Agenda Constructiilor
Miercuri, 01 Februarie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Actualitatea interna - MMAP va gestiona investitii importante de circa 4 miliarde euro cu finantare PNRR
MMAP va gestiona investitii importante de circa 4 miliarde euro cu finantare PNRR
Actualitatea interna Publicat de Elena Icleanu 28 Apr 2022 13:09
Ministrul Tánczos Barna a participat ieri, la Palatul Parlamentului, la evenimentul „Prioritatile de mediu stabilite prin Programul National de Redresare si Rezilienta (PNRR)”, organizat de Comisia pentru mediu si echilibru ecologic a Camerei Deputatilor. PNRR contribuie la tranzitia verde si sprijina obiectivele Romaniei privind decarbonizarea si tranzitia energetica, astfel cum sunt prevazute in planul national privind energia si clima. Masurile de sprijinire a obiectivelor privind schimbarile climatice prevazute in PNRR se ridica la aproximativ 12 miliarde euro, respectiv 41% din suma totala alocata prin plan.
MMAP va gestiona 4 componente, cu investitii totale de circa 4 miliarde euro, astfel:
• managementul apei, cu un buget de 1,462 miliarde de euro;
• paduri si protectia biodiversitatii, cu un buget de 1,173 miliarde de euro;
• managementul deseurilor, cu un buget de 1,239 miliarde de euro;
• digitalizare in domeniul mediului, cu un buget de 51 milioane de euro.
"Managementul apei este un domeniu foarte important, tocmai de aceea am alocat un buget de circa un miliard de euro pentru dezvoltarea sistemelor de apa si canalizare in Romania. Totodata, vom reconfigura intregul mecanism economic al Administratiei Nationale Apele Romane, pentru a raspunde noilor provocari in ceea ce priveste gospodarirea apelor si protectia la inundatii.
A doua componenta, la fel de importanta, se refera la paduri si protectia biodiversitatii. Aici vom avea peste 800 milioane pentru cresterea suprafetei de padure din Romania, infiintarea de noi pepiniere forestiere, lucrari de reducere a riscurilor generate de viiturile torentiale si elaborarea Strategiei Forestiere Nationale, precum si alte 370 milioane pentru biodiversitate, pentru planuri de management, pentru refacere de habitate, sau pentru protejarea pajistilor cu inalta valoare genetica.
Managementul deseurilor este a treia componenta care beneficiaza de fonduri semnificative. Am planificat constructia a 565 platformele de depozitare voluntara a deseurilor nemenajere (cele care nu se ridica de catre firmele de salubrizare). Sunt peste 500 de primarii care vor putea beneficia de finantare pentru a realiza asemenea platforme.
Vom finanta, de asemenea, peste 13.700 de insule ecologice digitalizate pentru colectarea separata a deseurilor in localitati, dar si 15 platforme mari pentru zonele urbane, acolo unde pot fi depozitate deseurile din constructii, deseurile de metal, de plastic, de lemn, cauciucurile, deseurile periculoase, toate deseurile care ulterior pot ajunge la reciclare si pot reintra in circuitul economic.
Avem si o componenta de digitalizare in domeniul mediului, cu un buget de 51 de milioane de euro. Din aceasta suma vom dezvolta sistemul SUMAL si vom digitaliza mai multe servicii care intra in sfera de competenta a ANPM", a precizat ministrul Barna Tánczos.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulTERAPLASTALLBIMman and machineMESENBURG
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A apărut editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2022!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 171 (Noiembrie-Decembrie 2022)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CONCEPT STRUCTURE
strabag nivel 1
CELCO 2020
MAKITA
FRONTALE
viarom
leviatan
Ubitech
BALTIC
ERBASU CONSTRUCT
hilti
leviatan
rigips
Acvatot 2019
BMI_Icopal

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
econet
ef-de-n
AICPS_30
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023