Agenda Constructiilor
Luni, 24 Februarie 2025
Home - Stiri - Actualitatea interna - PMB va infiinta Administratia Municipala pentru Consolidarea Cladirilor
PMB va infiinta Administratia Municipala pentru Consolidarea Cladirilor
Actualitatea interna Publicat de Elena Icleanu 22 Sep 2016 12:39
Primaria Municipiului Bucuresti (PMB) a anuntat ca va infiinta Administratia Municipala pentru Consolidarea Cladirilor cu Risc Seismic (AMCCR), un proiect de hotarare in acest sens fiind votat recent de consilierii locali. Noua structura va fi concentrata exclusiv pe solutionarea situatiei cladirilor cu risc seismic ridicat din Bucuresti. "Avem o situatie foarte grava in Capitala. In peste 20 de ani s-au consolidat doar 70 de cladiri. In acest moment, principala problema este aceea a lipsei acordurilor din partea unor proprietari pentru a parasi. Sunt circa 180 de imobile cu risc seismic, ce reprezinta pericole publice si trebuie intervenit imediat. (...) Nu exista (in cadrul PMB) un departament sau o directie dedicate exclusiv acestei activitati atat de importante in acest moment. Una dintre obligatiile principale ale celor ce vor lucra in aceasta administratie va fi sa se asigure ca toate termenele si obligatiile asumate vor fi respectate, astfel incat cei care locuiesc in aceste imobile sa stie exact, in orice moment, cat dureaza lucrarile de consolidare sau ce costuri implica acestea", a declarat Gabriela Firea, primarul Capitalei.
La data de 22 septembrie 2016, PMB a actualizat lista imobilelor expertizate tehnic din punct de vedere al riscului seismic. Conform noilor date, un numar total de 182 de cladiri din Bucuresti prezinta pericol public in caz de cutremur, alte 173 au fost incadrate in clasa I de risc seismic (constructii cu risc ridicat de prabusire la cutremurul de proiectare corespunzator starii limita). Potrivit documentului, in clasa a doua de risc seismic au fost incluse 321 imobile, reprezentate de constructii care, sub efectul cutremurului de proiectare, pot suferi degradari structurale majore, dar la care pierderea stabilitatii este putin probabila. In clasa a treia de risc seismic au fost incadrate, conform listei actualizate, 95 de cladiri, in timp ce in clasa a patra au ramas sase imobile. Acestea pot prezenta, in cazul unui cutremur, degradari structurale care nu afecteaza semnificativ siguranta structurala.
Totodata, alte 1.580 de imobile au fost incluse in lista cladirilor expertizate tehnic si plasate in categorii de urgente, conform normativului P100-92, nefiind incadrate in clasa de risc seismic corespunzatoare.
Pentru a consulta lista actualizata a cladirilor incadrate in cele patru categorii principale de risc seismic, click aici!
 
SISECAMRAWLPLUGABONARE REVISTEALLBIMTotalEnergieshilti
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 187 (Noiembrie-Decembrie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CONCEPT STRUCTURE
Eco Garden Construct
CDS
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
Ubitech
SIGM
Acvatot 2019
konsent
BogArt
Arduro
GEWISS
VEGO
MCA
ELECTROGRUP
SSAB
EURO BUILD
rigips
DRS
theda mar
strabag nivel 1
quadratum
MAKITA
AED
noark
concelex
EDIT-Structural

Parteneri

top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<