Agenda Constructiilor
Joi, 21 Noiembrie 2024
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - eDEVIZE: Conectare continua la realitatea industriala, pentru perfectionarea solutiilor
eDEVIZE: Conectare continua la realitatea industriala, pentru perfectionarea solutiilor
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Ovidiu Stefanescu 05 Nov 2024 06:15
eDevize, furnizorul suitei de aplicatii pentru o mai buna gestionare a fluxului productiv din constructii, estimeaza ca va realiza o cifra de afaceri de peste un milion de euro in 2024, cifrele pentru primele 9 luni ale anului indicand un rulaj de circa 4 milioane de lei. Si in acest an, conducerea companiei se asteapta la vanzari de peste 3.000 de licente vandute, nivel pe care reuseste sa-l atinga in fiecare an. 
De peste un deceniu, compania eDevize, pornita de la nivelul de microintreprindere, isi propune sa aduca o schimbare semnificativa a pietei locale a constructiilor, prin dezvoltarea unei solutii automatizate de realizare a devizelor de lucrari. In 2023, aplicatiile profesionale dezvoltate de expertii romani ajunsesera la peste 60.000 de utilizatori, fapt ce se constituie intr-o dovada a utilitatii demersului respectiv. Procesul de crestere continua prin crearea de noi solutii software menite sa incurajeze transformarea digitala a unui domeniu mai degraba traditionalist. In cele ce urmeaza, Catalina Miu, Marketing and Business Development Director in cadrul eDevize, se refera la cele mai recente inovatii din portofoliu si la modul in care acestea asigura avantaje utilizatorilor.

- Care sunt principalele tendinte pe piata locala de software pentru constructii? 
- Inclusiv in Romania, valul de digitalizare cu sisteme AI nu a reusit sa impinga multe companii specializate in executie, si chiar si in proiectare, sa automatizeze procesele pe care acestia le au in cadrul organizatiilor proprii. Nevoia exista si, mai mult, vine din faptul ca piata de constructii este una foarte concurentiala. Ca sa poti tine pasul cu ceilalti, ai nevoie sa faci si tu schimbari in directia digitalizarii. Activitatile realizate automat consuma mai putin timp decat procedurile clasice, la care in trecut se lucra ore sau zile intregi. Categoric, cu ajutorul tehnologiei putem sa facem mai mult si chiar mai bine, de multe ori. Un inginer care depune mai putin efort manual poate sa se gandeasca la perspective la care nu s-ar fi putut gandi in alte conditii si din care rezulta o crestere a calitatii muncii realizate. Pe piata de constructii a devenit vizibila nevoia si dorinta companiilor de a integra sisteme noi, programe cu care sa lucreze, chiar daca acest lucru se intampla mai lent decat in alte in alte domenii de activitate. Un ritm mai putin rapid poate sa insemne asezarea intr-un mod stabil a noilor sisteme sau, dimpotriva, "pierderea trenului" mai ales pentru companiile care deocamdata nu sunt in top.

- Care sunt cele mai importante companii care utilizeaza suita eDevize?
- Ne face placere ca avem o colaborare buna cu firme precum Grupul Erbasu, UTI, Bog’Art, TIAB, SSAB AG - si nu numai. Pe partea de companii care realizeaza proiectare, Concrete and Design Solutions, Quadratum Architecture, Consitrans sunt cativa dintre cei mai importanti clienti. Versiunile pentru care opteaza, in general, companiile care au ajuns la aceasta faza sunt, in mod categoric, cele care le permit sa foloseasca mai multe automatizari, pentru ca este nevoie de acestea in stadiul actual al digitalizarii. 

- Ce investitii/ obiective aveti in vedere in perioada care urmeaza?
- Pana la finalul lunii octombrie a.c. ne propunem sa lansam modulul de inteligenta artificiala in forma sa completa, care este destinat compunerii de retete si devize, pe baza listelor de cantitati pe care putem sa le integram automat. Lucram, in continuare, si la un proiect care va fi gata pana la finalul acestui an, reprezentat de un modul de bugetare performant pentru lucrarile de constructii. Unele dintre cele mai importante proiecte care se vor finaliza pana la finalul lui 2025 sunt reprezentate de un modul de realizare completa a documentatiilor necesare pentru licitatii (care va economisi cel putin 90% din timpul pe care o companie il consuma in prezent pentru depunerea documentatiilor) si un ERP simplificat, special proiectat pentru acest sector, necesar pentru monitorizarea santierelor si gestionarea stocurilor, care va putea prelua automat oferta realizata in eDevize. 

- Cu ce dificultati va confruntati in activitatea curenta? Ati observat o scadere a initiativelor si proiectelor de digitalizare a companiilor, in contextul inflationist actual? 
- Avand in vedere numarul mare de licitatii existent si lucrarile publice care merg din ce in ce mai bine in Romania, nevoia de digitalizare exista si se va dezvolta in continuare. Am sesizat, totusi, o scadere de initiativa inca din perioada in care au avut loc alegerile locale, aceasta provocand incertitudine in piata de constructii. Si chiar si in perioada aceasta, in apropierea noului val electoral, resimtim aceasta incertitudine. Insa noi suntem aproape de colaboratorii actuali sau potentiali. Astfel, in ultimul trimestru din 2025 organizam o serie de evenimente locale, din seria "Constructii de succes in era AI", evenimente prin care vrem sa prezentam partenerilor facilitatile dezvoltate si sa primim o reactie a lor pentru a stii care sunt nevoile reale ale industriei si unde mai putem interveni cu digitalizarea si AI-ul. 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMSISECAMRAWLPLUGTotalEnergiesABONARE REVISTEhilti
ROCKWOOL 196
Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 

Autentificare

Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ELECTROGRUP
BogArt
Acvatot 2019
rigips
Arduro
MAKITA
quadratum
leviatan
konsent
theda mar
SSAB
CDS
Ubitech
ness project
CONCEPT STRUCTURE
noark
DRS
concelex
SIGM
viarom
EDIT-Structural
VEGO
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1

Parteneri

top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<