Agenda Constructiilor
Marti, 28 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - BCG: Companiile care folosesc AI pentru performanta raporteaza imbunatatiri
BCG: Companiile care folosesc AI pentru performanta raporteaza imbunatatiri
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de AG&F 21 Mar 2024 14:22
Conform unui nou studiu lansat de MIT Sloan Management Review (MIT SMR) si Boston Consulting Group (BCG), un numar tot mai mare de companii utilizeaza inteligenta articiala (IA) pentru a imbunatati KPI-urile, ameliorand semnificativ vechii indicatorii de performanta.
Intitulat "Viitorul masurarii strategice: imbunatatirea KPI-urilor cu ajutorul IA", studiul se bazeaza pe un sondaj global cu 3.000 de respondenti, reprezentand peste 25 de industrii si 100 de tari, precum si pe interviuri cu 17 executivi care conduc initiative de IA intr-o gama larga de industrii. Organizatiile folosesc in mod obisnuit KPI-urile ca puncte de referinta pentru a evalua progresul intr-o varietate larga de obiective de afaceri, cum ar fi cresterea vanzarilor, satisfactia clientilor si eficienta operationala. Acest studiu arata ca majoritatea companiilor nu au exploatat capacitatile IA pentru a imbunatati in mod semnificativ cei mai importanti indicatori.
"Am aflat ca liderii vizionari vad IA ca fiind esentiala pentru a face KPI-urile lor mai inteligente, mai previzibile si mai profunde", a declarat Michael Schrage, cercetator asociat la Initiative on the Digital Economy din MIT Sloan School of Management si coautor al studiului. "Am fost surprins de cat de multe organizatii nu utilizeaza inca tehnologia IA pentru a-si revizui si redefini indicatorii importanti."
"In timp ce majoritatea eforturilor de IA s-au concentrat pe imbunatatirea performantei folosind tehnologia, acest studiu aduce in lumina modul in care IA poate transforma complet modul in care companiile definesc si masoara performanta in primul rand", a declarat Shervin Khodabandeh, partener senior si director general la BCG si coautor al studiului. "Mergem dincolo de imbunatatirea KPI-urilor existente pentru a reimagina fundamental ce ar putea fi aceste KPI-uri."
 
KPI-urile imbunatatite de IA duc la rezultate mai bune
Schimbarile conditiilor economice, asteptarile in crestere ale clientilor si transformarile digitale necesita organizatiilor sa-si reevalueze definitia succesului si modul in care este masurat. 60% dintre lideri considera ca trebuie sa imbunatateasca KPI-urile organizatiei lor pentru a imbunatati luarea deciziilor, dar doar aproximativ o treime (34%) folosesc IA pentru a-si face metricile de performanta mai inteligente, adaptive si previzibile.
Noua din zece organizatii cu KPI-uri imbunatatite de IA sunt de acord sau sunt foarte de acord ca KPI-urile lor au fost imbunatatite de tehnologie. Datele din sondaj confirma faptul ca organizatiile care folosesc IA pentru a crea noi KPI-uri constata o serie de beneficii de afaceri in comparatie cu cele care nu o folosesc. Organizatiile care folosesc IA pentru a crea noi KPI-uri cresc de 4 ori  colaborarea intre angajati si sunt de 3 ori mai eficiente in a prezice performanta viitoare,  de 3 ori mai susceptibile sa vada beneficii financiare mai mari si de 2 ori mai susceptibile sa vada o eficienta mai mare.
 
Cele Trei Tipuri de KPI-uri Inteligente
Raportul evidentiaza trei modalitati prin care KPI-urile realizate de IA imbunatatesc indicatorii vechi care urmaresc simplu performanta. In primul rand, KPI-urile descriptive inteligente sintetizeaza datele istorice si actuale,  pentru a oferi perspective asupra a ceea ce s-a intamplat sau a ceea ce se intampla. KPI-urile predictive inteligente anticipeaza performanta viitoare, producand indicatori principali fiabili si oferind vizibilitate asupra rezultatelor potentiale. Ele identifica, de asemenea, modele pe care alte tehnici sau oamenii nu le pot constata, permitandu-le sa se bazeze pe o rezerva mai bogata de modele potential contraintuitive. Intr-un final, KPI-urile prescriptive inteligente folosesc IA pentru a recomanda actiuni care optimizeaza performanta.
"La un nivel, KPI-urile imbogatite de IA reprezinta un progres semnificativ in ceea ce pot managerii sa masoare si in cum este masurata performanta," spune David Kiron, director editorial pentru cercetare la MIT SMR si coautor al raportului. "Ele invita, de asemenea, la schimbari organizationale: managerii de afaceri si tehnologiile trebuie sa lucreze impreuna in moduri noi pentru a dezvolta si a folosi metricile care conteaza cel mai mult."
 
Implementarea si Managementul Holistic al KPI-urilor Inteligente
Trecerea de la KPI-urile vechi la KPI-urile informate algoritmic perturba modul in care organizatiile inteleg, definesc si urmaresc excelenta performantei. Raportul detaliaza urmatoarele etape pe care organizatiile trebuie sa le urmeze pentru a face ca KPI-urile lor inteligente sa fie operational, organizational si strategic mai valoroase:
  1. Realiniati guvernanta datelor pentru a permite KPI-urile mai inteligente masurabile.
  2. Stabiliti sisteme de guvernanta pentru KPI-uri.
  3. Utilizati „gemenii digitali” pentru a imbunatati metricile cheie de performanta.
  4. Prioritizati pregatirea culturala si abordarile centrate pe oameni.
  5. Asigurati alinierea strategica cu KPI-urile inteligente.
"KPI-urile mai inteligente alimentate de IA au devenit surse de diferentiere strategica si de creare a valorii," a declarat Fran├žois Candelon, Director Global al BCG Henderson Institute si coautor al raportului. "Acest lucru nu este doar o lozinca, ci este ceea ce face posibila IA. Designul, guvernanta, supravegherea si evolutia KPI-urilor imbunatatite de IA sunt acum o prioritate pentru conducerea organizatiei."
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGALLBIMSISECAMhiltiABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
EDIT-Structural
CONCEPT STRUCTURE
CDS
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
concelex
MAKITA
konsent
strabag nivel 1
theda mar
siniat
viarom
Ubitech
quadratum
Acvatot 2019
noark
ness project
rigips

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
INNOCONSTRUCT2024
FPSC_2019
ROGBC 2016
top 500
AICPS_30
ef-de-n
top 500
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander