Agenda Constructiilor
Joi, 02 Iulie 2020
Home - Stiri - Sustenabilitate - MMAP: Romania adera la Pactul Ecologic European si isi asuma Legea privind clima
MMAP: Romania adera la Pactul Ecologic European si isi asuma Legea privind clima
Sustenabilitate Publicat de Elena Icleanu 29 Ian 2020 11:30
Ieri, 28 ianuarie, la Bruxelles, a avut loc Conferinta publica la nivel inalt privind implementarea Pactului Ecologic European si a Legii privind clima la nivel european. Discutiile s-au axat pe felul in care Uniunea Europeana va implementa Pactul Ecologic European - Green Deal. 
Oameni politici, reprezentanti ai ONG-urilor, ai companiilor si societatii civile au discutat aspecte legate de beneficiile tranzitiei catre o economie verde si emisii nete zero in 2050, precum si modalitatea de a atinge acest obiectiv ambitios.
Participarea Romaniei a fost asigurata de o delegatie condusa de secretarul de stat Iulian Octavian Stana. 
Pentru Romania, Pachetul va constitui o posibilitate de investitii si de crestere economica care sa duca la integrarea cu economiile celorlalte state membre. Instrumentul pus la dispozitie, pe care statul membru il va utiliza pentru a se situa pe traiectoria potrivita pentru atingerea obiectivelor este Fondul de Tranzitie Justa.
Politicile implementate in toate domeniile vor contribui la neutralitatea climatica printr-o tranzitie justa din punct de vedere social. Modalitatea de atragere a investitiilor pentru finantarea tranzitiei si castigarea increderii cetatenilor pentru participarea lor activa in acest proces care a demarat, sunt esentiale.
"Pactul Ecologic European si Legea europena a climei vor face parte din agenda de lucru a Romaniei pentru anii ce vor urma. Pentru Romania, indeplinirea noilor tinte ale Uniunii Europene, stabilite prin Pactul Ecologic European, implica schimbari majore ce vizeaza urmatoarele domenii: mediu, schimbari climatice, energie, industrie, transport, agricultura, digitalizare si sectorul financiar. Romania sustine obiectivul UE de a atinge neutralitatea din punct de vedere climatic pana in 2050, dar, in acelasi timp, trebuie sa acordam atentie deosebita costurilor sociale si economice asociate acestei tranzitii", a declarat Iulian Octavian Stana, secretar de stat in Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor.
La nivel national, MMAP a initiat si va continua discutiile cu celelalte entitati publice, operatori economici si societatea civila, pentru abordarea cea mai potrivita a implementarii Pactului Ecologic European in Romania, se precizeaza intr-un comunicat al companiei.
 
TeraSteelVideoConfAC-iulACADbluebeamCOVID-19
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
CELCO 2020
rigips
strabag nivel 1
ssab ag antrepriza generala
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
elmas 2017

Parteneri

hilti
HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
ef-de-n
AICPS_30
AHK 2018
econet
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere