Agenda Constructiilor
Joi, 09 Aprilie 2020
GRUNDFOS
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - ROMPETROL ENERGY: Constructia centralei de cogenerare a atras cinci ofertanti
ROMPETROL ENERGY: Constructia centralei de cogenerare a atras cinci ofertanti
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Cosmin Dincu 09 Dec 2019 07:00
Cu prilejul inaugurarii recente a doua statii de distributie a carburantilor Rompetrol, din care una in Targu Mures si cealalta in judetul Timis, in localitatea Ghiroda (ca urmare a unei investitii de aproape 1,3 milioane USD), managerii Fondului de Investitii in Energie Kazah-Roman (FIEKR) au anuntat alte cateva proiecte ample, ce vor fi derulate in tara noastra, precum si stadiul actual in care se afla acestea.
„Creat la finele lunii octombrie a anului 2018, Fondul de Investitii in Energie Kazah-Roman a aprobat in februarie a.c. doua proiecte majore – constructia unei centrale de cogenerare pe platforma Petromidia si dezvoltarea retelei de benzinarii pe plan local. Prin eforturile sustinute din partea celor doi unici actionari (Societatea de Administrare a Participatiilor in Energie si KMG International), am reusit sa atingem si sa operam in prezent un numar de 20 de benzinarii, iar pana la finele anului ne-am propus sa finalizam alte sase statii de distributie a carburantilor si sa incepem lucrarile la inca patru unitati”, a declarat Iskander Abdibaitov, directorul general al Fondului de Investitii in Energie Kazah-Roman.
In ceea ce priveste proiectul de constructie a centralei de cogenerare de la Petromidia, oficialul kazah a explicat ca acesta este administrat de Rompetrol Energy SA, compania prin care se deruleaza investitiile FIEKR in tara noastra.
„Noua centrala – pentru realizarea careia am primit cinci oferte de la companii multinationale, doar pentru partea de inginerie, achizitii si constructie - va respecta cele mai inalte standarde tehnologice, de eficienta energetica si protectie a mediului, urmand a fi realizata in parteneriat cu Uzina Termoelectrica Midia – detinuta in prezent de Ministerul Energiei (56,58%) si KMG International (43,42%). Aceasta va functiona cu gaz natural, iar capacitatea instalata va fi 36 de MW energie termica si 73 MW energie electrica. Termenul de implementare a proiectului este de patru ani. Din punct de vedere al procedurii de selectie, ofertantul castigator va fi stabilit si anuntat in luna ianuarie a.c. As reaminti si ca ambele obiective de investitii – dezvoltarea retelei de statii Rompetrol de distributie a carburantilor si centrala de cogenerare de la Midia – au o valoare totala de circa 230 de milioane de dolari, asa cum s-a stabilit in sedinta din martie 2019 a consiliului de administratie din cadrul FIEKR”, a concluzionat Iskander Abdibaitov.
Fondul de Investitii in Energie Kazah-Roman (FIEKR) este parte a memorandumului de intelegere incheiat in 2013, pentru a stinge litigiul dintre statul roman si KazMunayGas International (KMGI, fostul grup Rompetrol) privind datoria obligatara contractata la privatizarea rafinariei Petromidia.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ACADCOVID-19ALLBIMTeraSteel
A aparut editia
MARTIE-APRILIE!

Autentificare

 
ROCKWOOL 196
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Carpatcement 196


SONDAJ de OPINIE - Agenda Constructiilor & Fereastra
Impactul pandemiei Covid-19 pentru industria de constructii si domeniile conexe

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere