Agenda Constructiilor
Duminica, 09 August 2020
Home - Stiri - Afaceri, Juridic, Finante & Impozite - INACO anunta Ghidul de finantare a afacerilor, raspuns la pandemia de coronavirus
INACO anunta Ghidul de finantare a afacerilor, raspuns la pandemia de coronavirus
Afaceri, Juridic, Finante & Impozite Publicat de Stelian DINCA 30 Mar 2020 10:44
Un sondaj Best Jobs arata ca peste 50% dintre angajatorii romani au planuri sa isi continue afacerile, in ciuda agravarii pandemiei de coronavirus. Pentru toti antreprenorii care vor sa isi mentina afacerile pe linia de plutire, sa isi pastreze angajatii sau chiar sa isi dezvolte afacerea pe noi coordonate create de criza COVID-19, think tank-ul INACO Initiativa pentru Competitivitate a lansat Ghidul Surselor de Finantare pentru Companii in Timpul Crizei COVID-19. Este cea de-a noua editie din seria Ghidurilor de finantare pentru companii, realizata de comunitatea de profesionisti voluntari ai INACO.
„Bani exista! Acest ghid aduna ultimele noutati pentru salvarea companiilor, 48 de oportunitati active acum pentru finantare nerambursabila, nebancara, publica si private, nationala si europene, in aceste vremuri delicate pentru sprijinirea intreprinderilor mici, mijlocii si mari. Beneficiarii pot fi companiile inovatoare, cele capabile de reprofilare a liniilor de productie la nevoile actuale, inclusiv cele care functioneaza in zonele cele mai defavorizate zone, dar nu numai. Am inclus alte 7 programe cu finantare europeana amanate, dar pentru care e bine sa ne pregatim”, a declarat Andreea Paul, presedinta INACO, conferentiar universitar doctor la Facultatea de Relatii Economice Internationale - ASE si coordonatoarea acestui proiect.
Domeniile vizate de Ghidul INACO al surselor de finantare sunt: sanatatea, extinderea productiei si dezvoltare servicii, cercetare, dezvoltare, inovare, dezvoltarea resurselor umane, domeniul piscicol, agricol, pomicol, vitivinicol, dialog social, infrastructura mare in energie si tehnologie, stimularea mediului de afaceri, a culturii si a media, initiative de sprijin civice si private.
”Aducem in atentia studentilor, doctoranzilor si cercetatorilor post-doctorali perspectiva lansarii liniei de finantare dedicate lor, Innotech Student 2020, care incurajeaza initiativele antreprenoriale inca din timpul facultatii”, completeaza Ioana Enache, expert civic al INACO.
Ghidul prezinta in sinteza si ultimele modificari legate de ajutoarele de stat, acordarea somajului tehnic, de acordare a certificatelor de urgenta, si alte aspecte importante pentru mediul de afaceri din legislatia europeana si nationala, adoptate in contextul pandemiei epiedmiologice COVID-19, precum si masurile comunicate de autoritati cu impact asupra beneficiarilor finantarilor europene.
“Nu excludem ca datele limita oficiale actuale pentru depunerea proiectelor cu finantare nerambursabila prezentate in Ghidul nostru sa fie extinse de catre oficialitati, in functie de dinamica crizei COVID-19. S-a intamplat in cazul altor linii de finantare nerambursabila. Asa a procedat, de pilda, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, prin Autoritatea de Management a Programului National de Dezvoltare Rurala 2014-2020, care a decis amanarea intregului calendar de lansare a apelurilor de proiecte pentru o serie de 12 Masuri si Submasuri, cu fonduri totale estimate la aproape 211 milioane de euro. Consideram necesara reevaluarea acestei decizii, aceste finantari fiind mult asteptate de catre fermieri, ca o solutie de injectare de capital la nivelul economiei”, declara Ramona Radulescu, consultant in absorbtia fondurilor europene si voluntar INACO.
“Pentru salvarea companiilor este necesara infuzia de lichiditati in economie. Cat mai repede posibil. Nu este suficient sa facilitezi creditarea prin garantii de stat. Va fi un an tare greu. Fluidizarea absorbtiei fondurilor europene, fara rabat de la integritate, poate ajuta. Ne dorim deblocarea cat mai rapida a amanarilor actuale, mai ales a celor dedicate agriculturii si alimentatiei. E necesara debirocratizarea si digitalizarea completa a absorbtiei tuturor fondurilor europene dedicate mediului privat, care sa faca posibila continuarea depunerii de proiecte si a evaluarii lor in conditii de distantare sociala, cu atat mai mult cu cat sunt pasi mari deja facuti in acest sens. Comisia Europeana a dispus o mobilizare generala pentru asigurarea securitatii medicale si alimentare la nivelul statelor membre, pachete de masuri ambitioase pentru sustinerea economiei in ansamblu acum, nu poimaine”, sustine Andreea Paul.
In conditiile in care se previzioneaza ca economia Romaniei va intra intr-o contractie severa, cu o scadere a produsului intern brut (PIB) de peste 4,7%, insotita de un deficit bugetar de 7,3% si de o rata a somajului de 11%, potrivit datelor revizuite publicate de BCR, antreprenorii sunt nevoiti sa caute surse alternative de finantare. In acest context, editia a IX-a a Ghidului Surselor de Finantare pentru Companii in contextul crizei actuale multiple este un instrument de referinta care sa ii sustina pe manageri si pe antreprenori in procesul de redresare a companiilor lor.
Ghidul este realizat de Andreea Paul (fondatoare si presedinta INACO), Ramona Radulescu (experta accesare fonduri europene si guvernamentale), Daniela Teodorescu (expert in comunicare) si Ioana Enache (experta civica), poate fi accesat integral pe site-ul INACO si va fi actualizat in masura aparitiei de noi oportunitati de finantare.
Ghidul surselor de finanțare pentru companii în timpul crizei Covid - 19 poate fi accesat aici!
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
COVID-19VideoConfAC-iulallbimAUTODESK
ROCKWOOL 196
A aparut editia
IUNIE-IULIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
CELCO 2020
ssab ag antrepriza generala
hilti
strabag nivel 1
rigips
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
econet
ef-de-n
ROGBC 2016
AHK 2018
AICPS_30
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere