Agenda Constructiilor
Miercuri, 22 Ianuarie 2025
Home - ANALIZA - Revista TOP-Agenda Constructiilor editia nr. 150 (Mai 2020)

Revista TOP-Agenda Constructiilor editia nr. 150 (Mai 2020)
Revista TOP-Agenda Constructiilor editia nr. 150 (Mai 2020)
PDF, 46 pag A4
Pret: 18 EUR + TVA
Introduceti codul de descarcare:

Codul de descarcare poate fi obtinut prin:
Domeniul: CONSTRUCTII & INSTALATII
Editor: Agenda Constructiilor & Fereastra
Data actualizare: 19 mai 2020
Sumar: click aici
Sumarul revistei - conceputa intr-o structura bilingva (romana si engleza) si integrata cu publicatia Fereastra - abordeaza, printre altele, urmatoarele teme principale:
 
ANALIZA | ANALYSIS
Noile prognoze indica contractie de 1,9% pe piata constructiilor in 2020
The latest forecast shows an 1.9% contraction in construction sector in 2020
 
DIGITALIZAREA IN CONSTRUCTII | DIGITIZATION IN CONSTRUCTION
Digitalizarea nu mai este o optiune, ci singura conditie pentru progres
Digitization is no longer an option, but the only condition for progress
 
PIATA MUNCII | LABOR MARKET
Peste 50.000 de locuri de munca pierdute in doua luni, in constructii
Over 50,000 jobs lost in two months in construction, due to
 
JURIDIC & AFACERI | LEGAL & BUSINESS
Acte normative in sprijinul companiilor, in contextul relansarii economice
Normative acts in support of companies, for the economic recovery
 
PRODUSE & TEHNOLOGII | PRODUCTS & TECHNOLOGIES
Automatizare intensiva, procesare aditiva si revolutie digitala
Intensive automation, additive processes and digital revolution
IZOMINERAL: Termosistem Mineral pentru un consum energetic minim
IZOMINERAL: Mineral insulation system for a minimum energy consumption
HELIX din gama Createx - noua generatie de solutii acustice
HELIX, from Createx range, new generation of acoustic solutions
EJOT: Solutii de fixare pe termosisteme pe baza de polistiren sau vata minerala
EJOT: Fixing solutions on thermal systems of polystyrene or mineral wool
 
OPINII | INTERVIEW
FPSC: Circa 70% din constructori lucreaza la capacitate aproape normala
FPSC: About 70% of contractors work at almost normal capacity
KRONLIFT estimeaza contractie pe piata ascensoarelor, in 2020
KRONLIFT estimates contraction on elevators market, in 2020
FLÄKTGROUP va realiza sistemul de ventilatii la noul sediu BT din Cluj
FLÄKTGROUP will build the ventilation system at the new BT headquarters, in Cluj
AQUATIM: Peste 800 milioane lei pentru extinderea retelelor din Timis
AQUATIM: Over 800 million RON for water systems expansion, in Timis
 
ANTREPRENORI & DEZVOLTATORI | CONTRACTORS & DEVELOPERS
Amprenta in constructii: santiere mai curate si mai sigure
footprint in construction: cleaner and safer construction sites
 
INFO-SANTIERE | BUIDING SITES
Investitii de aproape 23 miliarde euro necesare in sectorul energetic
Investments of almost 23 billion euro needed in the energy sector
TRANSGAZ: Proiecte de aproape 5 miliarde euro programate in 10 ani
TRANSGAZ: Projects of about 5 billion euro, in the next 10 years
Lansarea de proiecte noi a scazut semnificativ din martie
The launch of new projects has dropped significantly since March
 
CORPORATII | BUSINESS NEWS
Santierele de constructii au ramas deschise in majoritatea tarilor
Construction sites have remained open in most countries
 
INDEX FURNIZORI | SUPPLIERS INDEX
Varianta demonstrativa: click aici!
Descriere:
Editia Mai a revistei Agenda Constructiilor cuprinde date si informatii referitoare la situatia actuala si perspectivele pietei nationale de constructii si instalatii, precum si primele estimari referitoare la impactul pandemiei de coronavirus (Covid-19) asupra economiei, in general, si a sectorului de constructii, in particular, conform datelor care erau disponibile in momentul redactarii articolelor.
Tema centrala a editiei o reprezinta dezvoltarea pietei nationale de constructii in noul context si noua normalitate generate de actuala criza sanitara, precum si perspectivele pe termen scurt si mediu pentru acest sector.
 
Informatii suplimentare:
In materialul de deschidere, editia abordeaza problematica impactului pe care l-a avut situatia creata de pandemia de coronavirus asupra pietei locale de constructii si reactia imediata a celor mai mari companii si organizatii din domeniu. In numai doua luni, 16 martie - 15 mai (perioada in care a fost decretata stare de urgenta) criza generata de coronavirus si de masurile luate pentru limitarea raspandirii pandemiei au schimbat major modul in care se lucreaza in sectorul de constructii, iar foarte multe dintre acestea se vor mentine si dupa incheierea crizei. Pe cele mai multe santiere, chiar daca nu au fost inchise in aceasta perioada, modul de lucru s-a modificat substantial pentru a se respecta regulile de siguranta, igiena si distantare sociala. In plus, mai mult de 50.000 de contracte de munca au fost incetate, intr-un sector care in urma cu nici doua luni era nevoit sa importe muncitori din Asia. Materialul include opinii ale managerilor unor companii cu traditie in sector, precum Celco SA, Lindab, Masterplast, Metigla, Policolor, Saint-Gobain, TeraPlast, Wienerberger si altii.
In continuare, rubrica dedicata digitalizarii subliniaza importanta crescuta a acestui sector in noul context economic. Dupa cum se precizeaza inca din titlu, digitalizarea nu mai este o optiune, ci singura conditie pentru progres, pentru ca organizatiile sa-si poata desfasura activitatea, iar economia sa functioneze in continuare. Criza generata de noul coronavirus a accelerat procesul de tehnologizare si, acum mai mult ca oricand, organizatiile care vor fi deschise catre digitalizare vor fi cele care vor rezista pe piata si vor avea de castigat. Totodata, situatia din aceste doua luni a mai aratat faptul ca resursa umana este cea mai importanta, dar si cea mai costisitoare pentru companii, motiv pentru care nevoia de solutii software care sa asigure un management riguros, o imagine clara a proiectelor, dar si asupra costurilor este foarte mare. Piata abunda, in acest moment, de solutii ERP, CRM, de Resource Management, Cloud Call Center etc., iar furnizorii de sisteme din domeniul IT&C, dar si autoritatile statului sunt mai preocupate ca niciodata sa asigure cele mai optime instrumente de lucru pentru companii, dar si pentru inter-relationarea cu institutiile publice.
Un material separat este dedicat si pietei muncii, materialul fiind centrat in jurul celor peste 50.000 de locuri de munca din constructii pierdute in cele doua lunii de stare de urgenta, dar si asupra nevoii urgente pe care o are Romania de o politica activa de ocupare a fortei de munca. Alte aspecte incluse se refera la strategia Guvernului de identificare a muncii nedeclarate din constructii, munca la distanta si planurile Guvernului privind ocuparea fortei de munca in perioada post-Covid-19.
Editia include, in premiera, o sectiune juridica - Juridic & Afaceri -, unde s-a incercat inventarierea si explicarea, de catre avocati, juristi, consultanti si alti specialisti, a principalelor programe si acte normative adoptate de autoritati in sprijinul companiilor, in contextul relansarii economice: IMM Invest, bonificatii pentru plata anticipata a taxelor, amnistia fiscala, inscrisurile electronice etc.
Sectiunea de Produse & Tehnologii trece in revista cateva din principalele tehnologii de care dispun companiile pentru a trece mai usor peste aceasta etapa incerta si pentru a se alinia cu succes la noua realitate economica (ecosisteme care faciliteaza interconectarea cu infrastructura digitala, fabricarea aditiva, stocarea digitala, controlul operatiunilor si automatizari etc.). Rubrica mai include si alte tehnologii inovatoare specifice sectorului de constructii, promovate de companii precum Celco, Siniat si Ejot.
Rubrica de opinii reflecta aspecte legate de continuarea lucrului la capacitate normala pe santiere si podibilitatile de dezvoltare a sectorului de constructii in etapa imediata post-Covid-19, reliefate de Irina Forgo, directorul executiv al Federatiei Patronatelor Societatilor de Constructii (FPSC). Despre perspectivele pietei de lifturi si ascensoare vorbesteSilviu Enache, managerul de expansiune al Kronlift Romania. Un alt material de opinie trateaza proiectul Fläktgroup Romania de echipare si instalare a noului sediu al Bancii Transilvania, din Cluj-Napoca, cu un sistem inovator de ventilatii, ce va fi echipat, in premiera in Romania, in pardoseala flotanta a cladirii, alaturi de infrastructurile electrice si de date (OfficeCool). Un alt interviu prezinta principalele proiecte de dezvoltare a infrastructurii de apa si canalizare din judetul Timis, in opinia ing. Ilie Vlad, directorul general al Aquatim SA si manager ce va gestiona proiecte de peste 800 de milioane de lei prin POIM, pentru extinderea retelelor locale.
Sectiunea de Antreprenori & Dezvoltatori include date privind activitatea si planurile companiilor Hidroconstructia, Constructii Bihor, Skanska, Constructii Napoca, Strabag, FCC Construccion, Viarom, Atenor, CA Immo, Globalworth, WDP si Immofinanz. La randul sau, rubrica Info-Santiere include date despre cele mai noi proiecte lansate de dezvoltatori, dar si stadiul unor mari proiecte publice si strategiile de investitii in sectorul energetic incluse in Planul National Integrat in domeniul Energiei si Schimbarilor Climatice (PNIESC) 2021-2030 (23 miliarde euro), dar si in planul de dezvoltare al Transgaz pe urmatorii zece ani (5 miliarde euro). Nu in ultimul rand, la Corporatii sunt incluse rezultatele financiare ale unor mari grupuri internationale de constructii, precum CRH, HeidelbergCement, Liebherr, LafargeHolcim si Sika.
Copyright 2010 Rampa Invest - Agenda Constructiilor & Fereastra (editor). Toate drepturile rezervate.

NOTIFICARE: Informatiile cuprinse in documente sunt protejate de legea dreptului de autor si, in consecinta, nu pot fi copiate sau reproduse, reconfigurate, transmise, transferate, difuzate, redistribuite sau revandute in orice scop, in intregime sau partial, in orice forma sau prin orice metoda/mijloace, de orice persoana, fara acordul prealabil si in scris al editorului [citeste mai mult]
Platile se realizeaza prin portalul de plati securizat
SISECAMABONARE REVISTERAWLPLUGTotalEnergiesALLBIMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 187 (Noiembrie-Decembrie 2024)
 

Autentificare

Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE

Cautare documente

Cauta :



Categoria
Domeniul
ELECTROGRUP
VEGO
DRS
SSAB
EDIT-Structural
GEWISS
Ubitech
noark
SIGM
concelex
konsent
ERBASU CONSTRUCT
MAKITA
Arduro
MCA
rigips
leviatan
quadratum
AED
Acvatot 2019
EURO BUILD
CONCEPT STRUCTURE
strabag nivel 1
theda mar
CDS
BogArt

Parteneri

top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<