Conferinta Cities of Tomorrow are loc in perioada 24-25 octombrie 2024, la Oradea |
Expozitii & Conferinte Publicat de AG&F 11 Sep 2024 11:08 |
In perioada 24-25 octombrie 2024 Camera de Comert si Industrie Romano-Germana (AHK Romania) organizeaza conferinta Cities of Tomorrow. Evenimentul, ajuns la cea de-a 12-a editie, se desfasoara anul acesta la Oradea in parteneriat cu Primaria Municipiului Oradea si cu sprijinul Consiliului Judetean Bihor si Visit Oradea.
Cities of Tomorrow #12 aduce in premiera o zi dedicata exemplelor de bune practice, respectiv vizitelor de proiecte si companii din Oradea si imprejurimi in data de 25 octombrie. Conferinta va avea loc in data de 24 octombrie in Cetatea Oradea. Deja traditionalele mese rotunde tematice se desfasoara online, in zilele de 14-18 octombrie,
"Evenimentul nostru renumit, dedicat dezvoltarii durabile a oraselor si regiunilor din Romania, incepe turul tarii. A venit timpul ca cele mai importante orase din Romania sa il gazduiasca, sa prezinte o gama larga de exemple de bune practici si sa isi evidentieze potentialul”, a spus Sebastian Metz, Directorul General al AHK Romania.
Mesele rotunde acopera teme precum: siguranta urbana, economie circulara, dreptul constructiilor, digitalizarea si guvernanta oraselor, mobilitate, turism, stil de viata si cultura, eficienta energetica si management, finantare si fonduri europene, reconversie si revitalizare, echilibru munca-viata privata. Participantii vor discuta tema propusa pe durata a doua ore, iar solutiile gasite vor putea fi aplicate ulterior in propriile proiecte, actuale sau viitoare.
Conferinta ofera o platforma exclusiva pentru schimbul de idei, de concepte si de know-how intre sectorul public si cel privat, aducand laolalta mediul de afaceri si administratia publica.
Vizitele la fata locului reprezinta mediul perfect pentru transferul de know-how si ofera o perspectiva asupra strategiei si punerii in aplicare, a provocarilor si a povestilor de succes la nivel local, a modului in care acestea au condus la dezvoltarea centrelor urbane si a planurilor de dezvoltare viitoare atat ale intreprinderilor, cat si ale oraselor.
Mai mult, Cities of Tomorrow Regional aduce in atentia publicului conceptul de oras post-infrastructura. Acesta pune accentul pe abordarea aspectelor care depasesc simplele constructii si dezvoltari fizice, concentrandu-se pe integrarea tehnologiilor avansate, promovarea mobilitatii durabile, planificarea urbana strategica, eficienta energetica, economia circulara si echitatea sociala pentru a asigura un mediu urban sanatos si prosper pentru generatiile viitoare.
Inainte de eveniment va avea loc un concurs de proiecte, dedicat tuturor celor care au idei inovatoare pentru dezvoltare urbana sustenabila, in unul din aceste sectoare: administratie publica, societate civila sau mediul de business.
Proiectele finaliste, selectate de un juriu alcatuit din reprezentanti ai autoritatilor centrale si locale, urbanisti si arhitecti, ONG-uri, jurnalisti si experti international, vor fi promovate, prezentate si premiate in cadrul conferintei.
Cities of Tomorrow este un eveniment anual, de referinta al AHK Romania, dedicat dezvoltarii urbane si regionale. Scopul sau este sa incurajeze dezvoltarea durabila a tarii, sa promoveze masuri pentru cresterea competitivitatii si atractivitatii Romaniei pentru noi investitii. Intregul eveniment este o platforma pentru schimburi de idei, concepte si bune practici intre sectorul public si cel privat, care mai apoi se pot transforma in proiecte si parteneriate, cu actiuni si rezultate concrete.
Conferinta ofera informatii utile si noi perspective pentru primarii, companii private romanesti si straine, companii de utilitati urbane si de infrastructura, reprezentanti ai agentiilor de dezvoltare regionala, ai consiliilor municipali si judeteni, pentru profesionisti din domeniul planificarii urbane si arhitecti, investitori imobiliari si dezvoltatorii interesati de/sau cu sediul in Europa de Sud-Est, profesionistii din domeniul imobiliar, reprezentanti ai camerelor de comert si industrie, ai clusterelor industriale, furnizori de tehnologie, ONG-uri si profesionisti din domeniul bancar.
|