Agenda Constructiilor
Miercuri, 03 Iunie 2020
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - GLOBALWORTH: Imprumut de 180 milioane de euro pentru investitii in Romania
GLOBALWORTH: Imprumut de 180 milioane de euro pentru investitii in Romania
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Elena Icleanu 31 Mai 2016 15:42
Dezvoltatorul Globalworth Real Estate Investments Ltd, detinut de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas, a semnat o tranzactie de obligatiuni garantate pe o perioada de trei ani, in valoare de 180 milioane de euro. Obligatiunile sunt subscrise integral de Canada Pension Plan Investment Board (CPPIB) prin filiala CPPIB Credit Investments Inc. si prin mai multe fonduri de investitii gestionate de Cairn Capital. Acesta din urma a avut calitatea de coordonator al emiterii de obligatiuni, potrivit unui comunicat al companiei.
Sumele rezultate din tranzactionarea obligatiunilor vor fi indreptate catre refinantarea unei datorii de 100 milioane de euro acordata de fonduri de investitii gestionate de York Capital si Oak Hill Advisors in 2015, precum si catre refinantarea a trei facilitati de credit acordate catre trei filiale din Romania ale Globalworth. Astfel, CPPIB a investit 150 milioane de euro, iar Cairn Capital, 30 milioane de euro.
"Sprijinul obtinut din partea unor investitori de calibru in domeniul imobiliar precum CPPIB reprezinta o recunoastere imensa a valorii Globalworth si a pozitiei noastre pe piata. Am construit un portofoliu de proprietati de care suntem mandri si vom continua sa investim cu incredere oriunde vedem potential pentru a ne consolida pozitia de lider printre investitorii regionali. Globalworth are o prezenta locala puternica si o expertiza demonstrata, ceea ce ne permite sa profitam de oportunitatile de investitii care apar", a declarat Dimitris Raptis, co-fondator, Deputy Chief Executive Officer si Chief Investment Officer al Globalworth.
Dezvoltatorul are in Romania un portofoliu de proprietati de circa un miliard de euro.
***
CPPIB este o organizatie specializata in managementul investitiilor care investeste fondurile excedentare ale Canada Pension Plan (CPP) pentru a plati beneficiile curente in numele a 19 milioane de contributori si beneficiari. Cu sediul in Toronto si birouri in Hong Kong, Londra, Luxemburg, Mumbai, New York si Sao Paolo, CPPIB este condus independent fata de Canada Pension Plan. La 31 martie 2016, fondurile CPP erau de 278,9 miliarde de dolari canadieni.
Cairn Capital este o companie fondata in anul 2004, cu sediul la Londra, care ofera servicii complete de management al activelor de credit, consultanta si restructurare a valorilor mobiliare. Fondul de investitii are la dispozitie 11,8 miliarde de dolari, dintre care 2,1 miliarde de dolari reprezinta active gestionate la nivel discretionar.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
COVID-19TeraSteelACADC4E FORUMALLBIM
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere