Agenda Constructiilor
Luni, 26 Februarie 2024
Frontale
Home - Stiri - Arhitectura & Proiectare - Saint-Gobain lanseaza o noua editie a Concursului de Arhitectura pentru Studenti
Saint-Gobain lanseaza o noua editie a Concursului de Arhitectura pentru Studenti
Arhitectura & Proiectare Publicat de AG&F 12 Oct 2023 14:56
Saint-Gobain Romania anunta lansarea celei de-a XIX-a editii a Concursului International de Arhitectura pentru Studenti, o competitie bazata pe viziunea Saint-Gobain asupra cladirilor durabile. In aceasta competitie se pot inscrie studenti din domeniul arhitecturii, designului, ingineriei constructiilor sau alte discipline conexe, indiferent de anul de studiu. Proiectele participante pot fi inscrise in concurs, la faza nationala, pana pe 29 februarie 2024. 
Obiectivul Concursului de Arhitectura pentru Studenti este de a dezvolta un proiect de constructie bazat pe durabilitate, atat pentru oameni, cat si pentru planeta, cu cladiri eficiente din punct de vedere energetic, cu emisii reduse de carbon si cu un grad ridicat de confort pentru ocupanti. Studentii pot participa individual sau in echipe formate din maximum doi membri, alaturi de un profesor coordonator. 
In fiecare an, Saint-Gobain selecteaza o tara in care exista o provocare arhitecturala si colaboreaza indeaproape cu mediul universitar si municipalitatea locala pentru a concepe un proiect care sa abordeze o serie de aspecte sociale si culturale reale. Studenti de la diferite universitati din intreaga lume propun proiecte pentru a candida si a castiga unul dintre premiile concursului.
Editia din acest an cere participantilor sa elaboreze propuneri de proiecte pentru revitalizarea unei zone situate in nord-estul orasului Helsinki, Finlanda. Una dintre principalele provocari ale acestei editii consta in proiectarea unei cladiri rezidentiale noi, in paralel cu renovarea si conversia unei cladiri de birouri existente intr-o functiune rezidentiala destinata cazarii colaboratorilor care lucreaza pe termen scurt la proiecte, in cadrul acestor birouri - cercetatori sau studenti. In plus, participantii trebuie sa conceapa interconexiunea acestor cladiri, integrand totodata si celelalte constructii aflate in zona de studiu, precum si spatiul exterior public. O atentie speciala se acorda conceptelor de circularitate si reutilizare a materialelor si partilor de constructie. 
 
 
"Prin intermediul initiativelor precum Concursul de Arhitectura pentru Studenti, Saint-Gobain isi exprima angajamentul de a sprijini viitorii arhitecti si de a promova inovatia si sustenabilitatea in industria constructiilor. Astfel, compania isi propune sa contribuie la dezvoltarea viitorului in domeniul arhitecturii si sa stimuleze gandirea creativa a studentilor”, a declarat Ovidiu Pascutiu, CEO Saint-Gobain Romania.
Concursul de Arhitectura pentru Studenti se desfasoara in doua etape – nationala si internationala, proiectul clasat pe locul I la nivel local urmand sa intre automat in cursa pentru premii la nivel international. 
***
Mai multe informatii despre concurs, regulament si tema editiei curente, pot fi regasite aici. 
Proiectele desemnate castigatoare la editia anterioara, la nivel national, pot fi vizualizate aici
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiRAWLPLUGALLBIMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE/DECEMBRIE 2023!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 179 (Noiembrie-Decembrie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
leviatan
CDS
quadratum
noark
FRONTALE
top 500
top 500
concelex
theda mar
viarom
rigips
MAKITA
CONCEPT STRUCTURE
strabag nivel 1
top 500
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
Ubitech

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
econet
AICPS_30
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu