Agenda Constructiilor
Miercuri, 04 August 2021
wienberger
Home - Stiri - Actualitatea interna - IMM-urile au solicitat intr-o saptamana cate credite ar fi cerut inainte in sase luni
IMM-urile au solicitat intr-o saptamana cate credite ar fi cerut inainte in sase luni
Actualitatea interna Publicat de Elena Icleanu 25 Mai 2020 14:59
Intr-o singura saptamana, prin programul IMM Invest bancile au primit atatea cereri de credite din partea companiilor cate ar fi primit inainte de pandemie in sase luni, a declarat Sergiu Oprescu presedintele Consiliului Director al Asociatiei Romane a Bancilor (ARB), in urma unei intalniri pe care a avut-o vineri cu ministrul Finantelor Publice, Florin Citu.
"Acest program (IMM Invest) a solicitat dintr-o data intreaga mobilizare a sistemului bancar din punct de vedere al resurselor pe care sistemul le are, astfel incat sa putem sa facem fata la un val de solicitari. Va dau un exemplu: probabil ca ceea ce am primit acum, in decursul a unui interval de timp de o saptamana, o saptamana si ceva, este ceea ce primeam inainte intr-un interval de timp de peste 6 luni de zile din punct de vedere al solicitarilor din partea societatilor mici si mijlocii. Ca atare, sistemul bancar s-a organizat ca sa aiba procese automatizate, astfel incat sa poata da cat mai repede raspunsurile asteptate de clienti. Suntem intr-un proces cu o dinamica, din punctul nostru de vedere, pozitiva care se va accentua in perioada urmatoare si care va produce rezultate", a spus Sergiu Oprescu (foto).
Potrivit celor mai recente date publicate de FNGCIMM, institutia care gestioneaza derularea programului IMM Invest, pana la data de 20 mai 2020 bancile au aprobat peste 5.000 de credite, iar un numar de 451 de credite in valoare de 332,2 milioane de lei au fost deja transmise catre FNGCIMM pentru acordarea garantiei.
In cadrul intalnirii, ministrul Finantelor, Florin Citu a dat cateva detalii referitoare la amanarea ratelor la banci. "In acest moment, prin intermediul Ordonantei 137 au beneficiat 152.000 de clienti ai sistemului financiar bancar, insumand cam 3,3 miliarde de lei totalul creditelor amanate, rate la banca pana la noua luni de zile. Este un program care a functionat foarte rapid, sistemul financiar bancar s-a mobilizat si a procesat toate datele. Am prelungit perioada de solicitare a datelor pana la 15 iunie", a spus Florin Citu.
Un alt aspect dezbatut cu presedintele ARB a fost programul de relansare a economiei in Romania, care nu se va putea realiza fara sprijinul bancilor. "O mare parte din programele pe care noi le vom implementa in viitor depind ca acest parteneriat (cu sistemul bancar) sa functioneze si depind de sanatatea sistemului financiar-bancar. Chiar programul pentru companiile mari, care a fost intr-o prima citire in sedinta de guvern, va avea nevoie de sustinerea sistemului financiar-bancar", a mai spus Florin Citu.
 
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
gamma_2021VideoConfAC-iulALLBIMAUTODESKTERAPLAST
ROCKWOOL 196
A aparut editia
IUNIE/IULIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
hidroplasto
cv water 2021
Acvatot 2019
bienala
rigips
strabag nivel 1
CELCO 2020
Ubitech
hilti
ERBASU CONSTRUCT
leviatan

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
econet
ef-de-n
AICPS_30
ROGBC 2016
AHK 2018
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere