Agenda Constructiilor
Vineri, 02 Octombrie 2020
GRUNDFOS
Home - Stiri - Afaceri, Juridic, Finante & Impozite - PRO BCA: Sistemul de plata defalcata a TVA ar trebui sa fie optional din 2018
PRO BCA: Sistemul de plata defalcata a TVA ar trebui sa fie optional din 2018
Afaceri, Juridic, Finante & Impozite Publicat de Elena Icleanu 18 Sep 2017 13:35
Implementarea sistemului "split TVA" va perturba grav functionarea companiilor care desfasoara activitati de productie, urmand a afecta foarte mult procesele de cumparare, vanzare, de acordare a discounturilor, de punere pe piata si de recuperare a ambalajelor reciclabile avertizeaza reprezentantii Organizatiei Patronale a Producatorilor de BCA din Romania (PRO BCA). Intr-o scrisoare adresata prim-ministrului si ministrului Finantelor Publice, asociatia propune spre analiza posibilitatea ca plata defalcata a TVA sa devina optionala incepand din 2018, pentru a se putea face o evaluare reala a functionalitatii acestuia si a posibilitatii de implementare la nivelul intregii economii.
"Nu poate functiona un sistem in care presedintele ANAF va trebui sa solutioneze zeci de mii de cereri de rambursare, analizand toate documentele care sustin aceste cereri, sa emita ordinele si sa le trimita catre banci, toate acestea in maximum trei zile. Chiar si in situatia in care se va proceda la delegarea acestor atributii de aprobare catre structurile teritoriale ale ANAF, tot nu vom avea un sistem functional, avand in vedere numarul documentelor implicate si al aprobarilor care trebuie acordate in urma analizarii acestora. De aceea consideram ca sistemul privind plata defalcata a TVA trebuie sa devina optional pentru anul 2018, pentru a se putea face o evaluare reala a functionalitatii acestuia si a posibilitatii de implementare la nivelul intregii economii", se arata in documentul semnat de Niculae Dusu (presedintele PRO BCA si al companiei Celco SA) si de Marius Marin (directorul general al PRO BCA si al societatii Macon SA).
Totodata, reprezentantii producatorilor de BCA din Romania considera mai oportuna concentrarea si utilizarea tuturor resurselor ANAF pentru a combate evaziunea fiscala.
"Dorim sa subliniem, inca o data, ca mediul de afaceri are nevoie de predictibilitate pe termen mediu si lung si nu trebuie sa fie agresat cu modificari fiscale nefundamentate si a caror functionalitate nu este dovedita prin studii de impact (impozitul pe gospodarie si cel pe cifra de afaceri sunt exemple concludente). Chiar si simpla lansare in spatiul public a unor astfel de initiative bulverseaza mediul de afaceri si afecteaza capacitatea Romaniei de a atrage noi investitori", se mai arata in documentul citat.
O alta propunere inaintata Guvernului spre analiza de organizatia PRO BCA se refera la informatizarea institutiei Trezoreriei Romane. "Intr-o societate informatizata, trezoreria a ramas o institutie ancorata in trecut, continuand si astazi sa opereze plati doar pe suport de hartie, cu termene de procesare mari. Consideram o prioritate implementarea de catre Ministerul Finantelor Publice a unui plan de masuri care sa permita introducerea platilor electronice in Trezoreria Romana, cel mai tarziu de la data de 1 ianuarie 2018", mai precizeaza producatorii de BCA.
***
Organizatia PRO BCA reuneste principalele companii producatoare de BCA si alte materiale de constructii, respectiv: Celco, Macon, Elpreco, Somaco Grup Prefabricate, Xella RO, precum si producatorul de pasta de aluminiu, Alba Aluminiu.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulallbimALLBIMCOVID-19AUTODESK
ROCKWOOL 196
A aparut editia
SEPTEMBRIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
hilti
ERBASU CONSTRUCT
ssab ag antrepriza generala
Acvatot 2019
strabag nivel 1
CELCO 2020
rigips

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
AHK 2018
ROGBC 2016
econet
ef-de-n
AICPS_30
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere