Agenda Constructiilor
Vineri, 22 Noiembrie 2024
Home - Stiri - Actualitatea interna - CNIPMMR: Salariile din IT sunt mult peste medie; nu mai este nevoie de facilitati
CNIPMMR: Salariile din IT sunt mult peste medie; nu mai este nevoie de facilitati
Actualitatea interna Publicat de Stelian DINCA 14 Iul 2023 11:41
Cele mai mari salarii, de peste 11.000 lei, sunt in sectorul IT, astfel ca facilitatile fiscale in acest domeniu, care sunt deja de 10 ani de zile, si-au atins maximumul, a afirmat joi, Florin Jianu, presedintele Consiliului National al IMM-urilor din Romania (CNIPMMR).
Potrivit informatiilor vehiculate in spatiul public, reprezentantii Guvernului iau in calcul eliminarea facilitatilor fiscale pentru angajatii din unele sectoare precum agricultura si industria alimentara, constructii, IT.
"INS-ul a dat ieri publicitatii salariile medii. Salariile medii brute din constructii sunt undeva la 5.000 lei, adica nu sunt niste salarii extraordinare, dupa urma carora mai poti sa mai iei in continuare taxe si impozite. Cele mai mari salarii, de peste 11.000 lei, sunt in sectorul IT - si aici suntem de acord cu totii ca aceasta facilitate, care e deja de 10 ani de zile, si-a atins maximumul. In momentul in care salariile din IT sunt pe locul I in economie, e clar ca nu mai e nevoie de aceasta facilitate. O facilitate e creata pe o perioada limitata de timp, sa ajuti un sector care din diverse motive nu performeaza. Aici cred ca trebuie analizat, trebuie vazut inca o data daca mai sunt necesare - si putem sa discutam orice tip de masura de la 1 ianuarie", a mentionat Florin Jianu, in cadrul unei conferinte de presa.
Conform unui sondaj al CNIPMMR, opt din zece IMM-uri nu sunt de acord cu eventualele modificari ale Codului fiscal, iar printre masurile care ar avea cel mai mare impact negativ se numara cresterea valorii TVA, renuntarea la cota unica si renuntarea la facilitatile CASS pentru constructii si agricultura.
CNIPMMR a subliniat ca eventualele modificari ale Codului fiscal ar urma sa intre in vigoare de la 1 septembrie 2023, asa cum se vehiculeaza in spatiul public.
Pe langa consecintele economice, el a atras atentia ca vor fi si consecinte sociale, pentru ca vom vedea "o escaladare a extremismului si a neintelegerilor sociale".
"De ce sectoare vorbim? Ce tipuri de angajati sunt in aceste sectoare? Sunt cei mai vulnerabili angajati. In constructii si in agricultura cine lucreaza? Bogatii Romaniei lucreaza in constructii si in agricultura? Ce fel de angajati avem acolo? Hai sa nu ii aruncam pe acesti oameni in bratele extremismului social, pentru ca astea-s consecintele. In afara sa atragem atentia, intreprinzatorii ce pot sa faca? Atributul iesitului in strada este al sindicatului, nu al patronatelor", a mentionat Florin Jianu. Pentru informatii suplimentare, click aici!
 
SISECAMABONARE REVISTEhiltiTotalEnergiesRAWLPLUGALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 

Autentificare

Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
rigips
leviatan
BogArt
ELECTROGRUP
noark
konsent
CDS
viarom
Ubitech
MAKITA
VEGO
DRS
AED
theda mar
CONCEPT STRUCTURE
ness project
quadratum
EDIT-Structural
Arduro
strabag nivel 1
SIGM
ERBASU CONSTRUCT
SSAB
Acvatot 2019
concelex

Parteneri

top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<