Agenda Constructiilor
Miercuri, 22 Ianuarie 2025
Home - ANALIZA - Analiza pietei de fatade cortina si a domeniilor conexe pe anul 2016

Analiza pietei de fatade cortina si a domeniilor conexe pe anul 2016
Analiza pietei de fatade cortina si a domeniilor conexe pe anul 2016
PDF, 9 pag A4
Pret: 18 EUR + TVA
Introduceti codul de descarcare:

Codul de descarcare poate fi obtinut prin:
Domeniul: TAMPLARIE & FATADE CORTINA
Editor: Agenda Constructiilor & Fereastra - Ovidiu Stefanescu
Data actualizare: 17 nov 2016
Sumar: click aici
Deprecierea segmentului nerezidential pericliteaza segmentul fatadelor cortina
In perioada recesiunii, unul dintre cele mai afectate segmente ale pietei de constructii a fost reprezentat de cel ce presupune executia de imobile cu destinatie nerezidentiala (cladiri de birouri, centre comerciale etc.), care constituie principalele tipuri de cladiri carora li se adreseaza oferta de pereti cortina si elemente conexe. Daca, initial, operatorii bransei de fatade - ce reprezinta o componenta importanta a industriei de tamplarie termoizolanta - au fost nevoiti sa se adapteze la situatia precara din domeniu, pe fondul unei cresteri a competitiei ce vizeaza adjudecarea proiectelor de mari dimensiuni, ulterior, la fel ca omologii lor implicati in productia de ferestre si usi, s-au indreptat preponderent spre export, care s-a manifestat prin ofertarea serviciilor asigurate de aceste firme pe pietele externe. Desi acest debuseu permite „supravietuirea” companiilor specializate, deprecierea segmentului nerezidential, estimata pentru 2016 si in anii urmatori le pericliteaza activitatea. Pe plan intern, problema principala, pe termen scurt si chiar mediu, daca se iau in considerare datele publicate de Comisia Nationala de Prognoza (CNP), rezida tocmai in lipsa proiectelor importante, indicata de scaderea volumului lucrarilor de constructii nerezidentiale. Astfel, in varianta preliminara de toamna a CNP (septembrie 2016), analizand volumul lucrarilor de constructii pe obiecte, ca serie bruta (an de baza 2010), dupa o crestere de +1,1% a volumului lucrarilor pe segmentul rezidential in 2015, anul acesta va aduce un regres de -0,5%, urmat de inca o scadere in 2018 (de -0,4%). Abia in 2018 ar putea avea loc o stabilizare (0%), dupa care ar putea urma doua majorari succesive, de +0,2% si +0,3% in 2019 si 2020, corespunzatoare mai degraba unei stabilizari. De asemenea, trebuie subliniat ca toate aceste cifre - ce nu asigura vesti bune pentru specialistii fatadelor cortina ce doresc sa-si indrepte oferta spre beneficiarii de la nivel national - se afla in marja de eroare statistica, singurele certitudini fiind date, pe de-o parte, de faptul ca piata nerezidentiala va fluctua in continuare, iar pe de alta parte, de datele statistice de la INS, care certifica o scadere de -0,4%, ca serie bruta, calculata pe baze anuale, a volumului lucrarilor la alte cladiri decat cele cu destinatia de locuinta, in intervalul ianuarie-august a.c.
Varianta demonstrativa: click aici!
Descriere:
Colectia de articole tematice include materialele redactionale publicate in cadrul revistei Fereastra la sectiunea dedicata analizelor de piata anuale in domeniu. Sunt incluse date statistice, analize si comentarii ale reprezentantilor companiilor: Color Metal, Delta Aluminiu, Lorenzo Group, Reynaers Aluminium Romania, Carboplak, Euro House, Hidrosalt Holding, Migra Plastic Prest, Mimo, Invest Prod, Strial, Alcon Plus, Alukyt, Cesarom, Frontal Production Rumanien, Melcret SA, Rom Agatom, Scudo Serv, Tehnorex, Sincom Construct si altele. 
Informatii suplimentare:
Urmatoarea analiza tematica a pietei de fatade cortina, lucrari de placare cu materiale compozite si luminatoare va fi disponibila in trimestrul al patrulea din 2017.
Copyright 2010 Rampa Invest - Agenda Constructiilor & Fereastra (editor). Toate drepturile rezervate.

NOTIFICARE: Informatiile cuprinse in documente sunt protejate de legea dreptului de autor si, in consecinta, nu pot fi copiate sau reproduse, reconfigurate, transmise, transferate, difuzate, redistribuite sau revandute in orice scop, in intregime sau partial, in orice forma sau prin orice metoda/mijloace, de orice persoana, fara acordul prealabil si in scris al editorului [citeste mai mult]
Platile se realizeaza prin portalul de plati securizat
ABONARE REVISTEALLBIMSISECAMRAWLPLUGTotalEnergieshilti
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 187 (Noiembrie-Decembrie 2024)
 

Autentificare

Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE

Cautare documente

Cauta :



Categoria
Domeniul
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
GEWISS
EDIT-Structural
CDS
leviatan
Acvatot 2019
ELECTROGRUP
theda mar
MAKITA
SIGM
AED
CONCEPT STRUCTURE
BogArt
DRS
EURO BUILD
konsent
rigips
SSAB
noark
MCA
concelex
VEGO
quadratum
Arduro
Ubitech

Parteneri

HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<