Agenda Constructiilor
Joi, 02 Iulie 2020
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - VOX: Proprietarii de cladiri de birouri reconfigureaza spatiile pentru reluarea lucrului
VOX: Proprietarii de cladiri de birouri reconfigureaza spatiile pentru reluarea lucrului
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Stelian DINCA 06 Mai 2020 11:01
Incheierea Starii nationale de urgenta si mai ales urmatoarele saptamani vor fi sinonime cu intoarcerea la birou pentru sute de mii de angajati din economie care lucreaza in cladiri moderne de birouri. Dezvoltatorii si proprietarii cladirilor de birouri vor fi nevoiti sa realizeze modificari in spatiile comune dar si in cele ocupate de catre companiile chiriase, totul pentru a implementa norme de preventie si a spori gradul de siguranta si de incredere al angajatilor.
Vox Property Group, proprietarul cladirii de birouri Vox Technology Park din Timisoara, a demarat o ampla campanie de implementare a unor masuri de preventie si de sporire a gradului de siguranta la birou, in vederea intoarcerii chiriasilor in cladirile de birouri odata cu expirarea Starii de urgenta pe data de 15 mai.
”Spatiul de birouri este o parte componenta a vietii cotidiene si este de datoria noastra sa implementam toate masurile necesare pentru ca activitatea sa se desfasoare in deplina siguranta. Am luat astfel o serie intreaga de decizii pe care le vom implementa in urmatoarele zile si speram ca acestea vor deveni norma in cladirile moderne de birouri, in aceasta perioada dificila prin care trecem cu totii”, a declarat Vlad Vela, director general Vox Property Group, dezvoltatorul si proprietarul Vox Technology Park.
Astfel, compania va achizitiona in urmatoarele zile doua termoscanere, care vor fi amplasate in zona de receptie de la intrarea in proiect, temperatura angajatilor si a vizitatorilor urmand a fi astfel verificata automat si de la distanta, atat la sosirea la birou cat si la iesirea din cladire. Aceasta masura de siguranta va duce si la economii pentru companiile chiriase - atat financiare cat si de timp - care nu vor mai fi astfel nevoie sa masoare individual temperatura angajatilor si a vizitatorilor.
Proprietarul Vox Technology Park va realiza si dezinfectia aparaturii HVAC si va instala aparate de curatare si filtrare a aerului (nebulizatoare) in salile de conferinte. Compania va dezinfecta constant toate suprafetele, va instala carpete antiseptice si folii nanoseptice pentru protectia barelor si a clantelor si va instala in toata cladirea recipiente cu senzori de dezinfectant. In bai vor fi de asemenea instalate noi aparate cu senzori care vor elibera hartie, urmand a fi inlocuite vechile suflante.
Circuitele de trafic din cadrul cladirii vor fi regandite complet, angajatii urmand sa intre in spatii si sa iasa din acestea si din cladire pe doua cai diferite. Masurile de distantare vor fi impuse si in ceea ce priveste utilizarea lifturilor, accesul fiind limitat la doua persoane – fata de 10 cat reprezinta capacitatea normala a unui lift. In plus, toti vizitatorii vor beneficia de masti si manusi.
Compania va oferi si suport pentru toti chiriasii pentru a isi amenaja spatiile intr-un mod corespunzator. Astfel, vor fi realizate ghiduri individuale pentru masuri recomandate, se va oferi suport pentru instalarea de protectii pentru birourile de lucru, inclusiv a barierelor plexiglass unde se doreste acest lucru, si se va consilia orice decizie de sporire a normelor de preventie.
Compania a implementat de altfel si un serviciu unic, intitulat Vox Assistance, prin care toti angajatii din cladire beneficiaza gratuit pe perioada Starii de urgenta de servicii de asistenta la cumparaturi (indiferent de bun, comerciant sau distanta), servicii de curierat sau transport la institutii medicale. Acest serviciu poate fi accesat printr-un dispecerat, deplasarile fiind efectuate cu cele sase masini electrice de care dispune cladirea.
”Chiar daca pot parea complicate in acest moment, trebuie sa ne obisnuim cu totii cu aceste masuri in urmatoarea perioada, fara a deveni hiper-protectivi. Sunt cele mai bune masuri pe care le putem lua pentru siguranta angajatilor dar inclusiv a noastra, cu totii avand birourile in acelasi spatiu. Am inovat inca de la momentul proiectarii cladirii si vom continua sa o facem in continuare, totul pentru a concepe biroul viitorului”, a adaugat Virgil Tornoreanu, managing partner Vox Property Group.
Vox Technology Park are o suprafata inchiriabila de 26.600 de metri patrati si a fost finalizat in Timisoara urma unei investitii de 30 de milioane de euro. Proiectul ofera facilitati unice la nivel national, precum posibilitatea identificarii biometrice printr-o aplicatie care genereaza o cheie de acces de tip QR code in urma recunoasterii faciale sau a amprentei, dar si avantaje competitive pentru angajati, ca spatii si dusuri pentru biciclisti, food court si sala de fitness, spatii comerciale si de servicii. Proiectul a obtinut si certificarea verde finala BREEAM cu ratingul Excellent si un punctaj total de 86,7%, unul din cele mai mari punctaje obtinute de un proiect imobiliar din Romania.
Vox Property Group are in dezvoltare si proiectului rezidential Vox Vertical Village, amplasat in imediata apropiere a proiectului de birouri. Vox Vertical Village reprezinta primul concept de ”oras pe verticala” dezvoltat pe plan local, urmand a fi livrat pe piata la inceputul anului 2020 in urma unei investitii de 14 milioane de euro. Peste 1.000 de arbori si arbusti vor fi amplasati atat pe terasele private cat si in spatiul comun interior.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
COVID-19ACADTeraSteelVideoConfAC-iulbluebeam
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
ssab ag antrepriza generala
rigips
strabag nivel 1
CELCO 2020
elmas 2017

Parteneri

hilti
HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
econet
ROGBC 2016
AICPS_30
AHK 2018
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere