DEROM TOTAL: Adaptarea eficienta prin digitalizare si optimizare de costuri in 2025 |
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Ovidiu Stefanescu 07 Apr 2025 06:25 |
![]() - Ce asteptari aveti de la anul 2025, avand in vedere modificarile fiscale care au intrat in vigoare la inceputul anului?
- 2025 aduce cu sine schimbari fiscale semnificative, care vor influenta intregul sector al constructiilor, de la costurile materialelor si ale fortei de munca, pana la mecanismele de finantare si rentabilitatea proiectelor mari. In acest context, Derom Total isi mentine pozitia de partener de incredere, oferind solutii integrate si eficiente, care reduc riscurile si optimizeaza resursele. Prin gama noastra de servicii complete, ne adaptam rapid noilor realitati economice si raspundem provocarilor pietei prin managementul de proiect, gestionand fiecare etapa a proiectului si asigurand coordonarea eficienta a resurselor, respectarea termenelor de executie si optimizarea costurilor. De asemenea, prin proiectare si executie oferim solutii la cheie, combinand expertiza in proiectare cu executia de inalta calitate, astfel incat beneficiarii sa obtina rezultate durabile si eficiente. In ceea ce priveste optimizarea proiectelor, analizam si propunem alternative tehnice si economice care mentin standardele de calitate si siguranta, reducand in acelasi timp costurile si timpul de executie. In fine, in planul importului si distributiei de materiale de constructii, asiguram aprovizionarea constanta cu materiale de inalta calitate, garantand eficienta si siguranta in executie. In fata acestor schimbari economice si fiscale, ne bazam pe experienta noastra extinsa, pe strategii flexibile si pe o abordare orientata spre eficienta, pentru a mentine standardele ridicate de calitate si pentru a continua dezvoltarea sustenabila a industriei constructiilor.
- Ce proiecte aveti in lucru si in ce stadiu de executie se afla acestea?
- In prezent, Derom Total este implicata in proiecte de anvergura in domeniul industrial si logistic, consolidandu-si pozitia de antreprenor general de incredere. Unul dintre cele mai mari obiective pe care le derulam este complexul industrial United Petfood din Racari - o investitie de 35 milioane de euro, unde suntem antreprenor general. Pe o suprafata de 23.000 mp, ridicam hale de productie, cladiri administrative, un turn de productie, silozuri si infrastructura tehnica, consolidand un punct strategic pentru industria de profil. De asemenea, mai avem alte doua proiecte de anvergura pe care trebuie sa le mentionam. Este vorba despre Continental Sibiu, Modulul 7 de Productie (30 milioane de euro) si CL4 Calarasi, proiect de alimentare cu apa si retele de canalizare (15 milioane de euro). De altfel, compania noastra are un portofoliu variat de lucrari, care acopera sectoarele industrial, logistic si comercial. Angajamentul nostru ramane acelasi: eficienta, profesionalism si livrarea unor constructii de inalta calitate, adaptate cerintelor fiecarui client.
- Cum a evoluat activitatea companiei in 2024 si ce estimari aveti pentru 2025 si in perspectiva?
- Anul 2024 a fost unul de consolidare si extindere. Am reusit sa crestem volumul lucrarilor si sa ne extindem portofoliul de clienti, in special in sectorul industrial. Pentru 2025, estimam o crestere a cererii pentru proiecte de infrastructura, ceea ce ne ofera oportunitati de dezvoltare in domenii precum proiecte de apa - canal si proiecte mixte optimizate pentru consum redus de energie, care integreaza eficienta energetica si sustenabilitatea in constructii. Ne propunem sa ne consolidam prezenta pe piata prin parteneriate strategice si investitii in tehnologii moderne, menite sa creasca productivitatea si eficienta executiei. De asemenea, am finalizat implementarea a doua proiecte de investitii in utilaje pentru infrastructura, iar pentru firmele din grup, Systembau si Alusteel, ne-am concentrat pe cresterea sustenabila a capacitatii de prelucrare a metalului si aluminiului, odata cu extinderea spatiilor de productie.
![]() - Cum vedeti evolutia activitatii din domeniul de proiectare si constructii la inceputul anului 2025 si cum credeti ca se va dezvolta acesta pe termen scurt si mediu, avand in vedere noile cerinte de eficienta energetica si design?
- Industria constructiilor evolueaza rapid spre solutii mai eficiente energetic si mai sustenabile, iar cerintele din partea beneficiarilor se aliniaza tot mai mult la standardele internationale de eficienta si protectie a mediului. Exemple concrete ale angajamentului nostru fata de aceste tendinte sunt constituite de cladirea de birouri Kraftanlagen din Ploiesti - certificare BREEAM, un proiect derulat de Derom Total conform cerintelor stricte ale clientului privind sustenabilitatea sau proiectul Continental Sibiu care are certificare LEED Gold. Astfel de lucrari reflecta directia in care se indreapta industria. Este vorba despre cresterea utilizarii materialelor sustenabile si a solutiilor care reduc amprenta de carbon, integrarea tehnologiilor smart pentru optimizarea consumului energetic (ventilatie eficienta, iluminare inteligenta, utilizarea energiei regenerabile) si adoptarea unor standarde stricte de certificare, precum BREEAM sau LEED, care evin din ce in ce mai solicitate in piata. Pe termen lung, aceste schimbari vor avea un impact semnificativ asupra modului in care proiectam si executam lucrarile, iar noi suntem pregatiti sa raspundem acestor provocari prin investitii in tehnologii verzi, solutii inovatoare si parteneriate strategice cu furnizori si clienti interesati de sustenabilitate.
- Ce tendinte sunt in directia digitalizarii, in domeniul constructiilor, si cum va adaptati acestora?
- Printre tendintele care influenteaza puternic proiectarea si executia constructiilor in 2025 se afla digitalizarea procesului de proiectare, Building Information Modeling (BIM) fiind din ce in ce mai utilizat pentru optimizarea executiei si reducerea erorilor in constructii. Digitalizarea nu este o destinatie, ci un proces continuu. La Derom Total, lucram constant la optimizarea proceselor interne si la integrarea solutiilor digitale care ne ajuta sa tinem pasul cu prezentul. In momentul de fata avansam in implementarea scanarii 3D in procesul de management de proiect. Tehnologia evolueaza rapid, iar noi ne asiguram ca eficienta si precizia raman la cel mai inalt nivel.
- Ce planuri si obiective de dezvoltare aveti, la nivel de companie, pe termen scurt, mediu si lung?
- Derom Total creste, inoveaza si se adapteaza. Ne extindem capacitatile de productie la nivel de grup, consolidam parteneriate strategice si investim in tehnologii care ne duc mai departe. Construim nu doar proiecte, ci si un brand puternic, pregatit pentru viitor.
|