Agenda Constructiilor
Joi, 28 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Actualitatea interna - ESTIMARI de scaderi in constructii cu 50% in T2, 25% in T3 si 12% in T4 din 2020
ESTIMARI de scaderi in constructii cu 50% in T2, 25% in T3 si 12% in T4 din 2020
Actualitatea interna Publicat de Elena Icleanu 12 Aug 2020 05:25
Piata europeana a constructiilor va inregistra o contractie de 50% a activitatii in trimestrul al doilea al acestui an, comparativ cu aceeasi perioada din 2019, ca urmare a impactului foarte puternic pe care l-a avut pandemia de Covid-19 asupra sectorului, potrivit unor estimari realizate de Comisia Europeana si prezentate la Forumul tripartit strategic la nivel inalt privind sectorul de constructii, ce a avut loc recent. Potrivit prognozelor, contractia din sector ar urma sa se pondereze in trimestrul al treilea al acestui an, cand este asteptata o contractie de 25% fata de aceeasi perioada din 2019, in timp ce pentru ultimele trei luni ale anului este prognozata o scadere mai blanda, de 12%.
Participantii la forum au confirmat problemele de lichiditate din sector, in special in ceea ce priveste IMM-urile, si au fost de acord ca investitiile in mediul construit din Europa in acest context se pot transforma in reale oportunitati pentru domeniul constructiilor.
"Pactul Ecologic European (Green Deal) si Valul de renovare a cladirilor (Renovation Wave), Strategia industriala si Planul de actiune pentru o economie circulara, dar si Planul de recuperare EU Next Generation vor furniza, impreuna, investitiile publice si directiile strategice pentru atingerea obiectivelor de creare a unei Europe verzi, digitale si reziliente. O asemenea recuperare va necesita o abordare holistica integrata, ce va aduce impreuna intregul «ecosistem» al sectorului de constructii", se arata intr-un raport realizat in urma forumului tripartit.
Pentru indeplinirea obiectivelor, participantii la eveniment au subliniat importanta necesitatii anumitor competente pentru implementarea proiectelor Renovation Wave, in special in ceea ce priveste lanturile de aprovizionare si abordarea economiei circulare. De asemenea, va trebui facilitat accesul la finantari pentru IMM-uri.
In acest context, un reprezentant al Guvernului Federal German a confirmat faptul ca sectorul de constructii se va afla in focusul viitorului presedinte german al Consiliului European in al doilea semestru al acestui an. Germania intentioneaza sa sprijine promovarea sustenabilitatii si circularitatii in cladiri, in produsele pentru constructii si in mediul construit.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTEALLBIMRAWLPLUGhilti
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ness project
leviatan
Acvatot 2019
quadratum
CONCEPT STRUCTURE
concelex
theda mar
strabag nivel 1
Ubitech
rigips
viarom
CDS
noark
ERBASU CONSTRUCT
MAKITA
FRONTALE

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ROGBC 2016
econet
top 500
ef-de-n
top 500
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander