBM, care impreuna reprezinta 80% din productia mondiala, exceptand China.
Companiile membre ale GCCA s-au angajat inca de anul trecut sa ajunga la neutralitatea emisiilor de CO2 in 2050.
"Productia mondiala de ciment, ingredientul esential al betonului, reprezinta aproximativ 7% din emisiile mondiale de CO2", se arata in comunicatul Asociatiei mondiale a cimentului si betonului (GCCA). In fiecare an, la nivel mondial sunt produsi 14 miliarde de metri cubi de beton pentru constructia de drumuri, poduri si cladiri.
"Avem nevoie acum ca guvernele sa se angajeze in favoarea unui beton cu emisii reduse de carbon in programele lor de constructii de infrastructuri si locuinte", a pledat directorul general de la GCCA, Thomas Guillot.
Tot marti, GCCA a publicat o foaie de drum detaliata pentru atingerea obiectivului sau, care include masuri precum utilizarea de materii prime decarbonate si energie mai putin poluanta sau captarea dioxidului de carbon in beton.
Productia de ciment este responsabila pentru 7% din emisiile globale de CO2, mai mult decat toate camioanele din lume. Contributia cimentului este deosebit de mare din cauza procesului chimic necesar pentru productia cimentului. Aproximativ doua treimi din gazele poluante vin din productia de ciment bazata pe arderea pietrei de var. Cuptoarele sunt incalzite la peste 1.400 de grade Celsius, iar in interiorul cuptoarelor carbonul prins in interiorul varului se combina cu oxigenul si elibereaza CO2, cel mai abundent gaz cu efect de sera.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGhiltiABONARE REVISTEALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CONCEPT STRUCTURE
concelex
Ubitech
theda mar
strabag nivel 1
quadratum
ness project
MAKITA
viarom
leviatan
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
CDS
rigips
noark

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500
AICPS_30
ef-de-n
econet
top 500
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander