Agenda Constructiilor
Vineri, 19 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Sustenabilitate - REHAU Community asigura accesul la educatie pentru copiii din mediul rural
REHAU Community asigura accesul la educatie pentru copiii din mediul rural
Sustenabilitate & CSR Publicat de Stelian DINCA 10 Dec 2021 10:28
REHAU Romania continua sa sprijine comunitatile locale, misiune pe care si-a asumat-o odata cu lansarea in 2020 a initiativei “REHAU community”. Astfel, in 2021 ne-am alaturat Asociatiei BookLand, pentru sporirea accesului la educatie a copiilor din mediul rural. REHAU sprijina astfel proiectele BookLand, prin care scoli din mediul rural sunt renovate si transformate in medii propice pentru studiu.
REHAU Romania a inteles cat de importanta este educatia pentru bunastarea unei comunitati, iar pana in prezent, alaturi de Asociatia BookLand, a finalizat lucrarile de renovare la Scoala Gimnaziala din Comuna Unirea, judetul Calarasi, loc in care invata 156 de elevi, si a sprijinit o scoala din sat Lupac, judetul Caras Severin cu inlocuirea ferestrelor.
„Comunitatea in care te dezvolti iti poate marca intreaga existenta. Cred in puterea exemplului si in importanta educatiei, iar la asta au contribuit si cei 17 ani ai mei de crestere in echipa REHAU. Si pentru cei mici e la fel: isi petrec copilaria pe bancile scolii, asculta dascalii si isi fac visuri pentru viitor, iar daca beneficiaza de conditiile proprice, isi ating adevaratul potential. Ne dorim ca actiunile noastre sa contribuie la reducerea inegalitatilor si la cresterea accesului la educatie in zonele rurale. Noi credem in satul romanesc si ne face mare placere sa punem umarul la un viitor mai bun pentru acesti copii care merita tot ce e mai bun!”, a declarat Alexandru Oprea, Country Manager REHAU Romania.
„Suntem incantati ca am dat peste o echipa extraordinara - Scoala si Primaria - care ne-a facut munca mult mai usoara. Iar partenerilor BookLand, in frunte cu REHAU Romania, le suntem recunoscatori pentru increderea in misiunea noastra de a renova scolile din mediul rural. Pentru ca firul rosu al identitatii noastre nationale porneste de pe aceste plaiuri vesnice si roditoare care au avut mereu grija de noi. Abia asteptsa iasa de pe bancile acestor scoli readuse la viata viitorii Eminescu, Creanga, Sadoveanu, Rebreanu, Preda sau Cioran”, a declarat Mihaela Petrovan, Fondator Asociatia BookLand.
Comunitatea de aproape 2,000 locuitori se poate bucura de conditii excelente de desfasurare a actului educational pentru generatia actuala de elevi si pentru generatiile viitoare.
„Sa stiti ca nu numai pentru copii va fi o placere sa vina in noua lor scoala, ci si pentru profesori. Sunt directorul acestei scoli de doar 2 luni si jumatate si simt ca, in sfarsit, acordam tinerei generatii respectul pe care il merita, asigurandu-i conditiile propice actului educational. Abia astept sa dovedeasca si rezultatele la invatatura ca efortul depus de atatea companii a meritat”, a declarat Liviu Moise, Directorul Scolii Gimnaziale Unirea.
 
Statistici ingrijoratoare, care pun viitorul sub semnul intrebarii
Starea sistemului educational este considerata rea si foarte rea de 78% dintre participantii la Barometrul de opinie publica al Academiei Romane (2019). Ce i se reproseaza educatiei romanesti? Lipsa sigurantei in scoli, dotarea necorespunzatoare, numarul mare de elevi in clasa, numarul mare de materii, incompetenta/indiferenta profesorilor, salariile mici, indisciplina elevilor, gradul de intoleranta, politizarea actului educational si coruptia. Totusi, in mod paradoxal, ~90% dintre respondenti se declara multumiti de educatia pe care au primit-o in scoala.
87% din teritoriul tarii noastre este rural. Iar 65% dintre scolile romanesti sunt amplasate in sate si comune, concentrand 33% dintre elevi. Cu o rata a abandonului scolar de peste 15% - in mediul rural fiind cu 25% mai mare fata de cel urban - inseamna ca una din patru persoane cu varsta cuprinsa intre 18 si 24 ani nu si-a finalizat studiile.
Conform unei analize realizate de echipa Bancii Mondiale, in colaborare cu Ministerul Educatiei Nationale, 82% dintre scoli au fost construite inainte de 1970, 1 din 6 scoli nu are acces la o sursa autorizata de alimentare cu apa, 20% nu au toalete in incinta scolii, 25% folosesc sobele ca principala sursa de incalzire, 50% nu au sali de sport, 40% nu au biblioteca.
In plus, peste 60% dintre gospodariile rurale nu au conexiune la internet si nici laptop/desktop. Si desi 97% dintre profesori considera ca utilizarea tehnologiei creste atractivitatea disciplinei predate, 76% recunosc ca nu au competentele digitale necesare.
Noi vom continua sa luptam pentru a facilita accesul la educatie in cat mai multe comunitati rurale din Romania, pentru ca stim ca doar impreuna putem construi un viitor mai bun!
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMALLBIMABONARE REVISTERAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ERBASU CONSTRUCT
ness project
strabag nivel 1
siniat
quadratum
EDIT-Structural
viarom
CDS
concelex
CONCEPT STRUCTURE
rigips
MAKITA
Ubitech
noark
leviatan
Acvatot 2019
theda mar

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
AICPS_30
top 500
ROGBC 2016
top 500
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander