Agenda Constructiilor
Luni, 27 Ianuarie 2025
Home - Stiri - Hale & Structuri metalice - LIBERTY a produs peste 2,35 milioane de tone de otel la Galati, in 2021
LIBERTY a produs peste 2,35 milioane de tone de otel la Galati, in 2021
Hale & Structuri metalice Publicat de Elena Icleanu 13 Apr 2022 16:34
Liberty Galati, principalul producator integrat de otel din Romania, a anuntat un nivel-record de productie anuala, cel mai mare din 2010 pana in prezent, in timp ce Furnalul nr. 5 a obtinut cele mai mari volume de cand a fost pus in functiune, in 1978. In urma unui proces de eficientizare operationala si de management, compania a raportat in 2021 un volum total de productie de 2,35 milioane de tone de otel si continua sa creasca nivelul productiei pe masura ce transforma Liberty Galati intr-un producator greensteel, cu o amprenta redusa de carbon.
Potrivit datelor grupului, Furnalul nr. 5 a produs 2,1 milioane de tone de fonta lichida, cu 13% mai mult fata de 2020, fiind cel mai inalt nivel atins in ultimii 43 de ani. Laminorul de Benzi la Cald a realizat un volum de productie de 1,6 milioane de tone, in crestere cu aproape 20% fata de anul precedent si cel mai bun rezultat din 2017. Otelaria a depasit toate recordurile din ultimii 12 ani, cu 2,35 de milioane de tone de otel lichid. Volumul de otel turnat a crescut la 2,3 milioane de tone in 2021. Laminorul de Benzi Zincate a obtinut cel mai mare nivel de productie din anul 2000, cu 222.000 de tone, iar Linia de Acoperire Organica a obtinut, de asemenea, cel mai inalt nivel de productie inregistrat de la instalarea acesteia, 88.000 de tone, cu 15% in plus fata de anul precedent.
 
 
Volumele mari de productie au fost sustinute in aceeasi masura de cresterea calitatii produselor. Performantele companiei au fost posibile prin eforturile sustinute de echipa Liberty Galati si printr-o serie de investitii operationale realizate de grup din 2019 pana in prezent. Acestea includ: un proiect de modernizare a Cawper-ului nr. 1 in valoare de 13,5 milioane de euro, care a condus la cresterea performantei Furnalului nr. 5; proiecte de automatizare si de consolidare a operatiunilor Laminorului de Benzi la Cald, in valoare de 5,5 milioane de euro, care au permis companiei sa beneficieze de nivelul ridicat al pietei din 2021, alaturi de alte proiecte de digitalizare si automatizare implementate pe platforma de la Galati. Tot in 2021 compania a initiat un proiect de investitii in tehnologie state-of-the-art la noua linie de acoperiri organice pentru produse tubulare, in valoare de 6,3 milioane de euro.
"Acestea sunt rezultate de productie excelente si dovada eforturilor depuse de toti oamenii care lucreaza pe platforma siderurgica. Ele demonstreaza, de asemenea, implicarea LIBERTY si resursele pe care le investeste pentru a moderniza si imbunatati viitorul companiei si al echipei. Ne aflam in plin proces de transformare a LIBERTY Galati intr-o companie a viitorului, cu scopul de a deveni neutri in emisii de carbon pana in 2030. Sunt momente captivante pentru noi toti, cei care ne propunem sa facem parte din viitorul sustenabil al companiei", a declarat Paramjit Kahlon (foto), CEO al Liberty Steel Group Primary Steel & Mining.
 
 
"Productia-record de anul trecut este un pas important in misiunea noastra de a obtine nu doar volume mai mari, ci si otel de calitate, cu amprenta redusa de carbon. Dincolo de cifre, avem o calitate mai buna a produselor si serviciilor noastre, ca urmare a proiectelor de eficientizare manageriala si operationala derulate in ultimii ani la Liberty Galati. Continuam eforturile de a creste nivelul de productie pana la 3 milioane de tone anual iar, dupa implementarea planurilor de transformare greensteel, ne propunem sa atingem un nivel mai ambitios, de 4 milioane de tone", a precizat Prasanta Mishra, Executive Director Liberty Galati.
Planul de transformare greensteel pentru Liberty Galati, in valoare de 1 miliard de euro, care are ca scop atingerea neutralitatii de carbon pana in 2030, va integra: doua cuptoare cu arc electric si un echipament DRI de reducere directa a fierului, care va utiliza initial gaz natural si apoi va face tranzitia catre hidrogen verde, reducand astfel pana la 80% emisiile de CO2 pe tona de otel produs; un mini-laminor integrat MI.DA care va optimiza potentialul de crestere a productiei la 4 milioane de tone anual; parcuri solare de 180 MW si eoliene de 20 MW dezvoltate pe platforma siderurgica, in scopul de a utiliza energie din surse regenerabile si de a reduce consumul total de energie. Acest proces de transformare va fi sprijinit de Academia GRENSTEEL, care are ca obiectiv perfectionarea profesionala a echipei si incurajarea tinerilor sa se alature industriei siderurgice.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiABONARE REVISTERAWLPLUGSISECAMALLBIMTotalEnergies
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 187 (Noiembrie-Decembrie 2024)
 

Autentificare

Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CDS
AED
leviatan
noark
MCA
BogArt
rigips
ERBASU CONSTRUCT
EDIT-Structural
GEWISS
konsent
quadratum
EURO BUILD
Ubitech
VEGO
concelex
SSAB
strabag nivel 1
Arduro
MAKITA
CONCEPT STRUCTURE
DRS
ELECTROGRUP
Acvatot 2019
SIGM
theda mar

Parteneri

top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<