Agenda Constructiilor
Sambata, 23 Noiembrie 2024
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - ANALIZA: Antreprenorii de infrastructura, marii perdanti din 2016 in constructii
ANALIZA: Antreprenorii de infrastructura, marii perdanti din 2016 in constructii
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Elena Icleanu 09 Iun 2017 15:12
Lipsa lucrarilor de infrastructura, care a dus la o contractie de peste 11% a volumului de lucrari ingineresti in 2016, a avut un impact negativ semnificativ asupra afacerilor antreprenorilor specializati. Cele mai mari companii care lucreaza la drumurile sau caile ferate din tara noastra si care au publicat rezultatele financiare aferente anului trecut pe portalul Ministerului Finantelor Publice (MFP), cum sunt Astaldi, Euro Constructii Trading 98, Tehnostrade, Spedition UMB, Aktor sau Diferit, au raportat scaderi cuprinse intre 20% si 50%. Pe de alta parte, societatile care au lucrat preponderent cu beneficiari privati, pe proiecte de cladiri, au inregistrat rezultate preponderent favorabile, cu afaceri care au crescut, in medie, cu 5%-10%. Din aceasta categorie fac parte grupurile Strabag si Bog'Art, care, potrivit datelor disponibile pentru 2016, au realizat cele mai mari cifre de afaceri obtinute din lucrari de constructii, dar si societati precum Con-A si PAB Romania, care au raportat cresteri mult peste media din sector, de peste 40%.
Din analiza rezultatelor financiare din 2016 ale celor mai mari antreprenori de constructii din Romania, se mai remarca evolutii impotriva trendului pietei ale afacerilor unor companii care executa aproape exclusiv lucrari de infrastructura, precum Alpenside (+167,76%) si Tel Drum (+20,3%).
Alte observatii care pot fi mentionate sunt, totodata, scaderile importante realizate de Hidroconstructia (-47%), in special pe fondul dificultatilor grupului Hidroelectrica (principalul partener al Hidroconstructia) si de Aedificia Carpati (-67,88%), societate cu traditie pe piata romaneasca a constructiilor, specializata cu preponderenta in executia de lucrari speciale de reabilitare a cladirilor de patrimoniu.
In ansamblu, tabloul principalelor companii cu activitati in domeniul constructiilor reflecta dezechilibrele majore din sector. In total, cele 20 de companii ale caror rezultate au fost publicate pe site-ul MFP si au putut fi analizate in integralitatea lor, au avut afaceri totale de 5,33 miliarde lei in 2016, in scadere cu 16% fata de nivelul de 6,36 miliarde lei pe care aceleasi societati l-au raportat in 2015. Cele 20 de companii aveau, la finele anului trecut, un numar total de peste 10.000 de angajati, conform datelor publice.
Printre marii antreprenori de constructii care nu au raportat, inca, rezultatele aferente anului trecut, se afla Delta ACM, FCC Construccion si Porr Construct.
Pentru a consulta rezultatele complete ale celor 20 de companii analizate, click aici!
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTETotalEnergieshiltiSISECAMRAWLPLUGALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 

Autentificare

Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
EDIT-Structural
noark
strabag nivel 1
SIGM
concelex
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
CONCEPT STRUCTURE
AED
VEGO
viarom
SSAB
rigips
Arduro
konsent
ness project
Acvatot 2019
theda mar
quadratum
BogArt
DRS
ELECTROGRUP
Ubitech
CDS
MAKITA

Parteneri

top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<