Agenda Constructiilor
Joi, 02 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Actualitatea interna - GUVERN: Romania are la dispozitie 29 miliarde euro, prin PNRR, pana in anul 2026
GUVERN: Romania are la dispozitie 29 miliarde euro, prin PNRR, pana in anul 2026
Actualitatea interna Publicat de Stelian DINCA 29 Oct 2021 09:34
Planul National de Redresare si Rezilienta al Romaniei (PNRR) a fost evaluat pozitiv de Consiliul Uniunii Europene, ultima etapa la nivelul institutiilor europene. Astfel, Romania are la dispozitie 29,2 miliarde euro, pana in 2026, de la Uniunea Europeana, pentru modernizare prin reforme si investitii esentiale.
Pasul final al aprobarii se va concretiza prin decizia Consiliului de punere in aplicare, care va fi adoptata prin procedura scrisa, la scurt timp dupa videoconferinta ministrilor de finante ai statelor membre (ECOFIN).
„Romania va avea o infuzie puternica de fonduri europene prin acest Plan si are sansa reala de a se dezvolta in urmatorii ani. Implementarea include 64 de reforme si peste 100 de investitii in toate domeniile. Transportul, Sanatatea si Educatia vor avea parte de finantari masive, iar asta va insemna modernizarea Romaniei”, a afirmat premierul Florin Citu.
„Am placerea de a anunta vesti bune pentru inca trei state membre. Tocmai am confirmat evaluarile pozitive ale planurilor de redresare si rezilienta ale Estoniei, Finlandei si Romaniei. In curand, aceste tari isi vor putea primi plata de prefinantare din Mecanismul de redresare si rezilienta. Reformele si investitiile prezentate in planurile lor sprijina ferm Agenda verde si Agenda digitala ale UE. Prin abordarea principalelor provocari, redresarea europeana generala va fi mai sustenabila si mai rezilienta”, a declarat joi Andrej Sircelj, ministrul de finante al Sloveniei, tara care detine Presedintia Consiliului UE, in comunicatul publicat de Consiliu.
In perioada urmatoare, primele fonduri, respectiv 13% din suma nerambursabila alocata Romaniei, vor ajunge in tara sub forma unei prefinantari acordate de Comisia Europeana.
Planul National de Redresare si Rezilienta este structurat pe cei 6 piloni prevazuti de Regulamentul Mecanismului de Redresare si Rezilienta si impartit in 15 componente, astfel incat sa acopere nevoile Romaniei si sa urmareasca concomitent prioritatile Comisiei Europene.
In total, prin PNRR Romania va beneficia de 29,2 miliarde euro, din care 14,2 miliarde granturi si 14,9 miliarde imprumuturi. Banii se vor acorda in transe, in functie de indeplinirea unor obiective, numite jaloane si tinte. In total, sunt 507 de jaloane si tinte de realizat pana la 31 decembrie 2026.
Totodata, in spiritul transparentei Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene a versiunea extinsa a Planului, insemnand peste 70 de documente.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGALLBIMABONARE REVISTESISECAMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
viarom
ness project
quadratum
siniat
Ubitech
Acvatot 2019
MAKITA
leviatan
strabag nivel 1
CDS
CONCEPT STRUCTURE
concelex
ERBASU CONSTRUCT
noark
rigips
EDIT-Structural
theda mar

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
INNOCONSTRUCT2024
FPSC_2019
AICPS_30
ROGBC 2016
top 500
ef-de-n
econet
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander