Agenda Constructiilor
Vineri, 19 Aprilie 2024
hilti
Home - ANALIZA - Analiza activitatii firmelor din TOP 500 antreprenori pe anul 2017

Analiza activitatii firmelor din TOP 500 antreprenori pe anul 2017
Analiza activitatii firmelor din TOP 500 antreprenori pe anul 2017
PDF, 6 pag A4
Pret: 18 EUR + TVA
Introduceti codul de descarcare:

Codul de descarcare poate fi obtinut prin:
Domeniul: CONSTRUCTII & INSTALATII
Editor: Agenda Constructiilor & Fereastra - Elena Mitea
Data actualizare: 14 nov 2017
Sumar: click aici
TOP 500: Veniturile antreprenorilor de constructii s-au redus cu 13%
Dupa un nou esec al relansarii investitionale in 2016, istoria se pare ca se repeta si in acest an, avand in vedere faptul ca marile proiecte de infrastructura continua sa se realizeze doar la nivel de avizare, cel mult licitare. Desi in primele noua luni ale acestui an s-au lansat in licitatie publica proiecte de infrastructura in valoare de cateva miliarde de euro, lucrari efective nu au fost demarate, majoritatea contractelor "pierzandu-se" in diferite etape de evaluare sau contestare. In plus, politica bazata pe consum a Guvernului a dus la reducerea bugetului de investitii cu circa 10 miliarde lei la prima rectificare din an, pentru ca deficitul bugetului general consolidat sa se mentina la tinta propusa, de 3% din PIB. Totusi, sacrificarea investitiilor va pune, cu siguranta, probleme cresterii economice viitoare. Deocamdata, aceasta politica afecteaza cu stringenta sectorul constructiilor, care a inregistrat un nou declin in primele opt luni ale anului in curs, comparativ cu aceeasi perioada din 2016, atat ca serie bruta, cat si ajustata, cu 4,9%, respectiv cu 7,7%. La fel ca in 2016, activitatea din domeniu a fost sustinuta, si in acest an, de investitiile private din sectoarele rezidential si comercial (retail si birouri). Practic, sectorul se situeaza la o valoare comparabila celei din perioada 2011-2013, in conditii de productivitate mult mai redusa si cu marje incerte de profitabilitate. Totusi, investitiile private nu au putut compensa scaderile semnificative din infrastructura. Astfel, semnalele pozitive din segmentele rezidential si comercial sunt contracarate de cele negative din zona de infrastructura de transport, de mediu si din domeniul dezvoltarii regionale. La acestea se adauga si reducerea semnificativa a expunerilor bancare din sectorul de constructii, completata cu absenta unei banci de investitii autohtone. Un alt impediment in activitatea de constructii este reprezentat si de reforma din domeniul achizitiilor publice, care este departe de a fi incheiata, in pofida implementarii directivei CE in aprilie 2016, in contextul in care inca nu exista un model convenit de contract pentru achizitiile publice.
Varianta demonstrativa: click aici!
Descriere:
Colectia de articole tematice include materialele redactionale publicate in cadrul revistei Agenda Constructiilor la sectiunea dedicata analizelor de piata anuale in domeniu. Sunt incluse date statistice si analize actualizate, extrase din cadrul editiei 2017 a publicatiei Piata de constructii - analiza 2017-2018 si perspective 2019-2023 (respectiv TOP 500 antreprenori). Informatiile complete incluse in analiza sectoriala dedicata pietei de constructii vor fi disponibile in format electronic, cu tabele si date actualizate privind companiile incluse, structurate pe domenii de activitate, cifra de afaceri din intervalul 2008-2016 (in lei si euro), raport de crestere/scadere anuala etc.
Informatii suplimentare:
Urmatoarea analiza tematica a pietei formate din principalii 500 de antreprenori de constructii va fi disponibila in trimestrul al patrulea din 2018.
Copyright 2010 Rampa Invest - Agenda Constructiilor & Fereastra (editor). Toate drepturile rezervate.

NOTIFICARE: Informatiile cuprinse in documente sunt protejate de legea dreptului de autor si, in consecinta, nu pot fi copiate sau reproduse, reconfigurate, transmise, transferate, difuzate, redistribuite sau revandute in orice scop, in intregime sau partial, in orice forma sau prin orice metoda/mijloace, de orice persoana, fara acordul prealabil si in scris al editorului [citeste mai mult]
Platile se realizeaza prin portalul de plati securizat
SISECAMRAWLPLUGABONARE REVISTEALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE

Cautare documente

Cauta :



Categoria
Domeniul
rigips
ness project
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
noark
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE
quadratum
theda mar
viarom
CDS
strabag nivel 1
concelex
siniat
Acvatot 2019
MAKITA
EDIT-Structural

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
econet
ef-de-n
ROGBC 2016
top 500
top 500
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander