Agenda Constructiilor
Joi, 26 Decembrie 2024
Home - Stiri - Arhitectura & Proiectare - GLO Marine propune constructia de hoteluri plutitoare pentru turismul sustenabil
GLO Marine propune constructia de hoteluri plutitoare pentru turismul sustenabil
Arhitectura & Proiectare Publicat de Stelian DINCA 08 Oct 2020 13:32
Flotelul (hotelul plutitor) este cea mai noua tendinta in turismul sustenabil si are potential sa devina noua norma pentru turismul din Delta Dunarii.
GLO Marine, o companie romaneasca de arhitectura navala propune doua concepte de hoteluri plutitoare de 4* destinate operatorilor turistici din Delta Dunarii sau din alte zone cu apa din Romania. Hotelurile au o lungime de aproximativ 40 m si o latime de 9.5 m si pot acomoda pana la 28 de pasageri si un echipaj permanent de 4 persoane. Ambele concepte au pe puntea principala 12 camere duble cu baie proprie (16 mp) si un apartament cu doua camere pentru 4 pasageri (36 mp). Toate camerele au balcon, smart furniture si console pentru controlul luminilor, televizorului si aerului conditionat. Pe puntea intermediara se afla un restaurant cu terasa, iar pe cea exterioara sunt amenajate un bar, doua jacuzzi, zona de sezlonguri si zona de lounge. Fie ca sunt atrasi de activitati in aer liber precum pescuit, SUP, caiac, fie ca isi doresc doar relaxare, turistii care aleg un hotel plutitor primesc garantat o experienta memorabila.
”Conceptele GLO Marine includ estetica si confortul unui hotel de 4* si ofera un spatiu ideal pentru o familie sau un grup de prieteni care cauta sa petreaca o vacanta departe de aglomeratie. Designul hotelurilor este integrat in mod firesc cu natura si tot la natura ne-am gandit cand am decis ca aceste concepte vor fi sustenabile - am inclus materiale eco si sustenabile, energie regenerabila, panouri solare, waste management etc. Mai mult, pentru a reduce nivelul de zgomot si emisii, noi vom propune cumparatorilor varianta de propulsie hibrida.” spune Radu Procop, Director de marketing GLO Marine.
In ultimii ani, turismul in Delta Dunarii a urmat un trend ascendent
In 2018, activitatea turistica din Delta Dunarii a avut o crestere record, cu aproximativ 70% mai mare fata de 2017 (in timp ce cresterile inregistrate la nivel de tara erau de 6%). In 2019, cifrele au pastrat o crestere generala, de 2%, dar cu o scadere a numarului de turisti strani, cauzata, probabil, de turismul de slaba calitate.
Numarul de turisti care s-au cazat in judetul Tulcea in ultimii 3 ani,
conform Asociatiei de management al destinatiei turistice Delta Dunarii:
- 2019 - 147.735 romani + 20.677 straini = 168.412 persoane
- 2018 - 142.333 romani + 25.722 straini = 168.055 persoane
- 2017 - 76.284 romani + 24.146 straini = 100.430 persoane
In ce priveste hotelurile plutitoare, in prezent exista 36 in Delta, cu aproximativ 700 locuri de cazare. Cel mai vechi are 24 de ani si cel mai nou 5 ani.
”Multe dintre hotelurile existente in Delta Dunarii au recenzii proaste, semn clar ca design-ul lor nu se potriveste cu asteptarile turistilor din 2020, deci exista o nevoie clara pentru un design nou si fresh. In plus, tehnologia actuala permite constructia unui hotel plutitor sustenabil la preturi mult mai mici fata de acum cativa ani si exista si multe oportunitati de finantare, prin fondurile structurale, de pilda.” spune Liviu Galatanu, Director Comercial GLO Marine.
”Aceste tipuri de investitii pot fi finantate din fondurile structurale aferente perioadei 2021 - 2027 pentru sprijinirea cresterii si dezvoltarii mediului de afaceri. Obiectivul acestor fonduri este de a ajuta IMM-urile sa isi dezvolte infrastructura si serviciile, sa isi gestioneze in mod eficient resursele, sa valorifice potentialul de inovare si de asimilare a progresului tehnologic in contextul specializarii inteligente. Prin dezvoltarea de proiecte inovative se va asigura o dezvoltare sustenabila a mediului de afaceri din Romania si nu numai. De asemenea, acest concept se regaseste in obiectivele de politici propuse la nivel de UE in domeniul promovarii eficientei energetice, reducerii emisiilor de gaze cu efect de sera si protectiei mediului.” spune Angelica Manea, Director Divizia de Finantari BDO Business Advisory.
Factori care duc la cresterea cererii de floteluri:
- tot mai multa lume cauta sa schimbe destinatiile aglomerate de vacanta cu locuri cat mai apropiate de natura si mai retrase,
- tot mai multi oameni cauta experiente din ce in ce mai interesante si unice: amplasarea pe apa a unui hotel este ceva foarte atractiv si spectaculos,
- hotelul plutitor poate fi relocat, iar turistii pot vedea in acest fel alt peisaj in fiecare zi,
- cresterea veniturilor populatiei,
- oamenii devin tot mai atenti la mediu si cauta solutii sustenabile de cazare,
- tehnologiile pentru a realiza hoteluri plutitoare sustenabile au devenit in ultimii ani mult mai accesibile.
Caracteristici sustenabile la hotelurile plutitoare:
- Pot fi relocate in functie de necesitati, ceea ce inseamna ca nu afecteaza mediul asa cum ar face-o o constructie permanenta.
- Folosesc energii regenerabile - solare, eoline si geotermale.
- Au sisteme proprii de reciclare a deseurilor.
- Sunt construite din module, cu impact minim asupra mediului.
GLO Marine este o firma de 45 de specialisti in domeniul arhitecturii si inspectiilor navale. Prin cele doua birouri din Galati si Bucuresti, GLO Marine ofera servicii complete de design si inginerie pentru proiecte custom sau solutii specializate de tip ambarcatiune de agrement sau hotel/restaurant plutitor. Misiunea firmei este de a contribui activ la realizarea obiectivelor clientilor sai prin solutii de inginerie neconventionale si suport clienti exceptional pe toata durata proiectului.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGABONARE REVISTESISECAMTotalEnergiesALLBIMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 187 (Noiembrie-Decembrie 2024)
 

Autentificare

Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
konsent
leviatan
AED
Acvatot 2019
BogArt
DRS
quadratum
concelex
rigips
SIGM
EDIT-Structural
strabag nivel 1
VEGO
CONCEPT STRUCTURE
Arduro
EURO BUILD
noark
SSAB
ELECTROGRUP
theda mar
GEWISS
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT
CDS
MAKITA

Parteneri

HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<