Agenda Constructiilor
Vineri, 04 Decembrie 2020
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - IMPLENIA are in plan vanzarea sau restrangerea operatiunilor din Romania
IMPLENIA are in plan vanzarea sau restrangerea operatiunilor din Romania
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Elena Icleanu 28 Oct 2020 11:48
Grupul elvetian de constructii Implenia are in plan sa vanda sau sa-si restranga operatiunile din Romania, unde a fost implicata in mai multe proiecte de infrastructura. "Divizia de inginerie civila se va focusa pe planificarea si executia de proiecte complexe in Elvetia si Germania. Activitatile sub-unitatilor de inginerie din Suedia, Norvegia, Austria si Romania vor fi vandute sau reduse, in timp ce operatiunile diviziei de tuneluri din Franta raman sunt observatie", informeaza o comunicare oficiala a grupului.
Decizia de reorganizare a activitatilor a fost luata in contextul efectelor negative pe care estimeaza ca le va avea pandemia de coronavirus asupra afacerilor din urmatorii ani, strategia grupului fiind de a se concentra pe pietele-cheie si in sectoarele de baza, pe care le defineste drept core-business si care au marje solide de profitabilitate. Astfel, Implenia isi va concentra operatiunile pe pietele din Elvetia si Germania, si numai activitatile diviziei de tuneluri si alte lucrari conexe de infrastructura vor mai fi contractate pe alte piete.
Totodata, planurile companiei includ continuarea programului de Excelenta Operationala, pentru a beneficia de imbunatatiri la nivel de productivitate, capacitate de contractare de proiecte complexe, digitalizare (integrarea unei noi platforme ERP, BIM, automatizarea proceselor), precum si implementarea instrumentelor lean construction in toate proiectele complexe (solutii pentru eliminarea pierderilor ce presupun simplificarea proceselor si rationalizarea acestora, cu un accent suplimentar pe crearea de valoare utila pentru beneficiar).
Datele Implenia mai arata ca programul de restructurare va afecta aproximativ 2.000 de angajati au grupului pana in 2023, dintre care 750 (250 numai in Elvetia) vor fi disponibilizati temporar sau vor intra in somaj, iar ceilalti circa 1.250 vor fi transferati catre operatiunile si proiectele care vor ramane active.
"Implenia isi va indeplini responsabilitatea sociala si va mentine disponibilizarile finale la un nivel cat mai redus posibil. Reorganizarea planificata a fortei de munca este supusa procedurilor de informare si consultare, conform legislatiilor locale. Productivitatea la nivel de grup va fi crescuta prin reducerea cheltuielilor de administrare, redresarea tuturor functiilor globale, precum si prin externalizarea si automatizarea proceselor de asistenta pentru toate diviziile. Aceste masuri vor genera economii anuale de aproximativ 50 de milioane de franci elvetieni (CHF) pana in 2023", arata comunicatul Implenia.
Grupul de constructii angajeaza aproximativ 10.000 de persoane in Europa, avand afaceri anuale de 4,4 miiarde CHF in 2019. In Romania, subsidiara Implenia Baugesellschaft Wien a incheiat anul fiscal trecut cu o cifra de afaceri de 14,4 milioane de lei, o pierdere neta de 16,7 milioane de lei, avand 77 de angajati.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulAUTODESKCOVID-19elmas_1octALLBIM
ROCKWOOL 196
A aparut editia
OCTOMBRIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
ERBASU CONSTRUCT
rigips
ssab ag antrepriza generala
Acvatot 2019
strabag nivel 1
CELCO 2020
hilti

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
AICPS_30
econet
ef-de-n
AHK 2018
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere