Agenda Constructiilor
Sambata, 23 Noiembrie 2024
Home - Stiri - Afaceri, Juridic, Finante & Impozite - UNSAR: Despagubiri de 46 milioane lei achitate pentru locuintele afectate de furtuni
UNSAR: Despagubiri de 46 milioane lei achitate pentru locuintele afectate de furtuni
Afaceri, Juridic, Finante & Impozite Publicat de Stelian DINCA 19 Iun 2023 12:24
Asiguratorii Membri ai UNSAR au achitat in perioada 2019-2022, doar pentru acoperirea prejudiciilor cauzate de furtuni, despagubiri in valoare de peste 46 milioane de lei, in baza asigurarilor facultative de locuinte. Conform analizei realizate la nivelul asociatiei, aceasta suma a fost platita pentru aproape 14.000 dosare de dauna. Dintre acestea, numai anul trecut au fost achitate despagubiri pentru 3.540 de cazuri.
Desigur, numarul locuintelor afectate de furtuni este mai mare, insa doar proprietarii locuintelor asigurate au putut beneficia de sprijin financiar din partea companiilor de asigurari.
Astfel de fenomene naturale, care produc pagube semnificative, au devenit din ce in ce mai des intalnite in Romania, ceea ce se reflecta si in atentia pe care romanii incep sa o acorde asigurarilor facultative de locuinte. De altfel, conform unui studiu sociologic realizat anul trecut la solicitarea UNSAR, una dintre principalele temeri ale romanilor care vizeaza locuintele este inclusiv riscul unor fenomene naturale extreme, cauzate de schimbarile climatice.
„Furtunile, amplificate de schimbarile climatice, au devenit din ce in ce mai prezente in viata noastra, iar urmarile acestora nu se lasa asteptate. Acum poate ar fi momentul pentru a ne informa despre cea mai buna solutie de protectie financiara - polita de asigurare - astfel incat fiecare dintre noi sa fie #sigurACASA alaturi de cei dragi”, a declarat Alexandru CIUNCAN, Presedinte & Director General UNSAR.
Solutia care poate raspunde nevoilor proprietarilor este asigurarea facultativa de locuinta, care se poate emite doar dupa incheierea unei polite obligatorii PAD. Printr-o asigurare facultativa, locuinta poate fi protejata la valoarea ei reala si pentru mult mai multe riscuri (incendiu, explozie, furtuna, vijelie, caderi de corpuri, furt, vandalism, etc). De retinut ar fi si faptul ca aceasta asigurare facultativa poate fi personalizata prin includerea unor clauze speciale, precum asigurarea instalatiilor interioare ale cladirii, aparatelor electrice / electronice, bunurilor casabile, servicii de asistenta tehnica la locuinta, dar si raspunderea civila fata de terte persoane (spre exemplu, pentru acoperirea pagubelor pe care le produceti vecinilor), astfel incat protectia oferita de asigurare sa raspunda nevoilor si cerintelor fiecaruia dintre noi.
 
ALLBIMTotalEnergieshiltiSISECAMRAWLPLUGABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 

Autentificare

Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ELECTROGRUP
SSAB
CONCEPT STRUCTURE
Ubitech
AED
ERBASU CONSTRUCT
EDIT-Structural
strabag nivel 1
quadratum
DRS
BogArt
SIGM
MAKITA
VEGO
theda mar
Acvatot 2019
concelex
rigips
CDS
konsent
Arduro
ness project
leviatan
viarom
noark

Parteneri

HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<