Agenda Constructiilor
Duminica, 08 Septembrie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Expozitii & Conferinte - EUROCONSTRUCT anunta previziunile pietei europene de constructii pana in anul 2027
EUROCONSTRUCT anunta previziunile pietei europene de constructii pana in anul 2027
Expozitii & Conferinte Publicat de Elena Icleanu 06 Sep 2024 16:44
Urmatoarea editie a Euroconstruct, cea mai mare conferinta derulata la nivel european pe piata de constructii, va avea loc in perioada 2-3 decembrie 2024, la Milano, in Italia. In cadrul evenimentului, ajuns la a editia cu numarul 98, vor fi prezentate, printre altele, noile prognoze de evolutie a sectorului de constructii pana in anul 2027 si cele mai recente previziuni macroeconomice pentru Europa. De asemenea, evenimentul va aborda si alte teme de actualitate, precum calitatea proiectelor, a contractelor si a lucrarilor publice.
Asociatii profesionale din domeniul de proiectare, constructii si materiale de constructii din Europa, dar si autoritati contractante si alti stakeholderi din sector vor vor discuta despre noile reglementarile de arhitectura si inginerie, precum si noile reguli asteptate si preconizate odata cu actualizarea Directivei UE nr. 2014/24.
De asemenea, evenimentul este deosebit de important si pentru producatorii si furnizorii de materiale de constructii, deoarece va oferi informatii despre viitoarele reglementari care vor avea impact asupra standardelor produselor, accesibilitatii pietei si dinamicii competitive din domeniu.
"A fost lansat procesul de implementare a unei noi directive europene privind lucrarile publice, care va avea in vedere temele concurentei, marca libera si interesul public. Este important si util sa reunim toti reprezentantii pietei de constructii pentru a intelege si discuta tendintele, oportunitatile si problemele critice ale noului cadru de reglementare. Diferitele reguli europene pentru lucrari publice vor fi analizate si comparate", au transmis organizatorii.
Editia 98 a conferintei Euroconstruct, de la Milano, este organizata in parteneriat cu ACE - Consiliul Arhitectilor din Europa si cu CNAPPC - Consiliul National al Arhitectilor, Planificatorilor, Peisagistilor si Conservatorilor, cu colaborarea FIEC - Federatia Europeana a Industriei Constructiilor si ANCE - Asociatia Italiana a Societatilor de Constructii, dar si a reprezentantilor institutiilor europene si nationale din domeniul constructiilor.
 
Tematica si lectori
Pe data de 2 decembrie va fi organizata o intalnire pentru socializare, data de 3 decembrie fiind rezervata exclusiv conferintei, avand ca tematici prezentarea perspectivelor macroeconomice europene, analiza industriei europene de constructii (pe sectoare) pana in anul 2027, dar si alte teme de actualitate pentru sector, ce vor fi anuntate ulterior.
Printre lectorii care au confirmat deja prezenta la conferinta se afla:
  • Alessandro Terzulli, economist-sef la SACE (Italia);
  • Antonella Stemperini, cercetator la CRESME (Italia);
  • Antonio Mura, cercetator la CRESME (Italia);
  • Annette Hughes, director la EY Economic Advisory Services;
  • Lorenzo Rodriguez-Fernandez, economist la Experian (Marea Britanie);
  • Stefanie Siegrist, cercetator la ETH Zurich - KOF Swiss Economic Institute (Elvetia).
In premiera, pe data de 4 decembrie vor fi organizate o serie de conferinte suplimentare, care nu fac parte din Euroconstruct, dar pot fi rezervate impreuna pentru participare. Pe 4 va fi organizata, dimineata, o sesiune pe tema "Revolutia constructiilor 2030: definitii, masuri, instrumente, tehnologii", organizata de CRESME in parteneriat cu ACE si CNAPPC si cu colaborarea FIEC. Dupa-amiaza va fi dedicata prezentarii raportului anual al CRESME asupra industriei de constructii din Italia.
Pentru informatii suplimentare si inscrieri, click aici.
***
Conferinta face parte dintr-o serie semestriala de prelegeri privind perspectivele pe termen mediu ale pietelor europene de constructii acoperite de reteaua Euroconstruct. Cele 19 tari monitorizate de Euroconstruct sunt Austria, Belgia, Danemarca, Finlanda, Franta, Germania, Irlanda, Italia, Olanda, Norvegia, Portugalia, Spania, Suedia, Elvetia, Marea Britanie, Cehia, Ungaria, Polonia si Slovacia si genereaza aproximativ 95% din valoarea pietei europene de constructii.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTESISECAMALLBIMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
AUGUST 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 184 (August 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
leviatan
viarom
SIGM
ELECTROGRUP
rigips
noark
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
konsent
Ubitech
ness project
BogArt
Arduro
Acvatot 2019
siniat
EDIT-Structural
CDS
concelex
quadratum
SSAB
theda mar
CONCEPT STRUCTURE
MAKITA

Parteneri

HABITAT
top 500
FPSC_2019
econet
top 500
ef-de-n
ROGBC 2016
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander