Agenda Constructiilor
Vineri, 29 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Expozitii & Conferinte - LOFT green apartments a castigat premiul pentru arhitectura 2022 la Big Seen
LOFT green apartments a castigat premiul pentru arhitectura 2022 la Big Seen
Expozitii & Conferinte Publicat de Stelian DINCA 13 Ian 2022 12:34
Un proiect rezidential de apartamente din Mogosoaia a castigat premiul pentru arhitectura 2022 la un concurs destinat tarilor din Sud-Estul Europei, primind astfel recunoastere internationala pentru arhitectura celor trei blocuri.
Juratii au decis ca arhitectura deosebita in forma romboidala si inovatia implementata la cele trei imobile merita aprecierea si au decis desemnarea proiectului LOFT green apartments drept castigator la concursul Big SEE organizat la nivel regional, pentru tarile din Sud-estul Europei.
Anul acesta, in cadrul concursului de arhitectura Big SEE, tema principala a fost protejarea mediului inconjurator, cu imobile construite din materiale sustenabile, cladiri eficiente energetic, care utilizeaza cat mai mult lemn.
“Proiectele din cadrul premiilor Big SEE vor fi evaluate dupa urmatoarele criterii: inovatie, design inteligent si originalitate; protejarea mediului si sustenabilitate; functionalitate - cum proiectul isi atinge scopurile setate.” (site Big SEE awards 2022).
Proiectul rezidential de apartamente din Mogosoaia este desemnat castigator pentru anul 2022 la premiul pentru arhitectura celor trei blocuri la concursul organizat pentru tarile din regiune.
Complexul LOFT green apartments este construit de compania Ecovillas, dezvoltator imobiliar, si cuprinde trei imobile cu un regim mic de inaltime D+P+4E, fiind situat in nordul Capitalei, in Mogosoaia, chiar intre doua paduri. Arhitectul proiectului, Maxim Calujac, a gandit un concept unic pentru acest proiect, astfel incat locatarii sa exploreze un stil de viata sanatos, intr-un ambient intim, aproape de natura.
„Forma generala romboidala a complexului ofera o variatie a compartimentarii apartamentelor. In cultura romaneasca rombul este un simbol preeminent, care semnifica legatura dintre sus si jos si, datorita dinamicii sale, aduce energie si miscare. De asemenea, dimensiunile variabile ale ferestrelor si amplasarea lor dezvolta un ritm, deoarece astfel cladirea este o entitate vie, aflandu-se in continua schimbare. Pentru a crea armonie, liniile drepte si muchiile ascutite sunt diluate de elemente ovale in acoperisurile balconului. In contextul dorintei de a oferi un design durabil, pompele de caldura geotermale sunt cele care asigura confort si, in acelasi timp, indeplinesc criteriile de eficienta energetica si de respectare a mediului inconjurator.” (Maxim Calujac - arhitectul proiectului LOFT green apartments)
Fiecare bloc din cadrul complexului a fost construit pentru a reduce la minimum impactul asupra mediului inconjurator. In designul interior s-a utilizat stilul soft loft (care cuprinde caramida si beton) cu materiale sustenabile si durabile (fara mentenanta).
„Caracteristica izbitoare care scoate in evidenta conceptul proiectului este absenta grinzilor. Greutatea cladirii este suportata de coloane si pardoseli din beton armat, abordarea a fost sa le adaugam noi functii si sa folosim aceste elemente ca parti ale conceptului de proiectare. In plus fata de elementele structurale, peretii de caramida sunt lasati neacoperiti in mod deliberat, creand estetica industriala. Am ales utilizarea caramizilor pentru stabilirea unei legaturi intre noile cladiri LOFT si Palatul Mogosoaia existent, un punct de mare interes in zona.” (Maxim Calujac - arhitectul proiectului LOFT green apartments)
La exterior, pentru fatada s-a decis folosirea unei izolatii cu spuma poliuretanica - un material 100% reciclabil - care reprezinta in acest moment cel mai bun izolator, dar si placarea cu lemn.
“Am ales inclusiv pe fatada sa venim cu un material care protejeaza mediul inconjurator - blocurile 2 si 3 au fost placate cu lemn tratat special la temperaturi inalte pentru astfel de placari, material care se incadreaza perfect in peisajul din jur, cu padurea.” (Vlas Veaceslav - CEO Ecovillas Company)
Cele trei blocuri din cadrul complexului sunt dotate cu pompe de caldura geotermice pentru asigurarea agentului termic si a apei calde, acestea fiind produse cu ajutorul resurselor regenerabile. Pompele de caldura au zero emisii de carbon, fiind singurul ansamblu rezidential de blocuri neracordat la gaze, care nu polueaza cu incalzirea si racirea. Complexul LOFT este construit in Mogosoaia si dezvoltatorul a finalizat constructia la finalul anului 2021. Proiectul este vandut aproape integral.
Premiile pentru arhitectura si design interior vor fi decernate in luna mai a acestui an la evenimentul Grand Prix Award organizat in Ljubjana, Slovenia de catre Big SEE.
 
RAWLPLUGABONARE REVISTEALLBIMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CONCEPT STRUCTURE
quadratum
leviatan
strabag nivel 1
CDS
ness project
rigips
viarom
Ubitech
theda mar
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
FRONTALE
MAKITA
noark
concelex

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
ROGBC 2016
top 500
AICPS_30
top 500
ef-de-n
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander