Agenda Constructiilor
Sambata, 24 August 2024
 
Home - Stiri - Afaceri, Juridic, Finante & Impozite - ASF semnaleaza presiuni generate de riscurile datoriei suverane si criza financiara
ASF semnaleaza presiuni generate de riscurile datoriei suverane si criza financiara
Afaceri, Juridic, Finante & Impozite Publicat de Elena Icleanu 22 Ian 2021 06:24
Relansarea economica globala ar putea fi si mai fragila daca se materializeaza o serie de riscuri, care ar putea exacerba pierderile de venituri si cresterea saraciei, se arata in cel mai recent Raport de tendinte si riscuri pe pietele financiare elaborat de Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF). Printre vulnerabilitati, mentionate si intr-un raport al Bancii Mondiale, se afla: esecul de a tine pandemia sub control sau intarzieri in procesul de vaccinare; aparitia unui val de falimente; imposibilitatea guvernelor de a mai oferi sprijin financiar si permanentizarea somajului tehnic.
Factorii decidenti ar putea influenta obtinerea unor rezultate mai bune printr-un control eficient al pandemiei si reforme structurale, care sa stimuleze productivitatea si sustenabilitatea mediului inconjurator. Masurile sugerate le includ pe cele care protejeaza sanatatea si educatia, prioritizeaza investitiile in tehnologii, imbunatatesc guvernanta si cresc transparenta datoriilor.
"Investitiile in proiecte de infrastructura verde si adoptarea pe scara larga a tehnologiilor sustenabile pot sustine niveluri mai ridicate de crestere economica, contribuind, in acelasi timp, la reducerea schimbarilor climatice. Guvernanta imbunatatita si reducerea coruptiei pot sta la baza unei crestereri economice pe termen lung. Transparenta ridicata a datoriei este primordiala pentru a diminua riscurile datoriei suverane si ale crizelor financiare, care pun presiune asupra perspectivelor de crestere economica", noteaza autorii Raportului ASF.
Conform documentului, privind perspectivele economice globale realizat de Banca Mondiala, activitatea economica globala va creste cu 4% in 2021, sub estimarile anterioare, ca urmare a revenirii in forta a noilor cazuri de infectari cu Covid-19. In acelasi timp, pentru Romania este estimata o crestere economica de 3,5%, o prognoza mai mica cu 1,9% fata de previziunile din iunie 2020.
Pentru a consulta Raportul "Tendinte si riscuri pe pietele financiare locale si internationale", click aici!
 
SISECAMABONARE REVISTEhiltiALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ERBASU CONSTRUCT
rigips
CDS
Acvatot 2019
ness project
noark
EDIT-Structural
viarom
siniat
strabag nivel 1
Arduro
SSAB
ELECTROGRUP
CONCEPT STRUCTURE
MAKITA
SIGM
BogArt
concelex
Ubitech
leviatan
konsent
quadratum
theda mar

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
top 500
top 500
econet
ROGBC 2016
ef-de-n
AICPS_30

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander