Agenda Constructiilor
Sambata, 23 Noiembrie 2024
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - Autoritatea pentru Digitalizare pune in consultare publica utilizarea AI in Romania
Autoritatea pentru Digitalizare pune in consultare publica utilizarea AI in Romania
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Stelian DINCA 15 Iul 2021 07:45
Autoritatea pentru Digitalizarea Romaniei (ADR), alaturi de Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca (UTCN), a demarat miercuri prima etapa a procesului de consultare publica privind utilizarea inteligentei artificiale in Romania.
Consultarea publica privind dezvoltarea si implementarea inteligentei artificiale (AI) in Romania este o etapa esentiala in configurarea primului cadru national pentru utilizarea noilor tehnologii.
"Inteligenta Artificiala are capacitatea de a revolutiona activitatea administratiei publice. Datorita AI, vom putea beneficia de servicii publice mai bune, de sisteme de transport mai sigure, de produse si servicii personalizate, mai ieftine si mai durabile. De asemenea, AI va duce la aparitia unor noi profesii, pe masura ce industriile bazate pe aceste tehnologii se dezvolta. Obiectivul nostru concret este asigurarea unor servicii digitale de calitate pentru cetateni si companii. Avem nevoie de o cooperare solida cu toti stakeholderii, pentru ca transformarea digitala a sectorului public se realizeaza cu aceleasi tehnologii din mediul de business. Strategia nationala in AI trebuie sa fie asumata de toti actorii relevanti din domeniu si sa reflecte pe deplin perspectivele si nevoile de dezvoltare, sens in care lansam astazi prima etapa a consultarii publice. ADR va ramane un partener activ, deschis discutiilor, pentru armonizarea punctelor de vedere ale organizatiilor si coagularea initiativelor in domeniul AI", a declarat Octavian Oprea, presedintele ADR.
In acest context, ADR si UTCN invita toate partile interesate sa contribuie cu experiente relevante si informatii actualizate despre utilizarea AI in Romania atat in mediul academic, cat si in mediul de afaceri si cel asociativ.
Derulat in parteneriat cu Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca si finantat din fonduri UE, proiectul "Cadru strategic pentru adoptarea si utilizarea de tehnologii inovative in administratia publica 2021-2027 - solutii pentru eficientizarea activitatii" va definitiva cadrul strategic national si instrumentele de finantare pentru participarea Romaniei la retele si ecosisteme europene de management al datelor stiintifice - open science, pentru adoptia tehnologiilor de tip blockchain in domenii cheie de interventie guvernamentala, precum identitatea persoanelor si gestiunea documentelor din domeniul educatiei, dar si pentru definitivarea cadrului national in domeniul inteligentei artificiale, tehnologie care - prin aplicatiile sale complexe - prezinta un impact major asupra imbunatatirii calitatii vietii cetatenilor si dezvoltarii afacerilor.
Chestionarul de consultare privind dezvoltarea si implementarea Inteligentei Artificiale in Romania este disponibil in perioada 14 iulie - 14 septembrie si poate fi completat aici!
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTEhiltiTotalEnergiesRAWLPLUGSISECAMALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 

Autentificare

Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
strabag nivel 1
DRS
theda mar
Arduro
viarom
BogArt
SSAB
SIGM
CONCEPT STRUCTURE
konsent
noark
Acvatot 2019
leviatan
MAKITA
CDS
Ubitech
concelex
AED
quadratum
rigips
EDIT-Structural
ness project
VEGO
ERBASU CONSTRUCT
ELECTROGRUP

Parteneri

top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<