Agenda Constructiilor
Vineri, 29 Septembrie 2023
Abonare reviste
Home - ANALIZA - CONSTRUCTII & INSTALATII - Analiza pietei de constructii pe anul 2014

Analiza pietei de constructii pe anul 2014
Analiza pietei de constructii pe anul 2014
PDF, 4 pagini A4
Pret: 18 EUR + TVA
Introduceti codul de descarcare:

Codul de descarcare poate fi obtinut prin:
Domeniul: CONSTRUCTII & INSTALATII
Editor: Agenda Constructiilor & Fereastra - Elena Mitea
Data actualizare: 28 nov 2014
Sumar: click aici
Insolventele si coruptia raman in topul problemelor din constructii
Dupa ce economia Romaniei a depasit asteptarile in 2013, cand a inregistrat o crestere a PIB de 3,5%, trendul pozitiv inregistrat de tara noastra a continuat si in semestrul al doilea (+2,6%). Ulterior, in perioada aprilie-iunie 2014 au devenit vizibile si primele semne de incetinire a ritmului de evolutie (-1% fata de cele trei luni anterioare). Totusi, cresterea economica in termeni anuali s-a apropiat de 3% la noua luni, dupa ascensiunea surprinzatoare a PIB din trimestrul al treilea, sustinuta in special de agricultura si servicii. In aceste conditii, evolutia din intregul an in curs ar putea sa fie in apropierea nivelului de 3%. Chiar si in aceste conditii, sectorul constructiilor a continuat sa se contracte, declinul indicat de Institutul National de Statistica (INS) fiind de 11,7% in intervalul ianuarie-septembrie 2014, in special ca urmare a prabusirii sectorului de infrastructura, volumul lucrarilor ingineresti inregistrand o contractie de 28,3%. Potrivit prognozei realizate in luna octombrie a.c. de analistii Oxford Economics, PIB-ul Romaniei ar putea creste cu 2,3% in 2014. Sectorul constructiilor a continuat sa scada, in principal ca urmare a reducerii volumului lucrarilor de infrastructura. Totusi, constructiile rezidentiale si cele nerezidentiale au crescut, in primele noua luni ale anului in curs, cu 31,2%, respectiv 10,3%. Conform celor mai recente rapoarte ale Oxford Economics, se preconizeaza ca PIB-ul Romaniei sa accelereze la 3,5% in 2015, sustinut de toate sectoarele economiei, inclusiv de cel al constructiilor. Rata anuala a inflatiei a atins, in perioada septembrie 2013 - septembrie 2014, un nivel de 1,54%. Banca Nationala a Romaniei (BNR) a scazut rata dobanzii de politica monetara de doua ori pe parcursul ultimului trimestru, la 3%, cu scopul incurajarii creditarii si stimularii cresterii economice. Rata de schimb valutar a fost relativ stabila in trimestrul al treilea din 2014, cursul osciland intre 4,38 lei si 4,44 lei pentru un euro. Totodata, datoria guvernamentala a scazut la 38,5% din PIB si este a treia cea mai redusa la nivelul Uniunii Europene, iar noua tinta de deficit bugetar pentru 2014 este de 2,4% din PIB. In acest context, cheltuielile cu investitiile ale statului s-au situat, in primele noua luni ale anului in curs, la 16,5 miliarde lei (3,8 miliarde euro), in scadere cu 15% fata de intervalul ianuarie-septembrie 2013, potrivit informatiilor publicate de Ministerul Finantelor.
Varianta demonstrativa: click aici!
Descriere:
Colectia de articole tematice include materialele redactionale publicate in cadrul revistei Agenda Constructiilor la sectiunea dedicata analizelor de piata anuale in domeniu. Sunt incluse date statistice, analize si comentarii pe baza informatiilor furnizate de Institutul National de Statistica, Oxford Economics, Oficiul National al Registrului Comertului (cu privire la fenomenul insolventei), Comisia Nationala de Prognoza si altele.
Informatii suplimentare:
Urmatoarea analiza tematica a pietei de constructii va fi disponibila in trimestrul al patrulea din 2014.
Copyright 2010 Rampa Invest - Agenda Constructiilor & Fereastra (editor). Toate drepturile rezervate.

NOTIFICARE: Informatiile cuprinse in documente sunt protejate de legea dreptului de autor si, in consecinta, nu pot fi copiate sau reproduse, reconfigurate, transmise, transferate, difuzate, redistribuite sau revandute in orice scop, in intregime sau partial, in orice forma sau prin orice metoda/mijloace, de orice persoana, fara acordul prealabil si in scris al editorului [citeste mai mult]
Platile se realizeaza prin portalul de plati securizat
hiltiALLBIMVideoConfAC-iulman and machineALLBIM
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
AUGUST 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 176 (August 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE

Cautare documente

Cauta :Categoria
Domeniul
Acvatot 2019
leviatan
leviatan
FRONTALE
Ubitech
viarom
rigips
theda mar
strabag nivel 1
noark
MAKITA
CONCEPT STRUCTURE
BALTIC
grundfos
ERBASU CONSTRUCT
CDS

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
ef-de-n
econet
BA 2023
AICPS_30
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

urmarire comportare constructii, monitorizare structurala, monitorizare geotehnica