Agenda Constructiilor
Vineri, 10 Aprilie 2020
GRUNDFOS
Home - Stiri - Afaceri, Juridic, Finante & Impozite - DISTRIGAZ SUD, amendata cu 3,7 milioane de euro de Consiliul Concurentei
DISTRIGAZ SUD, amendata cu 3,7 milioane de euro de Consiliul Concurentei
Afaceri, Juridic, Finante & Impozite Publicat de Elena Icleanu 03 Ian 2020 13:55
Consiliul Concurentei a sanctionat distribuitorul de gaze naturale Distrigaz Sud Retele (DGSR) cu amenda in valoare de 17,65 milioane de lei (aproximativ 3,7 milioane de euro), pentru abuz de pozitie dominanta in zonele pentru care a detinut licenta de distributie.
"Pozitia de monopol a DGSR pe piata distributiei gazelor naturale, in zonele pentru care a detinut licenta de distributie (Bucuresti si localitati din 19 judete), a oferit companiei, conform legislatiei, dreptul exclusiv de a aviza proiectele tehnice, de a receptiona lucrarile de executie si de a pune in functiune instalatiile de utilizare a gazelor naturale (IUGN). De asemenea, distribuitorul stabilea si incasa tarife aferente acestor servicii", se arata intr-un comunicat al Consiliului Concurentei.
Lucalitatile in care Distrigaz Sud Retele a livrat gaze naturale in perioada analizata sunt Brasov, Covasna, Ilfov, Dambovita, Ialomita, Giurgiu, Buzau, Calarasi, Olt, Dolj, Braila, Galati, Tulcea, Vrancea, Teleorman, Arges, Prahova, Valcea si Constanta.
In cadrul investigatiei declansate in anul 2017, autoritatea de concurenta a constatat ca, in perioada 2011-2012, DGSR a stabilit si a practicat tarife excesive, nejustificate economic, pentru avizarea tehnica a proiectelor de executie a IUGN si pentru receptia lucrarilor si pentru punerea in functiune a acestora in perioada 2013-2019. In consecinta, pentru avizarea tehnica si pentru receptia instalatiilor de utilizare si punerea in functiune a acestora, DGSR a practicat tarife mai mari decat media pietei.
"Comportamentul Distrigaz Sud Retele s-a manifestat in perioada in care a fost singurul prestator al acestor servicii, consumatorii neavand posibilitatea de a alege alt operator", se mai arata in documentul citat.
 
ACADALLBIMTeraSteelCOVID-19
A aparut editia
MARTIE-APRILIE!

Autentificare

 
ROCKWOOL 196
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Carpatcement 196


SONDAJ de OPINIE - Agenda Constructiilor & Fereastra
Impactul pandemiei Covid-19 pentru industria de constructii si domeniile conexe

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere