Agenda Constructiilor
Joi, 02 Februarie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Actualitatea interna - BNS: Am solicitat presedintelui sa ceara emiterea de titluri de creanta EU-Bonds
BNS: Am solicitat presedintelui sa ceara emiterea de titluri de creanta EU-Bonds
Actualitatea interna Publicat de Elena Icleanu 26 Mar 2020 20:20
Blocul National Sindical (BNS) i-a solicitat presedintelui Klaus Iohannis sa ceara membrilor Consiliului European ca pachetul de masuri economice in pregatire la nivel european sa includa emiterea de titluri de creanta europene (EU Bonds), potrivit unui comunicat al organizatiei.
 
"Chiar daca Romania nu este inca membra a Eurogrup-ului, BNS a transmis Presedintelului Romaniei, domnul Klaus Iohannis, solicitarea ca la reuniunea de astazi a Consiliului European sa sustina, in numele Romaniei, includerea emiterii de titluri de creanta europene (EU Bonds) in pachetul de masuri pregatit la nivel European pentru a face fata impactului social si economic al pandemiei de coronavirus", spun reprezentantii BNS.
 
Sindicalistii mai precizeaza ca Romania si intreaga Europa risca o recesiune chiar mai grava decat cea care a urmat crizei financiare din 2008-2009, ca urmare considera ca sunt imperios necesare investitii semnificative in protejarea locurilor de munca si a economiilor statelor membre.
 
Propunerile BNS
EU Bonds ar trebui sa finanteze nu numai infrastructura si consumabilele pentru sistemele nationale de sanatate, ci si masuri de urgenta in domeniul ocuparii.
EU Bonds ar trebui emise la rate de dobanda foarte mici sau 0.
EU Bonds ar trebui sa fie emise printr-un vehicul al UE, nu unul interguvernamental, sub control democratic si sa sprijine progresul social si dezvoltarea durabila.
Politica de cheltuieli sa fie incredintata Comisiei Europene (prin sisteme de sprijin a somerilor si compensatii de venit pentru lucratorii ale caror relatii de munca au fost suspendate, inclusiv lucratorii independenti si atipici), in co-decizie cu Consiliul si Parlamentul European si cu consultarea partenerilor sociali.
 
"In ultimele saptamani statele membre UE se confrunta cu o situatie aproape fara precedent, ca urmare, institutiile europene, guvernele statelor membre, sindicatele si organizatiile patronale trebuie sa aloce toate resursele disponibile combaterii epidemiei de coronavirus si a fenomenului economic si social. Manifestari ale spiritului de solidaritate, egalitate si responsabilitate pentru viitorul continentului nostru sunt azi mai necesare ca oricand", mai spun reprezentantii sindicatelor.
 
VideoConfAC-iulTERAPLASTman and machineMESENBURGALLBIM
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A ap─ârut editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2022!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 171 (Noiembrie-Decembrie 2022)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
leviatan
strabag nivel 1
Acvatot 2019
Ubitech
BMI_Icopal
rigips
CONCEPT STRUCTURE
ERBASU CONSTRUCT
MAKITA
BALTIC
viarom
hilti
CELCO 2020
FRONTALE
leviatan

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
econet
ROGBC 2016
AICPS_30
ef-de-n
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023