Agenda Constructiilor
Marti, 26 Noiembrie 2024
Home - Stiri - Afaceri, Juridic, Finante & Impozite - DELOITTE: Efecte puternice de propagare in economie a investitiilor din Marea Neagra
DELOITTE: Efecte puternice de propagare in economie a investitiilor din Marea Neagra
Afaceri, Juridic, Finante & Impozite Publicat de Stelian DINCA 24 Mai 2018 11:47
Investitiile in sectorul hidrocarburilor din Marea Neagra vor genera pana in 2040 venituri cumulate la bugetul de stat de peste 26 miliarde USD si vor aduce un plus de 40 miliarde USD PIB-ului Romaniei. Tot in aceeasi perioada, impactul asupra pietei muncii se traduce prin sustinerea unui numar mediu anual de peste 30.000 de locuri de munca. Aceste concluzii rezulta din raportul independent Deloitte Europa Centrala "Contributia proiectelor de explorare si productie a hidrocarburilor din Marea Neagra la dezvoltarea economiei romanesti", realizat la solicitarea Asociatiei Romane a Concesionarilor Offshore din Marea Neagra (ARCOMN).
Studiul analizeaza o perioada de 40 de ani, incepand cu anul 2000. Datele utilizate apartin Deloitte sau provin din surse publice (Comisia Europeana, ENTSO-G, ANRM, ANRE, etc.), iar previziunile au fost realizate pe baza ipotezelor Deloitte Europa Centrala cu privire la evolutia, in general, a economiei romanesti si, in particular, a industriei offshore.
Raportul prezinta si valoarea strategica a proiectelor din Marea Neagra; acestea vor permite, ulterior asigurarii consumului intern de gaze, intarirea rolului Romaniei in asigurarea securitatii energetice regionale, transformand-o in tara exportatoare de siguranta energetica (35% din productia realizata in perioada de analiza ar putea fi exportata, diferenta urmand sa acopere declinul productiei onshore si cresterea consumului din Romania).
Impactul proiectelor offshore asupra economiei romanesti a fost evaluat pe baza modelului Input-Output elaborat de laureatul Nobel, economistul american Wassily Leontief.
“Acest nou raport de impact elaborat de Deloitte ofera o radiografie a activitatilor economice din Marea Neagra ce speram sa contribuie la intelegerea importantei derularii acestor investitii”, afirma Dinu Bumbacea, Partener Coordonator Deloitte Consultanta.
Echipa de proiect Deloitte care a realizat acest studiu, selectata in baza unui proces competitiv, a fost compusa din experti din Romania si Polonia, cu o vasta experienta in utilizarea acestui model, sub coordonarea lui Dinu Bumbacea - Partener Coordonator Deloitte Consultanta, si Irena Pichola - Leader al Practicii de Sustenabilitate Deloitte Europa Centrala. Metodologia utilizata reprezinta abordarea consacrata pentru elaborarea unor astfel de rapoarte, permitand investigarea impactului unei industrii asupra mediului economic, furnizorilor si subcontractorilor din diferite sectoare ale economiei, precum si a impulsului generat de remunerarea angajatilor, care contribuie la cresterea economica. Pentru a citi raportul, click aici!
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTETotalEnergiesALLBIMhiltiRAWLPLUGSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 

Autentificare

Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
concelex
konsent
VEGO
BogArt
AED
MAKITA
ERBASU CONSTRUCT
SIGM
theda mar
noark
DRS
ness project
CDS
leviatan
strabag nivel 1
viarom
Arduro
quadratum
ELECTROGRUP
CONCEPT STRUCTURE
Ubitech
Acvatot 2019
rigips
SSAB
EDIT-Structural

Parteneri

HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<