Agenda Constructiilor
Joi, 21 Noiembrie 2024
Home - ANALIZA - Analiza pietei de constructii, instalatii si a sectoarelor conexe pe anul 2014

Analiza pietei de constructii, instalatii si a sectoarelor conexe pe anul 2014
Analiza pietei de constructii, instalatii si a sectoarelor conexe pe anul 2014
PDF, 20 pag A4
Pret: 18 EUR + TVA
Introduceti codul de descarcare:

Codul de descarcare poate fi obtinut prin:
Domeniul: CONSTRUCTII & INSTALATII
Editor: Agenda Constructiilor & Fereastra - Elena Mitea
Data actualizare: 28 nov 2014
Sumar: click aici
Perspective mai bune pentru piata constructiilor, in 2015
Dupa un nou an de regres al pietei locale de constructii, in care proiectele cu finantare de la bugetul de stat au fost mai mult blocate, iar in sectorul investitiilor private a fost observata o revigorare abia in a doua parte a lui 2014, majoritatea competitorilor din sector se pregatesc, cel putin la nivel declarativ, pentru revenirea pe un trend ascendent a activitatii din constructii in 2015. Perspectivele sunt mai bune, avand in vedere in special stabilitatea politica interna, definitivarea Master Planului General de Transport si disponibilitatea fondurilor europene aferente noii perioade de finantare 2014-2020. Proiectele de renovare, cele de reabilitare termica si cateva investitii private de anvergura (centre comerciale si cladiri de birouri) au reprezentat principalele surse ce au sustinut productia si importurile de materiale de constructii in 2013 si 2014, in contextul unei piete a constructiilor aflate in declin continuu in ultimii cinci ani. Piata constructiilor, evaluata la circa 9-10 miliarde de euro anual, va depinde preponderent in 2015 de cheltuielile pe care statul le va face cu infrastructura, dar si de sectorul privat, care a revenit pe un trend pozitiv chiar din a doua jumatate a acestui an. Anul 2014 poate fi caracterizat prin continuarea tendintelor negative din anii precedenti, marcati de mentinerea intarzierilor la plata creantelor, sincope majore in finantarea proiectelor incepute si volum scazut al lucrarilor noi. Mai mult, in acest an s-a remarcat o reala "metastaza" a insolventelor in sectorul de constructii, in paralel cu o prezenta permanenta a influentei politice in procedurile de achizitii publice. Din nou, s-a vorbit mult despre constructii, dar s-au facut putine, iar Guvernul nu a avut curajul si fermitatea utilizarii investitiilor ca principal mijloc de stimulare a cresterii economice. Din perspectiva anilor urmatori, competitivitatea sectorului de constructii a fost grav afectata, efectele negative generate «in cascada» de insolventele din acest sector urmand a influenta negativ sectorul, cel putin pe termen scurt.
Varianta demonstrativa: click aici!
Descriere:
Colectia de articole tematice include materialele redactionale publicate in cadrul revistei Agenda Constructiilor la sectiunea dedicata analizelor de piata anuale in domeniu. Sunt incluse date statistice, analize si comentarii ale reprezentantilor companiilor: Adeplast, ADUC, AFI Europe Romania, Ariston Thermo Romania, Atelierul de Arhitectura Andreea Barbulescu, Bilka Steel, Criomec, Kingfisher, Carpatcement Holding, Pro BCA, Celco, Cemacon, CIROM, Coilprofil, Opus Land Development, Cosmopolis, DAS Engineering, Duraziv, Electroglobal, Elis Pavaje, Epstein Architecture & Engineering, Geve Com, Graitec Romania, Helinick, Hexadome Construct, Holcim Romania, Hornbach Romania, Hunnebeck Romania, Jetrun EnergoEco, Kludi, Kolaylik Vinc, Kuma Romania, Macon, Nemetschek Romania, Radox, RAP Development, Saint-Gobain Construction Products - Rigips Business Unit, ROMEPS, Ruukki Romania, Schneider Electric, Sika, Siniat, Sonae Sierra, Stihl Romania, SW Umwelttechnik, Symmetrica, Ursa, Saint-Gobain Construction Products - Weber Business Unit, Schindler Romania, Viessmann, Wienerberger - Sisteme de Caramizi si altele.
Informatii suplimentare:
Urmatoarea analiza tematica a pietei de constructii, instalatii si a sectoarelor conexe va fi disponibila in trimestrul al patrulea din 2014.
Copyright 2010 Rampa Invest - Agenda Constructiilor & Fereastra (editor). Toate drepturile rezervate.

NOTIFICARE: Informatiile cuprinse in documente sunt protejate de legea dreptului de autor si, in consecinta, nu pot fi copiate sau reproduse, reconfigurate, transmise, transferate, difuzate, redistribuite sau revandute in orice scop, in intregime sau partial, in orice forma sau prin orice metoda/mijloace, de orice persoana, fara acordul prealabil si in scris al editorului [citeste mai mult]
Platile se realizeaza prin portalul de plati securizat
ALLBIMABONARE REVISTESISECAMRAWLPLUGhiltiTotalEnergies
ROCKWOOL 196
Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 

Autentificare

Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE

Cautare documente

Cauta :



Categoria
Domeniul
CONCEPT STRUCTURE
SIGM
DRS
theda mar
MAKITA
Acvatot 2019
quadratum
ness project
concelex
strabag nivel 1
VEGO
leviatan
Ubitech
SSAB
konsent
BogArt
noark
ELECTROGRUP
viarom
rigips
Arduro
EDIT-Structural
CDS
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<