Agenda Constructiilor
Miercuri, 17 August 2022
GRUNDFOS
Home - Stiri - Arhitectura & Proiectare - RIDA a lansat cea mai mare platforma online din Romania pentru arhitecti si designeri
RIDA a lansat cea mai mare platforma online din Romania pentru arhitecti si designeri
Arhitectura & Proiectare Publicat de Stelian DINCA 20 Apr 2022 11:45
Asociatia RIDA (Romanian Interior Design Association) a sarbatorit, joi seara, alaturi de cei 500 de invitati – designeri de interior, arhitecti, parteneri din industriile conexe – la showrooom-ul Delta Studio din Cotroceni, lansarea platformei proprii, designdeinterior.ro. Prin intermediul acesteia, RIDA creeaza un loc virtual si inspirational pentru arhitecti, designeri de interior si alti profesionisti din domeniu, dar si pentru oamenii pasionati de design interior. RIDA s-a bucurat de o ascensiune fulminanta, ajungand deja sa inglobeze 150 de arhitecti, birouri de arhitectura si designeri de interior si peste 500 de proiecte de amenajare.
Evenimentul l-a avut in centrul atentiei pe designerul international Karim Rashid, presedinte onorific RIDA, cel care a dat cea mai buna definitie pentru design: “este o arta care modeleaza lumea noastra, alaturi de muzica si arhitectura”.
”A face ceva diferit si nou – aceasta este una din modalitatile de a defini designul. Ca designer, trebuie sa observi ceea ce se intampla in jurul tau si aprope sa anticipezi felul in care se misca lucururile”, a mai spus Karim Rashid.
Vladimir Draghia, Razvan Simion, Andreea Antonescu, au fost cateva dintre vedetele autohtone prezente la acest eveniment caracterizat prin eleganta si rafinament, prezentat de Anca Serea. Aceasta si-a donat onorariul perceput unei cauze umanitare.
Totodata, a fost celebrata si cea de-a sasea editie a albumului inspirational „Lifestyle Design Interior” iar, ca element de noutate, au fost acordate trei premii pentru cele mai frumoase proiecte din album, in valoare de 6.000 de euro. Echipa curatoriala a fost formata din arh. Yvonne Toader, arh. Andra Marinescu, si Karim Rashid.
Cei trei castigatori au fost:
Premiul I – Biroul de arhitectura Noi Studio din Timisoara ( 3.000 de euro), premiu sustinut de Gaggenau, Delta Studio si Kuma
Premiul II – Biroul de arhitectura ISRA DESIGN, Bucuresti (2.000 euro) premiu sustinut de Benjamin Moore
Premiul III – Arh. Stefan Bugalete, Iasi (1.000 euro) premiu sustinut de Electrolux
De asemenea, s-au mai acordat cinci mentiuni si o distinctie :
Mentiune 1 – Alfa Invest, Anca Constantin – pentru cea mai interesanta abordare a unui spatiu mansardat;
Mentiune 2 – iDecorate, Irina Radu – pentru cea mai spectaculoasa utilizare a materialelor ceramice ;
Mentiune 3 – Cristiana Zgripcea – pentru cea mai frumoasa integrare a albului in functiunea rezidential ;
Mentiune 4 – Beelive Design – pentru echilibrul de culori folosite ;
Mentiune 5 – Pure-Mess Design, Sergiu Califar – pentru un proiect vibrant.
Distinctia s-a acordat biroului de arhitectura Delta Studio Design pentru cel mai mare si creativ birou de arhitectura de interior din Romania.
Atmosfera a fost vibranta, iar discursurile – sustinute de arhitect Emil Ivanescu, Presedintele Ordinului Arhitectilor Bucuresti, Dragos Bonea, General Manager Delta Studio, un constant promotor al spatiilor frumoase din Romania, si designerul international Karim Rashid – au fost inspirationale.
Evenimentul a adus in atentia arhitectilor oportunitatea de a se inscrie intr-o platforma emergenta, dedicata profesionistilor, in care furnizorii de produse si solutii pentru amenajari contribuie activ prin prezentarea noutatilor.
Misiunea RIDA este de a sustine si promova un standard inalt de calitate estetica si functionala, de a recunoaste meritele profesionistilor din industrie si de a sustine competitivitatea in randul acestora, de a sprijini formarea profesionala si de a incuraja antreprenoriatul si meseriile certificate. Astfel, platforma designdeinterior.ro va gazdui, in curand, si echipe de mesteri certificati in executia lucrarilor de amenajare, cursuri de formare profesionala, podcast-uri la care vor fi invitati arhitecti, clienti, mesteri.
Toate demersurile asociatiei au ca scop final sensibilizarea oamenilor cu privire la impactul pozitiv pe care il are designul interior asupra stilului de viata si bunastarii acestora.
Karim Rashid este unul dintre cei mai cunoscuti si apreciati designeri contemporani, cu un portofoliu de peste 3.000 de proiecte. Lucrarile sale au devenit legendare in peste 40 de tari si recunoscute global cu peste 300 de premii, inclusiv mult-ravnitele Red Dot Design Award (2012), Canadian Designer of the Year (2001), Premiul George Nelson (1999).
Evenimentul, care s-a incheiat cu o mult asteptata tombola cu premii, a fost sustinut de OAR (Ordinul Arhitectilor din Romania) Bucuresti, Benjamin Moore, Murali, Delta Studio, Egger, Laufen, Gaggenau, Porcelanosa, Kronospan, Kludi, Electrolux, Steinberg, Kuma, Terca, Ravak, Knauf Danoline, Knauf Insulation, Alukonigstahl, Dalet, Porta Doors, Mendola, Ravak si Grohe.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMTERAPLASTVideoConfAC-iulAUTODESK
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
AUGUST
2022!
 
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
FRONTALE
rigips
MAKITA
Acvatot 2019
BMI_Icopal
viarom
CONCEPT STRUCTURE
Ubitech
hilti
hidroplasto
leviatan
strabag nivel 1
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
CELCO 2020

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
ROGBC 2016
ef-de-n
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere