Agenda Constructiilor
Luni, 27 Martie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Actualitatea interna - Cladirile viitorului vor fi calitative si eficiente energetic, insa mult mai scumpe
Cladirile viitorului vor fi calitative si eficiente energetic, insa mult mai scumpe
Actualitatea interna Publicat de Elena Icleanu 14 Dec 2022 14:29
Cresterile de preturi din industria materialelor de constructii, evaluate de specialisti la o medie de 30% in 2022 si la peste 50% de la inceputul pandemiei, impun o majorare semnificativa a valorii proiectelor imobiliare. La acestea se adauga efectele crizei energetice, cu toate provocarile asociate, dar si noile exigente de constructii de cladiri eficiente energetic, cu consumuri ce trebuie sa se apropie de zero, si care necesita utilizarea de materiale si tehnologii inovatoare, disponibile pe piata la preturi superioare produselor traditionale.
in plus, scumpirea semnificativa a creditarii va face ca un beneficiar sa plateasca mult mai mult pe o locuinta sau pe un spatiu de lucru si este de inteles ca exigentele referitoare la calitatea si eficienta energetica a noilor produse imobiliare sa fie mult mai inalte. Cumparatorii, cei care ajung sa plateasca, in final, pretul intregului proces de proiectare, constructie, montaj si exploatare, sunt mult mai educati si informati in privinta noilor concepte de eficienta energetica si nu vor mai plati pentru proiecte care nu respecta standardele.
in acelasi timp, arhitectii vor fi tot mai provocati in elaborarea conceptelor proiectelor, deoarece, in contextul unui nou Bauhaus european, vor trebui sa ridice nu numai standardele de eficienta energetica, ci si pe cele de durabilitate, estetica si confort.
 
 
Ca principala "bariera" intre mediul interior si exterior, ferestrele si usile au un rol esential in asigurarea eficientei energetice a cladirilor, dar si a ventilatiei, luminii naturale si confortului ocupantilor. Iar aici, montajul corect al tamplariei va juca un rol din ce in ce mai important, deoarece chiar si o fereastra sau usa de cea mai buna calitate devine total ineficienta intr-un montaj neprofesionist.
 
Ghidul de instalare (montaj) a ferestrelor si usilor de exterior - Proiectarea si punerea in practica a operatiunilor de montaj al ansamblurilor de ferestre/usi in structura constructiilor noi si a celor reabilitate, abordeaza intreaga problematica a procesului de montaj, fiind cea mai importanta carte tehnica din domeniul tamplariei, disponibila in limba romana. Documentul a fost elaborat de institutul german ift Rosehneim, sub inaltul patronaj al asociatiei de asigurare a calitatii din domeniul tamplariei termoizolante RAL, si tradus in limba romana si distribuit in Romania de revista Fereastra.
"Sigilarea corecta si profesional realizata, fixarea si etansarea ansamblurilor de ferestre si usi pietonale de exterior, detalii importante de inginerie structurala si fizica a constructiilor - toate acestea sunt detaliate de-a lungul celor peste 250 de pagini, intr-o maniera practica si justificata din punct de vedere stiintific. in mod suplimentar, ghidul include detalii standard si foarte multe exemple, asigurand, astfel, beneficii indiscutabile furnizorilor de sisteme, producatorilor de tamplarie, arhitectilor, proiectantilor, precum si expertilor in montaj", subliniaza Ulrich Sieberath, Director al ift Rosenheim.
 
Ghidul de montaj al fatadelor cortina - Proiectare si executie in structura constructiilor noi si a celor reabilitate este, in acest moment, cea mai importanta carte tehnica din domeniul fatadelor cortina in limba romana. Elaborat tot de ift Rosenheim, sub patronajul RAL, si acest indrumar a fost tradus in limba romana si este distribuit in Romania de revista Fereastra. Ghidul abordeaza sistematic intreaga problematica a procesului de montaj al fatadelor cortina, incepand cu cerintele generale si tipul structurilor, continuand cu sarcinile de proiectare, cu principiile de fizica a constructiilor, cu modul de ancorare la suport si cel de etansare si incheind cu executia practica. De asemenea, documentul mai ofera specialistilor implicati operatiuni de montaj o serie de exemple concrete de executie corecta.
Ambele Ghiduri sunt actualizate noile standarde valabile la nivel european si international si includ explicatii detaliate si comentarii specializate, referinte la norme tehnice, formule, calcule, tabele si desene tehnice etc. 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TERAPLASThiltiman and machineVideoConfAC-iulALLBIM
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
IANUARIE-FEBRUARIE 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 172 (Ianuarie-Februarie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
BMI_Icopal
ERBASU CONSTRUCT
CDS
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE
theda mar
leviatan
Acvatot 2019
viarom
MAKITA
rigips
CELCO 2020
strabag nivel 1
BALTIC
FRONTALE
leviatan

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ROGBC 2016
AICPS_30
econet
ef-de-n
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023