UTI continua strategia de dezvoltare pe plan national si international |
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Simona Ene 27 Dec 2012 08:43 |
Gabriel Davidescu (44 de ani)
Functia/Firma: director general, Sucursala Constructii si Facility Management, UTI Grup;
Experienta profesionala: peste 10 ani in domeniul constructiilor.
Grupul de companii UTI, a fuzionat anul acesta intr-o singura societate - UTI Grup - avand ca obiective dezvoltarea internationala, diversificarea activitatilor si listarea la o bursa straina. Prin acest proces amplu compania a urmarit unificarea si valorificarea competentelor la nivelul liniilor de afaceri, prin programe de dezvoltare si de imbunatatire a performantelor operationale si a resurselor tehnologice, precum si a optimizarii costurilor administrative. Prin cele patru divizii principale - sisteme de securitate si aparare, tehnologia informatiei si comunicatii, managementul traficului, constructii si facility management - compania intentioneaza sa dezvolte solutii specializate si adaptate nevoilor pietelor carora li se adreseaza.
- Ce strategie veti adopta in perioada viitoare?
- Pe termen mediu si lung, urmarim cresterea volumului de afaceri atat la nivel national, cat si international, prin valorificarea experientei acumulate si realizarea de noi proiecte, atragerea unor fonduri nerambursabile pentru investitii, cresterea competitivitatii solutiilor pe care le oferim prin inovare si imbunatatire continua a calitatii, dezvoltarea unor parteneriate public-private viabile etc. De asemenea, dorim sa ne consolidam pozitia in domeniile unde avem deja o experienta solida sau in cele unde intentionam sa ne extindem, cum ar fi in proiectele de energie, spitale, arene sportive, reabilitare urbana si ingineria mediului. Strategia de dezvoltare vizeza, totodata, piata internationala si contractarea unor lucrari importante in regiuni precum Europa Centrala si de Est, Orientul Mijlociu si Comunitatea Statelor Independente (din Federatia Rusa).
- Ce contracte ati adjudecat recent?
- In ultimii doi ani am finalizat o serie de proiecte complexe, care au dus la recunoasterea competentelor companiei in domeniul constructiilor si instalatiilor si pozitionarea in topul furnizorilor de solutii integrate si complete pe piata de profil. Cateva dintre acestea sunt: Arena Nationala Bucuresti, Cluj Arena, terminalele Schengen si plecari ale Aeroportului Henri Coanda Bucuresti, modernizarea liniilor M1 si M3 ale Metrorex, sistemul de management al iluminatului public din Alexandria. Pe plan extern, anul acesta am finalizat balizajul luminos pentru Aeroportul Varna, operat de Fraport, alaturi de care intentionam sa continuam dezvoltarea altor proiecte in domeniul aeroportuar, in Bulgaria, dar nu numai. Recent, am demarat colaborarea cu grupul international EFACEC (din Portugalia) pentru un proiect in valoare de 16,5 milioane de euro, constand in amenajarea unui parc fotovoltaic de 12 MW in localitatea Cujmir (judetul Mehedinti) si am castigat licitatia pentru modernizarea corpurilor A si B din cadrul Aeroportului Baneasa. Tot anul acesta am semnat contractul pentru extinderea tronsonului de metrou Bazilescu-Straulesti, in valoare de 159 milioane de euro. In domeniul ingineriei mediului, continuam lucrarile de reabilitare a statiei de epurare din judetul Cluj (investitie de 33 milioane de euro) si urmarim sa dezvoltam noi oportunitati in acest domeniu.
- Ce rezultate estimati pe termen scurt?
- Suntem optimisti in ceea ce priveste evolutia viitoare a afacerilor din domeniul constructiilor si, desi este previzionata o crestere a sectorului respectiv cuprinsa intre 2%-3% pana la 5% pentru anul viitor (conform estimarilor ARACO), la nivel de companie previzionam o majorare de 10%-15% a cifrei de afaceri. Estimarile optimiste se datoreaza consolidarii liniilor de business existente si a investitiilor efectuate in zonele noi de interes, coroborata cu extinderea pe plan international.
|