Agenda Constructiilor
Joi, 28 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Expozitii & Conferinte - EURO-FEREASTRA: Conferinta isi deschide portile pe 14 mai 2013
EURO-FEREASTRA: Conferinta isi deschide portile pe 14 mai 2013
Expozitii & Conferinte Publicat de AG&F 03 Mai 2013 08:01
La data de 14 mai 2013, sala Atlas din cadrul Radisson Blu Hotel – Bucuresti isi va deschide portile pentru a gazdui lucrarile Conferintei Internationale despre Sisteme de Tamplarie si Fatade EURO-Fereastra, aflate la editia a cincea. In mod similar cu evenimentul din 15 mai 2012, simpozioanele vor fi prezentate in paralel cu cele ale Conferintei Internationale despre Constructii Sustenabile si Eficienta Energetica EURO-Constructii (editia a doua). Programul ambelor manifestari va fi conceput astfel incat sa raspunda cerintelor de comunicare ale specialistilor bransei de constructii si sectoarelor conexe, inca o data accentul urmand a fi pus pe initiativele de dezvoltare a imobilelor sustenabile si pe eficienta energetica a ansamblurilor performante de tamplarie. In mod traditional, evenimentul este organizat in colaborare cu prestigiosul Institut pentru Tehnica Ferestrelor IFT Rosenheim, din Germania, urmand a fi sustinut de numerosi parteneri, inclusiv institutionali. Conferinta isi propune sa aduca in dezbatere publica problematica pietei de ferestre si fatade cortina, evidentiind situatia curenta si perspectivele acesteia, pe plan national si european, rezultate ca urmare a analizei principalilor indicatori macroeconomici. Din acest punct de vedere, evenimentul isi propune sa asigure – la fel ca si manifestarile precedente – informatii de actualitate pentru eficientizarea activitatii si cresterea competitivitatii firmelor din bransa. In cadrul EURO-Fereastra vor fi dezbatute aspecte teoretice si practice referitoare la stadiul armonizarii standardelor nationale cu legislatia europeana, noutati tehnice, solutii tehnologice si economice privind productia si investitiile, modalitati de crestere a vanzarilor etc. De asemenea, o serie de teme suplimentare vor facilita informarea participantilor cu privire la experienta in domeniu a unor firme si organizatii consacrate. Conferinta ofera un spatiu optim de intalnire si interactiune intre publicul avizat si reprezentantii autoritatilor competente.
Structura auditoriului reflecta interesul arhitectilor si antreprenorilor
Pe baza solicitarilor de inscriere in auditoriul celor doua conferinte, care vor fi deschise – la fel ca si anul trecut – printr-o sesiune plenara, s-a conturat o structura preliminara a categoriilor de participanti, in functie de specializare, cei mai numerosi fiind reprezentati de arhitecti si proiectanti (35% din total), urmati de reprezentanti ai unor firme de antrepriza in constructii, dezvoltatori si alte societati din domeniu (29%). Producatorii de tamplarie au o pondere de 10%, iar specialistii in executia de instalatii de 9%, tot acesta fiind si nivelul reprezentarii altor domenii conexe. In fine, auditorii energetici au o cota de 8% din totalul auditoriului. Totodata, in functie de domeniul de activitate, s-a remarcat ca la editia anterioara a conferintelor, din anul 2012, participantii s-au structurat astfel: producatori de ferestre, usi si fatade cortina (26%), specialisti din cadrul birourilor de arhitectura si proiectare (23%), experti din partea antreprenorilor, dezvoltatorilor si societatilor de constructii (19%), furnizori de materiale si sisteme (18%), persoane implicate in executia lucrarilor de instalatii (6%), respectiv auditori energetici si angajati in alte sectoare conexe (4% fiecare). Partenerii ambelor evenimente au fost reprezentati de: Adeplast, Alukönigstahl, DualSoft, Exim Asig, Grundfos, Habitat for Humanity, Klaes, Lorenzo Grup, Rockwool, Roto, Schneider, VBH si Veka, iar pentru editia actuala au fost stabilite colaborari cu o serie de parteneri institutionali, printre care se afla Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP), Institutul pentru Tehnica Ferestrelor IFT – Rosenheim, diverse asociatii profesionale si patronale din bransa etc.
Programul preliminar al evenimentului abordeaza subiecte de actualitate
Dupa inregistrarea specialistilor ce au decis sa asiste la lucrarile EURO-Fereastra 2013, la data de 14 mai a.c., intre orele 8.00 si 9.00, sesiunea plenara se va derula in sala Atlas (1 si 2) a hotelului Radisson Blu din Capitala pana la ora 10.30, iar in cadrul acesteia vor fi dezbatute subiecte de actualitate – din perspectiva sustenabilitatii – pentru piata de constructii si segmentul tamplariei termoizolante. Dupa o pauza de cafea, care va facilita relatiile de afaceri dintre cei prezenti, intre orele 11.00 - 13.00 va avea loc prima sesiune de lucru a EURO-Fereastra 2013, in cadrul careia – potrivit programului preliminar, a carui forma finala va fi definitivata in curand – specialisti ai IFT Rosenheim, respectiv ai Institutului pentru Case Pasive din Germania vor discuta despre vitrajele triple (limitele si posibilitatile de utilizare a acestora la tamplaria destinata constructiilor sustenabile), despre ferestre – ca elemente definitorii pentru reabilitarea termica performanta a cladirilor, despre testele obligatorii pentru ferestre/usi si verificarile suplimentare, optionale, in vederea garantarii calitatii ansamblurilor etc. Un alt posibil subiect va fi cel legat de eliminarea puntilor termice la nivelul conexiunii tamplariei cu zidaria, in vederea cresterii confortului si indeplinirii standardului de casa pasiva.
Producatori si furnizori impartasesc propria experienta in afaceri
La fel ca la editia precedenta, intre orele 13.00 si 14.00 a fost planificat un pranz de afaceri, iar ulterior, pana la ora 15.20, se va derula cea de-a doua sesiune de discutii din cadrul EURO-Fereastra 2013 si, dupa o noua pauza de cafea, va avea loc cea de-a treia parte a lucrarilor (incepand cu ora 15.40), conferinta urmand a se finaliza la 17.05. In cadrul acestor sesiuni, reprezentanti ai patronatului de profil, ai unor firme implicate in productia de tamplarie, furnizori de profile, feronerie si sticla arhitecturala, precum si alti specialisti din bransa, din sectorul proiectarii, al lucrarilor de interes public etc. s-ar putea referi la: montajul corect al tamplariei din PVC, aluminiu si lemn; provocarile impuse de noile cerinte de proiectare a fatadelor sustenabile, cu grad sporit de eficienta din punct de vedere al termoizolarii; avantajele si dezavantajele exportului de tamplarie (cerintele specifice marilor piete din UE, procedurile uzuale de colaborare cu parteneri externi etc.); ferestrele performante pentru constructii sustenabile (intre functionalitate si design); sistemele moderne ce indeplinesc noile exigente de siguranta, dispozitivele de ventilatie controlata instalate la ferestre, produsele ce integreaza tehnologii avansate; rolul vitrajelor de ultima generatie la cresterea performantei imobilelor sustenabile (sticla antireflexiva, cu acoperiri speciale etc.); stadiul actual si perspectivele programelor nationale de reabilitare termica, inclusiv impactul derularii acestora pe plan local; sistemele de profile folosite uzual la lucrarile de reabilitare termica; influenta materialelor de sigilare privind comportamentul in exploatare a fatadelor structurale (principii si studii de caz) si, nu in ultimul rand, impactul situatiei actuale si perspectivelor de crestere economica asupra pietei romanesti de tamplarie termoizolanta. Va invitam sa participati in auditoriul conferintei EURO-Fereastra 2013, pentru a beneficia de avantajele create de reuniunea specialistilor din domeniu, intr-un cadru optim, in vederea promovarii imaginii firmei, a marcii si a noilor produse/sisteme. Pentru informatii suplimentare si inscrieri, click aici!
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiALLBIMABONARE REVISTERAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
rigips
noark
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
ness project
quadratum
CONCEPT STRUCTURE
MAKITA
viarom
Ubitech
theda mar
leviatan
FRONTALE
CDS
concelex
strabag nivel 1

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
top 500
econet
ROGBC 2016
ef-de-n
top 500
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander